Vauhdita Huomenta Halinen -kilpailun käynnistymistä, ota kuva aamiaisestasi!

Valokuvakeskus Peri toteutta Turun Halisissa hanketta, jonka tarkoituksena on vahvistaa nuorten (15-29v) paikallisidentiteettiä valokuvauksen keinoin. Huomenta Halinen -projekti toteutetaan kilpailuna sosiaalisessa mediassa sekä paikallisissa työpajoissa talvella 2014–2015. Nuoret voivat osallistua kilpailuun lähettämällä omia aamiaiskuviaan Facebookin Huomenta Halinen -sivulle. Kilpailu käynnistetään heti uudenvuoden jälkeen, ja mahdollisimman tehokkaan levityksen edesauttamiseksi toivomme nyt aloitus- ja inspiraatiokuvia Perin jäseniltä. Kata siis joululomallasi aamiaispöytäsi ja nappaa siitä kuva! Kuulutamme etenkin arkisia ja spontaaneja kuvia, toki voit taiteilla asetelmaa tarkemminkin. Lataa kuva Huomenta Halinen Facebook-sivulle, niin projekti saadaan kunnolla polkaistua käyntiin heti alkuvuodesta. Jäsenet voivat lähettää kuvia asuinpaikastaan huolimatta, mutta ainoastaan halislaiset voivat osallistua varsinaiseen kilpailuun.
Lisätietoja projektista saat Perin verkkosivuilta, tai ottamalla yhteyttä projektivetäjiin Seida Sohrabiin ja Petri Pohjanjokeen sähköpostitse: huomentahalinen@peri.fi

SUPERMARKET 2015 – Stockholm Independent Art Fair

Valokuvakeskus Peri osallistuu huhtikuussa Tukholman taiteilijavetoisten toimijoiden  SUPERMARKET -taidemessuille. Messut pidetään Svarta Husetissa Telefonplanilla 16.–19.4.2015. Perin osastolla on esillä muutama jäsenistöstä valittu valokuvataiteilija sekä yksi tai useampi Perin galleriassa vuonna 2015 esillä olevista taiteilijoista. Peri sai Suomalais-ruotsalaiselta kulttuurirahastolta apurahan osallistumisen matkakuluihin. Suomesta osallistuu messuihin ensi vuonna yhteensä kuusi taidetoimijaa.

Verkkosivujen Valokuvaajat-osion päivitys!

Perin verkkosivuilla voidaan vierailla päivittäin jopa 600 kertaa. Monet vierailijat etsivät juuri valokuvaajien esittelyosiosta tietoa, joten verkkogalleria on erittäin helppo ja näkyvä tapa tiedottaa työstäsi. Uudistamme ja päivitämme lähiaikoina Perin verkkosivujen jäsenesittelyitä, karsimme seasta vanhentuneet esittelyt ja eronneet jäsenet. Tekijät ryhmitellään selkeämmin ja pyrimme esittelemään sivuilla nyt paitsi valokuvataiteilijoita, valokuvaajia ja harrastelijavalokuvaajia, myös muita valokuvauksen parissa työskenteleviä Lounais-Suomessa toimivia jäseniä. Uudet esittelysivut jaotellaan alaotsikkoihin: Valokuvataiteilijat / Valokuvaajat / Tutkijat, opettajat / Harrastajavalokuvaajat.

Onko valokuva olennainen osa työtäsi, intohimoinen harrastus tai tutkimuskohde? Jos vastaus on kyllä, olisi hienoa saada sinunkin esittelysi Perin sivuille!
Laita meille lyhyt esittelyteksti työskentelystäsi suomeksi ja englanniksi 
osoitteseen: viestinta@peri.fi, mielellään vuoden loppuun mennessä!
Jos haluat käyttää esittelysivua myös valokuvagalleriana, lähetä meille esittelytekstin lisäksi 5-15 valokuvaa koossa 600-800 pikseliä (100-300kb) high quality jpg-formaatissa.
Otsikoi viesti ”GALLERIAPÄIVITYS”.

 Tiesitkö että…

Valokuvataiteilija Hertta Kiiskin kirja Archive Play on ilmestynyt, se on saatavilla WAMin museokaupasta.
Ulla Halkolan valokuvan retropuoti Kauppiaskadulla 16 on auki vuoden loppuun saakka perjantaisin klo 12-18 ja lauantaisin 12-17.
Osuuskunta Kanslia julkaisee apurahaohjelman yhteisötaiteelle. Ensimmäinen hakuaika on 1.-31.1.2015.