Välkommen till utställningens vernissage i närvaro av konstnären torsdagen 3.5.2018 kl. 18–20. Levande musik på vernissagen!

Den nutida strömmen av fotografier och den information som flyter igenom dem är ytlig, till och med våldsam. Det finns bilder överallt, ständigt. Bilderna svämmar över och informationen som släpps ut svimmar igenom oss. Då den tränger igenom oss måste våra sinnen utvärdera, hantera och positionera sig i olika vinklar. Det osynliga och öppna flödet flyter igenom oss som en flod, en flod man inte kan röra.

 ”Den oberörliga floden” är en samling fotografier kring lugn, koncentration och sökande. Utställningens verk beskriver händelser efter det berömda “avgörande ögonblicket” – bilder av saker som lugnat sig, där motiven avklätts sina vapen. Fotografen är en äventyrare i världen på jakt efter ledtrådar om udda stunder som förtjänar att fotograferas. Verken är från perioden 2011-2018.

Julius Töyrylä (född 1989) är en fotokonstnär som utexamineras från Åbo konstakademi våren 2018. Töyrylä behandlar i sina arbeten fotografiets grundpelare – dess konstaterande kraft. Töyryläs visuella språk formas av världens förvridning i en svartvit, grafisk stil. Debututställningen på Fotocentrum Peri är Töyryläs första soloutställning.

 

netti_Menneet_4000px

Menneet, 2016