Muutto Turun Taidehalliin

Valokuvakeskus Peri muuttaa loppiaisena Turun Taidehalli ry:n vuokratiloihin Vanhalle Raatihuoneelle, Turun Vanhalla Suurtorille.  Vuokrasopimus on vielä kaupungin puolelta työn alla ja muutto suoritetaan nyt erittäin tiukassa aikataulussa. Pahoittelemme mahdollisia muutosprossesista aihutuvia katkoksia palveluissa ja tiedotuksessa. Toivomme jäseniltä ymmärrystä.

Taidehallissa Peri laajentaa toimintaansa ja uudistaa toimintamallejaan. Alkuvuodesta perustetaan kuvataiteilijoiden digitaalinen työhuone, josta tulee osa Perin perustoimintaa. Lisäksi käynnistetään kahden vuoden hankkeena Svenska kulturfondenin rahoittama monikielinen kuvatyöpaja-toiminta. Turun Taidehallin näyttelytoiminta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Turun Taiteilijaseuran kanssa. Näyttelyhaku vuodelle 2019 päättyi 11.11. ja näyttelyehdotuksia saapui huikeat 324!  Suuresta ehdotusmäärästä johtuen päätökset ensi vuoden näyttelyvalinnoista on viivästynyt. Pyrimme olemaan yhteydessä kaikkiin taiteilijoihin jouluun mennessä. Turun Taidehallin avajaisnäyttely on työn alla ja kuraattoriksi on kutsuttu taidehistorioitsija, tutkija ja kuraattori Taru Elfving. Taidehallin avajaisnäyttelyn taiteilijat ja vuoden 2019 näyttelykalenteri julkistetaan yleisölle tammikuussa.

Talkooapua tarvitaan vuodenvaihteessa sekä näyttelyn purkamisessa että kirjaston, toimiston, varaston ja näyttelytarvikkeiden pakkaamisessa. Talkoolaisia tarvitaan erityisesti WAMissa näyttelyn purkutöihin välipäivinä 27.12. ja 28.12. sekä tavaroiden pakkaamiseen 2.-4.1.2019. Viikolla 2 olisi tarkoitus purkaa muuttolaatikot ja asentaa tavarat Vanhalla Raatihuoneella. Muuttolaatikoiden purkuun tarvitaan eniten apua tiistaina 8.1. Joten puuhaa riittää ja kaikkien auttavat kädet ovat tervetulleita. Tule mukaan vaikka muutamaksi tunniksi tai koko päiväksi! Kokopäivätalkoilijoille tarjotaan lounas! Ilmoitathan henkilökunnalle osallistumisestasi: members@peri.fi, puh. 040 3501954.

Turun Taidehallin avajaiset pidetään perjantaina 1.2. klo 18.
Sydämellisesti tervetuloa juhlimaan historiallista tapahtumaa!

 

PageLines- Turun-Taidehalli_Logo_350x230px_FIN.jpg

 

Turun Taidehalli hakee galleriatyöntekijöitä

Tarjolla toimiva kirjoitin

Muuton alta pois toimiva kirjoitin/skanneri Samsung CLX-3185W. Mitoiltaan l=42 cm s=37 cm k=30,5 cm. Saa noutaa toimistolta ennen joulua!

_MG_1212     _MG_1211

Kuvataiteilijoiden digitaalinen työhuone

Turun seudulla toimii satoja kuvataiteilijoita, jotka käyttävät valokuvaa tai liikkuvaa kuvaa taiteen tekemisessä tai työvälineenä esim. taiteen laadukkaaseen dokumentointiin ja portfolion luomiseen. Työhuoneita on runsaasti, kuten vuotuinen Kulkulupa-tapahtuma on myös osoittanut. Taiteilijoiden käytettävissä olevaa ammattitasoista tulostus-, kuvankäsittely- ja videon editointityöhuonetta ei Varsinais-Suomessa kuitenkaan ole ollut. Oppilaitoksissakaan ei tällä hetkellä ole mahdollisuuksia kuvatuotantoon,Turun Taideakatemia luopui omasta suurkuvatulostimestaan 2017. Kuvatuotannon digitaaliset laitteet vaativat suuren taloudellisen panostuksen lisäksi myös säännöllistä päivitystä, koulutusta ja ylläpitoa. Harvalla kuvataiteilijalla on mahdollisuuksia tällaiseen panostukseen, joten paikallisten kuvataideyhdistysten jäsenistöstä on lähtenyt tahto perustaa kuvataiteilijoille yhteinen työhuone. Työhuoneen tarkoituksena on tarjota alueen taiteilijoille mahdollisuuksia omakustanteiseen kuva- ja videotuotantoon ja samalla lisätä taiteilijoiden digitaalista osaamista, nostaa ammatillista tasoa ja mahdollistaa tietotaidon vaihtoa sekä yhteistyötä  ammattilaisten välillä.

Työhuone perustetaan yhteistyössä Valokuvakeskus Peri ry:n, Turun taiteilijaseura ry:n, Turun taidegraafikot ry:n ja Arte ry:n kanssa yhdistysten jäsenten tarpeita huomioiden. Valokuvakeskus Peri koordinoi ja hallinnoi työhuoneen perustamista ja toimintaa. Edellä mainitut yhteisöt tiedottavat työhuoneen käytöstä ja käytännöistä jäsenilleen yhteistyössä Perin kanssa. Jäsenet maksavat työhuoneen laitteiden käytöstä alennetun omakustannehinnan, sekä ostavat omat paperimateriaalit tulostusta varten.

Työhuone sijoitetaan Turun Taidehallin katukerrokseen, siihen missä nyt sijaitsee Vanhan Raatihuoneen Galleria Harmaa. Ensimmäiset laitteet hankitaan toimintansa lopettavalta ammattivalokuvaajalta käytettynä. Laitteet ovat: pigmenttitulostin Epson 4900 (max A2), Epson V750 tasos/filmikanneri, suurkuvatulostin Epson 9900 sekä uusi Adobe Creative Cloud ohjelmapaketilla varustettu Applen tietokone. Työhuoneen laitehankintoja ja sisäänajoa hoitaa Jussi Virkkumaa. Digityöhuoneella järjestettavistä käyttökursseista tiedotamme erikseen. Tulevaisuudessa työpaja voidaan laajentaa myös välinelainaamoksi ja erilaisten analogisten erikoislaitteiden laboratorioksi. Suunnitelmissa on myös kansainvälinen, työhuoneeseen kytketty  studioresidenssi.

Kuvataiteilijoiden työhuonelle pitäisi keksiä nyt hyvä, lyhyempi nimi! Etsintäkuulutetaan hienoja ideoita nimeksi, laita ehdotuksesi mielellään tulemaan osoitteeseen director@peri.fi!

Nykyisen gallerian viimeinen näyttely

Jannis Tordheimin näyttely Mia Ora on esillä Perin galleriassa 23.12. saakka. Kreikkalaiset juuret omaava Tordheim käsittelee näyttelyssään Kreikassa tapahtuvaa muutosta, sen vaikutuksia ja voimaa. Maaseudun perinteisempi arki rinnastuu vasemmistoryhmittymien anarkiseen maailmaan. Teokset on kuvattu Ioanninassa, Ateenassa ja Mantionin kylässä. Lue lisää näyttelystä täältä.

Mia Ora on myös Valokuvakeskus Perin viimeinen näyttely nykyisissä tiloissa Wäinö Aaltosen museolla. Kiitoksena tuesta ja yhteistyöstä vuosina 2010-2018, Peri lahjoitti Turun Museokeskukselle Inari Sandellin teoksen ”Conversation with A Pillow”. Inari Sandell oli Valokuvakeskus Perin ensimmäinen debytoiva stipenditaiteilija vuonna 2016. Teos liitettiin Turun kaupungin taidekokoelmiin 13.12.2018.

47250986_2283634851649203_7388748800426246144_o     peri_inari_sandell_skype_conversation_with_a_pillow

Peri @ Forum Kortteli

Vuoden viimeinen jäsennäyttely Forum Korttelin vitriineissä on Soili Mustapään Svanetian lumous, joka on esillä 13.1.2019 saakka. Kevään näyttelykaudet ovat nyt jäsenten varattavissa, ilmoita mikäli haluat esittää teoksiasi vitriineissä kevään aikana. Kerro näyttelyn nimi ja toivomasi jakso. Näyttelyt järjestetään taiteilijoiden toimesta; tarkoittaen, että taiteilija hoitaa ripustuksen ja näyttelyn järjestelyt itse. Tietoa avaimen sijainnista ja muista käytännön seikoista saa edeltävältä taiteilijalta. Näyttelyt mahdollistaa Artturi Elovirta Innovations ja Forum Kortteli. Näyttelyt joudutaan siirtämään tai peruttamaan, jos vitriinipaikat varataan maksullisille mainoksille. Varaa näyttelyjaksosi laittamalla viestiä osoitteeseen: exhibitions@peri.fi

Alustavasti varattavat näyttelyjaksot 2019 ovat:
14.1.-24.2.
25.2.-7.4.
8.4.-19.5.
20.5.-30.6.

Muut tapahtumat ja avoimet haut

Muista tapahtumista ja mahdollisuuksista tiedotetaan sähköpostitse ja Perin jäsenten Facebook-ryhmässä. Mikäli et jäsenenä ole vielä saanut kutsua liittyä suljetun ryhmän jäseneksi, pyydä kutsua Perin henkilökunnalta. Ryhmään liittyminen edellyttää, että olet rekisteröitynyt Facebook-sovelluksen käyttäjäksi.