KUTSU Valokuvakeskus Perin kevätkokoukseen to 25.4. klo 16

Valokuvakeskus Perin muuton ja toiminnan laajentumisen takia yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään tavallisesta poiketen huhtikuussa. Toivotamme kaikki jäsenet tervetulleiksi yhdistyksen kevätkokoukseen Turun Taidehallin PeriLabissa torstaina 25.4. klo 16. Yhdistyksen tilinpäätökseen ja vuosikertomukseen voi halutessaan tutustua Turun Taidehallin aukioloaikoina. Kysele dokumentteja henkilökunnalta, kirjasto soveltuu hyvin lukemiseen. Kokouksessa on tarjolla kahvia ja teetä. Kokouksen jälkeen klo 18 Turun Taidehallissa avautuu Turun Taideakatemian valmistuvien taiteilijoiden näyttely NYTT, ja PeriLab avaa samalla ovensa yleisölle ensimmäistä kertaa. Tervetuloa siis jatkamaan keskusteluja avajaisissa kokouksen jälkeen!

Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri sekä kaksi pöytäkirjan tarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat myös ääntenlaskijoina
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. Esitetään edellisen kalenterivuoden tilinpäätös, vuosikertomus sekä tilintarkastajan ja toiminnantarkastajan lausunnot
6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
7. Valitaan taiteellisen toimikunnan jäsenet
8. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

Camera obscura ja neulanreikäkuvaajien kesänäyttely

Löytyykö jäsenistöstä rakennustaitoisia valokuvaajia, neulanreikäkuvaajia tai innokkaita talkolaisia kesän camera obscura -projektiin?
Peri suunnittelee parhaillaan Turun Taidehallin tiloihin rakennettavaa camera obscuraa. Pimeä elämystila avataan kesänäyttelyiden yhteydessä tai viimeistään juhannuksen jälkeen. Ohjelman sisältö on jo pitkällä mutta etsimme nyt innokkaita ja/tai osaavia henkilöitä suunnittelemaan ja toteuttamaan camera obscuran taidehallin tiloihin yhteistyössä toiminnanjohtajan kanssa. Ohjelmaan sisältyy neulanreikävalokuvien näyttelyseinä sekä neulanreikäkameroiden piennäyttely, joten etsinnässä ovat myös luovat neulanreikäkamerat ja neulanreikäkameroilla kuvatut teokset! Ilmoita toiminnanjohtajalle mikäli projekti kiinnostaa tai sinulla on teoksia tai kameroita tarjota näyttelyyn:valokuvakeskusperi@turuntaidehalli.fi, puh. 044 0780801

PeriLabin avajaiset torstaina 25.5. klo 18-20!

Valokuvakeskus Perin, Turun Taiteilijaseuran, Arten ja Turun Taidegraafikoiden yhteinen digitaalinen työhuone kuvataiteilijoille avataan käyttöön toukokuussa. PeriLabin avajaiset vietetään Turun Taideakatemian avajaisten aikana torstaina 25.4. klo 18-20. PeriLab sijaitsee Turun Taidehallin ensimmäisessä kerroksessa. Tervetuloa tutustumaan työhuoneeseen Jussi Virkkumaan opastuksella!

PeriLabiin ollaan hankittu Suomen kulttuurirahaston apurahalla mm. Applen tietokone, Adoben ohjelmapaketti, suurkuvatulostin, pigmenttitulostin, skanneri, kuulokkeet, päivänvalolamppuja ja magneettiripustusseinäke. Työhuoneen käyttö tulee aluksi olemaan kokeiluluonteista tarkoittaen että käytäntöjä, ehtoja ja hintoja säädetään tarpeiden mukaan ensimmäisen vuoden aikana. PeriLabia voi aluksi varata taidehallin aukioloaikojen puitteissa eli ke-su klo 12-18. Kun saamme lukot vaihdettua ja kulun turvalliseksi, laajennamme työhuoneen työskentelyaikoja.

Tulostuslaitteiden varaus edellyttää käyttökurssille osallistumista ennen käyttöä. Kursseja järjestetään toukokuussa kaksi. Toukokuussa avautuu kuitenkin varausmahdollisuus Adobe-ohjelmien käyttöön, eli jos jäsenet haluavat käyttää uusinta Photoshop-ohjelmaa tehokkaalla Apple Mac -tietokoneella niin se on mahdollista jo toukokuun aikana ilman käyttökurssia. Työskentely työhuoneella tapahtuu itsenäisesti. Mikäli kaipaat ohjausta tai apua ohjelmien käytössä ota yhteyttä Jussi Virkkumaahan ja sovi hänen kanssaan mahd. korvauksesta.

Varaukset tehdään keskitetysti nettivarausjärjestelmässäwww.kokoustila.fi. Tila toimii myös vapaan taidekentän maksuttomana kokoushuoneena taidehallin aukioloaikoina. Ensimmäiset tiedot varaamisesta ja hinnoista lähetetään kaikille työhuoneen yhteistyökumppanille sähköpostitse 26.4.

Tule tutkimaan Perin uutta toimintamuotoa!

Valokuvafestivaali 2020

Valokuvakeskus Perin hallitus on suunnitellut uuden valokuvafestivaalin järjestämistä Turkuun kesällä 2020. Festivaali vie valokuvataiteen galleriasta kaduille, puistoihin ja muihin avoimiin paikkoihin lisäten näin valokuvataiteen saavutettavuutta. Samalla festivaali vahvistaa valokuvataiteen asemaa osana Turun Taidehallia ja Turun kulttuurikaupunkia.

Festivaali järjestetään teeman ympärille ja teema valitaan kevään 2019 aikana. Samalla mietitään festivaalin taiteellisia linjauksia, paikkavalintoja, teoshakua ja mahdollisesti kutsuttavia taiteilijoita.

Festivaalia järjestetään ainakin aluksi vapaaehtoisvoimin, ja nyt mukaan tarvitaankin innokkaita ihmisiä. Jos sinulla siis on osaamista esimerkiksi kulttuurintuotannosta, tapahtuman järjestämisestä, markkinoinnista, valokuvasta, yritysyhteistyöstä, näyttelyiden rakentamisesta tai olet yksinkertaisesti innostunut valokuvasta ja sinulla on tekemisen palo, tule kanssamme suunnittelemaan Turun uutta valokuvafestivaalia. Nyt pääset vaikuttamaan tapahtuman ilmeeseen alusta asti! Aiempaa kokemusta ei tarvita!

Seuraava kaikille avoin kokous on Turun Taidehallin PeriLabissa keskiviikkona 8.5. kello 16.00.

Jos olet innostunut festivaalista, muttet pääse paikalle, ole yhteydessä festivaalia järjestävään toimikuntaan: Esko Niinikorpi (esko.niinikorpi@kaani.net), Jaana Kotamäki (jaana.kotamaki@pp.inet.fi) tai Sanni Saarinen (saarinen.sanni@gmail.com)

Näyttelykoordinaattorina aloittaa toukokuussa Hilla Tuominen

Filosofian maisteriksi (kulttuurihistoria) Turun yliopistosta vuonna 2014 valmistunut Hilla Tuominen on valittu Valokuvakeskus Perin näyttelykoordinaattoriksi. Kyseessä on Perin ensimmäinen tuetta palkattu näyttelykoordinaattori, jonka avulla varmistetaan Turun Taidehallin näyttelytoiminnan laadukasta toteutusta. Tuominen aloittaa tehtävässään 6.5.2019. Lue lisää Hilla Tuomisesta täältä. 

Muut Valokuvakeskus Perin työntekijät ovat:
Sade Kahra, kokopäiväinen toiminnanjohtaja
Jussi Virkkumaa, toimeksiannosta PeriLab ja tekninen tuki
Paavo Vuoristo, osa-aikainen taidekeskuksen apulainen
Paul Krispijn, osa-aikainen taidekeskuksen apulainen
Hans G. Hästbacka, tuntityöntekijä Ord och inga visor -hanke
Margarita Rosselló Ramón, tuntityöntekijä Ord och inga visor -hanke

Turun Taidehallin gallerioissa

Näyttelyt 20.4. saakka:
Antti Pussinen / Lissajous Black & White
Jenni Haili / Näkemisestä – On Seeing
Satu-Minna Suorajärvi / Pienten yksityiskohtien katoamisesta

Näyttely 26.5. alkaen:
Turku AMK:n Taideakatemia / NYTT 2019 – Kuvataiteen valmistuvien näyttely

Peri @ Forum Kortteli

Näyttelyt mahdollistaa Artturi Elovirta Innovations ja Forum Kortteli. Näyttelyt joudutaan siirtämään tai peruttamaan, jos vitriinipaikat varataan maksullisille mainoksille. Tietoa avaimen sijainnista ja muista käytännön seikoista saa edeltävältä taiteilijalta. Näyttelyjaksoja voi varata alla olevan listan mukaan, ota yhteyttä: valokuvakeskusperi@turuntaidehalli.fi

Näyttelyt 2019:

1.4.– 12.5. Jaana Kotamäki
13.5.–23.6. Patricia G Bertényi
24.6.–4.8. Mari Elisabet Kämäräinen
5.8.–15.9. VARATTAVISSA
16.9.–27.10. VARATTAVISSA
28.10.–8.12. VARATTAVISSA

Muut tapahtumat ja avoimet haut

Muista tapahtumista ja mahdollisuuksista tiedotetaan sähköpostitse ja Perin jäsenten Facebook-ryhmässä. Mikäli et jäsenenä ole vielä saanut kutsua liittyä suljetun ryhmän jäseneksi, pyydä kutsua Perin henkilökunnalta. Ryhmään liittyminen edellyttää, että olet rekisteröitynyt Facebook-sovelluksen käyttäjäksi.
_____________________________________

Turun Taidehallin toimisto (yleiset, kirjasto, näyttelyt)
info@turuntaidehalli.fi, puh. 040 3501954

Toiminnanjohtaja Sade Kahra (hallinto, jäsenasiat)
valokuvakeskusperi@turuntaidehalli.fi, puh. 040 0780801

PeriLab, Jussi Virkkumaa (tekniikka, työtila)
perilab@turuntaidehalli.fi

Työpajatoiminta
workshops@turuntaidehalli.fi