PeriLab – kuvataiteilijoiden digitaalinen työhuone

Paikallisisten kuvataideyhdistysten jäsenistöstä on lähtenyt tahto perustaa mahdollisimman monia kuvataiteilijoita palveleva, yhteinen digitaalinen työhuone. Työhuoneen tarkoitus on tarjota alueen taiteilijoille mahdollisuuksia omakustanteiseen kuva- ja videotuotantoon ja samalla lisätä taiteilijoiden digitaalisten välineiden hallintataitoja, mahdollistaa tiedon ja taidon vaihtoa sekä yhteistyötä ammattilaisten välillä.

Työhuone perustetaan alkuvuodesta 2019 yhteistyössä Turun taiteilijaseura ry:n, Turun taidegraafikot ry:n ja Arte ry:n kanssa ja näiden sekä Valokuvakeskus Perin jäsenten tarpeita huomioiden. Valokuvakeskus Peri koordinoi ja hallinnoi työhuoneen perustamista ja toimintaa, edellämainitut taiteilijayhteisöt tiedottavat yhteistyössä Perin kanssa työhuoneen käytöstä ja käytännöistä jäsenilleen. Työhuone sijaitsee uudessa Turun Taidehallissa, Vanhan Raatihuoneen kiinteistön ensimmäisessä kerroksessa (entinen Galleria Harmaa).

PeriLabiin ollaan hankittu Suomen kulttuurirahaston apurahalla suurkuvatulostin, pigmenttitulostin, skanneri, kuulokkeet, päivänvalolamppuja ja magneettiripustusseinäke. PeriLabin teknisenä tukena ja ylläpitäjänä toimii Jussi Virkkumaa. Kun varaus- ja laitteiden käyttöjärjestelmä on valmis ja viimeiset kalusteet hankittu, tiedotetaan kaikkia jäseniä laitteiden käyttöehdoista ja varauskäytännöistä. Jussi opastaaa yhteistyöyhdistysten noin 300 jäsentä laitteiden käyttöön. PeriLabin tila toimii työhuoneen lisäksi Valokuvakeskus Perin ja Turun Taiteilijaseuran pedagoogisen toiminnan sekä vapaan taidekentän maksuttomana kokouspaikkana. Säännöllinen pedagooginen toiminta on tulevina parina vuotena mm. Svenska kulturfondenin Hallå! -ohjelman rahoittamat Ord och inga visor -työpajat.

Mikäli lisärahoitusta saadaan työhuonetta täydennetään mm. ammattitasoisella videoedintointityöasemalla, PeriLabissa halutaan järjestää myös omakustanteisia erikoiskursseja, esim. kuvankäsittely (Photoshop), graafinen suunnittelu (InDesign), verkkosivujen luonti (WordPress), videoeditointi (Premiere) ja tulostus (profiilit, kalibrointi, värihallinta, painovalmistelu ym). Tulevaisuudessa työpaja voidaan laajentaa välinelainaamoksi, sekä erilaisten erikoislaitteiden laboratorioksi. Suunnitelmissa on myös kansainvälinen, työhuoneen kytketty  studioresidenssi. Työhuoneen digitaalinen suurkuvatulostin tulee digityöhuoneen perustajayhteisöjen jäsenten lisäksi Turun Taideakatemian kurssikäyttöön sopimuksen mukaan. Yhteistyö mahdollistaa opiskelijoiden ja paikallisten ammattilaisten kohtaamista, yhdessätekemistä ja tiedonvaihtoa.

Turun Taidelainaamo

Turun Taidelainaamo sijaitsee Turun Taidehallin pohjakerroksessa. Taidealainaamoa ylläpitää alkuvuodesta Turun Taiteilijaseura ry. Taidelainaamo välittää turkulaisiin taiteilijajärjestöihin ja taideyhteisöihin kuuluvien taiteilijoiden teoksia. Turun Taidelainaamossa on lähes 600 teosta yli sadalta taiteilijalta. Lainattavissa olevia teoksia voi tarkastella lainaamon nettisivuilla teostietokannassa. Teosvalikoimaan sisältyy niin piirrustuksia, grafiikkaa, maalauksia, veistoksia kuin valokuviakin. Taidelainaamolta teoksia voi joko vuokrata tai ostaa. Turun Taidelainaamo vuokraa teoksia yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille. Lyhin vuokra-aika on kuukausi. Teoksen voi lunastaa omakseen joko kertaostona tai maksamalla kuukausivuokraa, kunnes kokonaishinta täyttyy. Teoksen vuokraamisen yhteydessä maksetaan vähintään yhden kuukauden vuokran suuruinen summa. Mitään muita kuluja ei peritä. Taidelainaamolta voi ostaa myös lahjakortteja haluamalleen summalle. Lahjakortit ovat voimassa vuoden ostopäivästä. Lainaamon teoksia voi halutessaan varata parin päivän ajan. Varauksia voi tehdä myös puhelimitse ja sähköpostitse.

Valokuvakeskus Peri on tammikuusta 2019 Turun Taidelainaamon jäsenyhteisö. Valokuvakeskus Perin taiteilijajäsenet voivat tuoda teoksia Turun Taidelainaamoon mikäli seuraavat kriteerit täyttyvät:
1) Jäsenyys Arte ry:ssä, Jöötti ry:ssä, Turun Taidegraafikot ry:ssä, Valokuvakeskus Peri ry:ssä tai Turun Taiteilijaseura ry:ssä
sekä
2) Jäsenyys jossain Suomen Taiteilijaseuran jäsenseurassa (esim. yhdistys, joka kuuluu SKjL:ään tai jäsenyys jossain muussa STS:n jäsenseurassa). Eli esim. Valokuvataiteilijoiden Liitto ry (VTL) on STS:n jäsenjärjestö, jolloin kaikki Perin ja VTL:ään kuuluvat taiteilijat voivat tuoda teoksiaan lainaamoon.

Turun Taidelainaamo noudattaa Turun Taidehallin aukioloaikoja, jotka ovat ke-su klo 12–18. Tämän jäsentiedotteen sähköpostiliitteenä välitetään Perin jäsenille lisätietoa tulevista muutoksista ja tapahtumista Turun Taidelainaamon toimintaan liittyen. Turun Taidelainaamon kysymyksiin vastaa taidelainaamon työntekijä Anna Hellén, puh. 045 132 4743, sähköposti: info@turuntaidelainaamo.fi

www.turuntaidelainaamo.fi

Valokuvakeskus Perin jäsenmaksu 2019

Yhdistyksen jäsenmaksu erääntyy 31.3.2019. Kaikille jäsenille on lähetetty jäsenkortti ja jäsenmaksun lasku postitse vuodenvaihteessa. Mikäli et vuodenvaihteessa saanut korttia voit tulla hakemaan jäsenkorttisi Perin toimistolta Turun Taidehallista ke-su klo 12-18. Ilmoita meille myös ajankohtainen osoitteesi: members@peri.fi

Maksuohjeet
Suorita jäsenmaksu jäsentyyppisi mukaan:
Perusjäsen 30 €
Opiskelijajäsen 20 €
Suomen taiteilijaseuran jäsenseurojen jäsenet 20 €
Kannatusjäsen 60 € tai enemmän

SAAJA:  Valokuvakeskus Peri ry
IBAN: FI4080001370911035
SWIFT: DABAFIHH
Kirjoita viestikenttään: Jäsenmaksu 2019 + jäsenen etunimi ja sukunimi

Jäsenyyden voi irtisanoa ilmoittamalla asiasta osoitteeseen: members@peri.fi. Jäsenyys päättyy irtisanomisvuoden loppuun mennessä joten alkaneen vuoden jäsenmaksu kuuluu suorittaa. Jäseneksi voi hakea uudelleen mutta maksamattomat jäsenmaksut saattaavat vaikuttaa kielteisesti uutta jäsenhakemusta tarkastallessamme. Kannatta siis hoitaa vanhat ”roikkuvat” pois vaikkei haluaisi jatkaa jäsenyyttä.

Varsinaisen ja kannattajajäsenen, joka saamastaan kehotuksesta huolimatta ei ole suorittanut kuluvan tili- ja toimintavuoden jäsenmaksua viimeistään kolme kuukautta sen eräpäivän jälkeen, hallitus voi katsoa eronneen yhdistyksestä. Yhdistyksen henkilökunta, kunniajäsenet sekä istuvan hallituksen ja taiteellisen toimikunnan jäsenet ovat vapautuneita jäsenmaksusta. Toimintaa voi sitä huolimatta tietenkin tukea vapaavalinnaisella summalla, maksutiedot samat kuin jäsenmaksua maksaessa.

Galleriassa

Turun Taidehallissa on esillä su 24.2. saakka Taru Elfvingin kuratoima kutsunäyttely MAAN OIKEUS. Näyttelyn taiteilijat ovat: Simo & Tuike Alitalo, Saara Ekström, Liinu Grönlund, Terike Haapoja, Harrie Liveart, Saara-Maria Kariranta & Jarmo Ilmari Somppi, Mari Keski-Korsu, Lasse Lecklin, Sari Palosaari, Arja Renell, Leena & Oula Valkeapää.

Torstaina 28.2. klo 18-20 vietetään Turun Taidehallin toisia näyttelyavajaisia. Silloin avautuu kolme erillistä näyttelyä:
Hans-Peter Schütt & Maja Breife / Sen pituinen se / Snipp, snapp, snut…
{TES} / Yhteys
Sanni Weckman / Läsnä

Näyttelyt jatkuvat 24.3. saakka, aukioloajat ovat ke-su klo 12-18. Turun Taidehalliin on maksuton sisäänpääsy. Galleriat ovat kiinni ripustuspäivinä, mutta Taidelainaamo ja Valokuvakeskus Perin kirjasto ovat auki normaalisti klo 12-18 myös näyttelyvaihdon ajan.

Peri @ Forum Kortteli

Vuoden viimeinen jäsennäyttely Forum Korttelin vitriineissä on Soili Mustapään Svanetian lumous, joka oli esillä 13.1.2019 saakka. Soilin jälkeen vitriineihin tuli peruutuksesta johtuen tauko. Näyttelyt järjestetään taiteilijoiden toimesta; tarkoittaen, että taiteilija hoitaa ripustuksen ja näyttelyn järjestelyt itse. Tietoa avaimen sijainnista ja muista käytännön seikoista saa edeltävältä taiteilijalta. Näyttelyjaksoja voi kysellä osoitteesta members@peri.fi Näyttelyt mahdollistaa Artturi Elovirta Innovations ja Forum Kortteli. Näyttelyt joudutaan siirtämään tai peruttamaan, jos vitriinipaikat varataan maksullisille mainoksille.

Näyttelyt 2019:
25.2.-31.3. Satu Eskola
1.4.-12.5. Jaana Kotamäki
13.5.-23.6. Patricia G Bertényi
24.6.-4.8. Mari Elisabet Kämäräinen

Muut tapahtumat ja avoimet haut

Muista tapahtumista ja mahdollisuuksista tiedotetaan sähköpostitse ja Perin jäsenten Facebook-ryhmässä. Mikäli et jäsenenä ole vielä saanut kutsua liittyä suljetun ryhmän jäseneksi, pyydä kutsua Perin henkilökunnalta. Ryhmään liittyminen edellyttää, että olet rekisteröitynyt Facebook-sovelluksen käyttäjäksi.