Peri @Forum Kortteli 3.12.2018 – 13.1.2019

Valokuvia Kaukasukselta, Euroopan huipulla sijaitsevalta Svanetian alueelta, jota ympäröivät vuorenhuiput kohoavat jopa 5000 metrin korkeuteen. Svanit, pieni etninen vähemmistöryhmä Georgiassa, on vaikeissa olosuhteissa kyennyt säilyttämään omaleimaisen kulttuurinsa vuosituhansien ajan. Olin vuonna 2011 valokuvaajana ensimmäisellä Lakhustin kylässä järjestetyllä georgialaisen laulun leirillä. Kylä sijaitsee Kaukasus -vuorilla noin 3000 metrin korkeudessa. Kuvat ovat siltä matkalta.

Seikkailusta on kulunut seitsemän vuotta ja mystisen kylän vaikutus tuntuu vieläkin – nykyään myös minä laulan.  Ihmeellistä kyllä, perustin Suomeen vuonna 2017 georgialaisen laulun yhtye TEVRI Ensemblen (suom. Kaukametsän kuoro). Sen ohjelmistossa on lauluja niin esikristilliseltä ajalta kuin myös bysanttilaisia hymnejä sekä lauluja muun muassa Svanetian alueelta.

Forumin vitriineissä esillä olevat teokset ovat aiemmin olleet Helsingin Esplanadin Jugend Cafe Aschanilla vuodenvaihteessa 2011–2012 osana Braveheart Georgia – Taipumaton Georgia näyttelyäni.

www.mustapaa.wordpress.com

Svan_tornit_ja_mystinen_ kaksihuippuinen_Ushba_ Photo_Soili_Mustapaa_2011

Lue lisää Valokuvakeskus Perin jäsennäyttelyistä Forum Korttelissa.