PPLATS är en online-publikation om platser skapad av kuratorn Nayab Ikram (AX) och formgivaren Fredrik Enges (AX). Publikationen samlar material från individer och kollektiv ur konstnärliga, akademiska och historiska perspektiv för att skapa en alternativ encyklopedi om platser. Första numret behandlar ön som plats och den lanseras online 02.08.2018 kl. 18.00.

Publiceringen av PPLATS sker i samband med öppnandet av utställningen ”PPLATS #1” på Fotocentrum Peri. Utställningen består av fotografier, installationer, illustrationer, text, video- och ljudverk som alla behandlar, undersöker och kretsar kring ön som en plats. Utställningen är kuraterad av Nayab Ikram.

Medverkande, inbjudna konstnärer är Camille Auer (FI), Elena Aya Bundurakis (GR/JP), Alex Backstrom (SE), Fredrik Enges (AX), Emma Heiðarsdóttir (IS) och Karl Henrik Edlund (FI).

Vill du medverka i online-publikationen PPLATS? Insamling av material sker fortlöpande. Skicka epost till info@pplats.com

PPLATS har möjliggjorts med understöd från Ålands kulturdelegation och Svenska kulturfonden. Utställningen har producerats i samarbete med Fotocentrum Peri med stöd från Föreningen Konstsamfundet.

PROGRAM under Konstens Natt i Åbo 16.8. kl. 19:00 – 21:00

Ö är ett interaktivt projektrum av PPLATS -kreatörerna. Besökare bjuds in att skapa sin egen framtidsvision av en ö med lera. Ön skapas av individer via kollektiv interaktion i projektrummet. Drop in -evenemanget är öppet och gratis för alla intresserade. Ingen anmälan behövs och material finns på plats. Handledning sker främst på svenska och engelska. Galleriet är öppet till kl. 23.

 

df8a2c_1ca6753331c948938140b79a06ba54bb~mv2.png_srz_1440_348_85_22_0.50_1.20_0.00_png_srz

Fredrik_Enges_Graphical_Research_02_2018
Fredrik Enges: Graphical Research 02, 2018