Halinen on kaupunginosa, joka sijaitsee Turun Aurajoen yläjuoksussa. Se on Turun kaupungin vanhimpia asutusseutuja, jossa on asuttu yhtäjaksoisesti ainakin tuhat vuotta. Alueen väestöstä noin neljäsosa puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia. Vaaliakseen tätä, Valokuvakeskus Peri käynnisti Halisissa hankkeen, jonka tarkoituksena oli vahvistaa aikuisten nuorten (15–28v) paikallisidentiteettiä valokuvauksen keinoin. Projekti toteutetttiin talvella 2014–2015 nimellä Huomenta Halinen!

Huomenta Halinen toteutettiin niin sosiaalisessa mediassa kuin paikallisissa työpajoissa.

Osallistuakseen sosiaalisessa mediassa järjestettävään kilpailuun nuoret lähettivät omia aamiaiskuviaan Facebookin Huomenta Halinen tapahtumasivulle. Pääpalkintona oli Canonin järjestelmäkamera. Aurajoen koululla ja Opetuskoti Mustikassa järjestettävissä työpajoissa nuoret teettivät persoonallisia Huomenta Halinen -postikortteja tulostamalla ottamiaan kuvia ja askartelemalla niistä omanlaisensa. Nuoria rohkaistiin lähettämään postikortit jollekin halislaiselle.

Valokuvauskilpailu herätti tunteita, keskustelua ja mielenkiintoa, ja kilpailu kiinnosti paitsi halislaisia myös muiden kaupunginosien nuoria ja sivulla oli ennen kilpailun päättymistä aikamoista vipinää! Sivulle ladattujen kuvien aamiaissisältö oli erittäin laaja. Kuvissa näkyivät niin sanotusti perinteiset kahvit, leivät ja jogurtit, mutta sitäkin enemmän erittäin monikulttuuriset ruuat kuten taatelit, lampaanpäät, ruisleivät, riisit, granaatinomenan siemenet ja leipäjuustot.

Valokuvakeskus Perin Huomenta Halinen -hankkeen loppuhuipennuksena oli kilpailukuvien näyttely Nummen kirjastossa sekä kirjastossa pidettävä palkintojenjakotilaisuus 24.2.2015.

Hankkeen työryhmässä toimivat Satu Aalto, Otto-Ville Väätäinen ja Perin toiminnanjohtaja Sade Kahra. Projektin vetäjinä toimivat Seida Sohrabi ja Petri Pohjanjoki.

Hanketta tukivat EVIVA / Turun kaupunki sekä Canon Oy Finland.

Lue lisää:
Mediatiedote: Huomenta Halinen!
Valokuvauskilpailu Huomenta Halinen!
Postikorttityöpaja Halisilla 3.2. klo 17-19
Valokuvauskilpailun palkintojenjakotilaisuus 24.2.

 

PageLines- HuomentaHalinen_Voittajat.jpgValokuvauskilpailun voittajat.

EVIVAlogo          CanonLOGO