Filosofian maisteriksi (kulttuurihistoria) Turun yliopistosta vuonna 2014 valmistunut Hilla Tuominen on valittu Valokuvakeskus Perin näyttelykoordinaattoriksi. Kyseessä on Perin ensimmäinen tuetta palkattu näyttelykoordinaattori jonka avulla varmistetaan Turun Taidehallin näyttelytoiminan laadukasta toteutusta. Tuominen aloittaa tehtävässään 6.5.2019.

Tuominen on viimeiset viisi vuotta toiminut tuottajana ja ohjelmavastaavana Suomen Tukholman-instituutissa, vastuu-alueena mm. instituutin gallerian kuratointi- ja viestintätehtävät. Työ instituutissa on tarjonnut Tuomiselle näköalapaikan niin suomalaisen nykytaiteen kuin pohjoismaisen taidekentänkin tilaan. Aiemmin Tuominen on työskennellyt mm. Ruotsin kansallisteatteri Riksteaternin yhteispohjoismaisessa projektissa ja Aboa Vetus & Ars Novan nykydokumentointihankkeessa sekä Lönnströmin taidemuseossa, Forum Boxissa ja Turun museokeskuksella.

Hilla Tuominen:
Turun Taidehalli on parasta, mitä Turun kulttuurielämässä on tapahtunut pitkään aikaan – odotankin innolla paluuta entistä kansainvälisempään kotikaupunkiini ja työtä nykytaiteen yhteenliittymän parissa. Toivon, että pääsen hyödyntämään Tukholmassa oppimaani mm. nykytaiteen saavutettavuuden saralla, jossa esimerkiksi poikkitaiteellinen tapahtumatoiminta, vuorovaikutteinen viestintä ja avoimuus ennen kaikkea kantavat pitkälle!

 

hilla_t