Syyskokous ja uusi hallitus

Valokuvakeskus Perin sääntömääräinen syyskokous pidettiin Kortteliravintola Hugossa maanantaina 29.10. alkaen klo 17.00.  Yhdistyksen hallituksen  puheenjohtajaksi vuodeksi 2019 valittiin Jaana Kotamäki. Hallituksen jäseniksi 2019-2020 valittiin Antony Fredriksson, Nina Kokkinen, Esko Niinikorpi, Jaakko Pesonen, Sanni Saarinen, Tiia Suorsa ja Jussi Virkkumaa. Johanna Naukkarinen jatkaa hallituskauttaan vuonna 2019.  Kuluvan vuoden hallituskokoonpanoa täydennettiin, sillä muutamat hallituksen jäsenet ovat luopuneet tehtävästään. Loppuvuoden hallituskokoonpano on Satu Aalto (pj), Jaana Kotamäki (vpj), Johanna Naukkarinen, Esko Niinikorpi, Antony Fredriksson, Nina Kokkinen ja Jussi Virkkumaa. Kokouksen pöytäkirja lähetetään kaikille jäsenille sähköpostitse tämän tiedotteen liitteenä.

Muutto Turun Taidehalliin

Valokuvakeskus Peri muuttaa loppiaisena Turun Taidehalli ry:n vuokratiloihin Vanhalle Raatihuoneelle, Turun Vanhalla Suurtorille.  Vuokrasopimus Wäinö Aaltosen museon tiloista on irtisanottu ja uusi vuokrasopimus vahvistetaan heti kun Vanhan Raatihuoneen tuleva päävuokralainen, Turun Taidehalli ry, on tehnyt vuokrasopimuksen kaupungin kanssa. Toiminta- ja vuokra-avustusprosessin takia vuokrasopimukset allekirjoitetaan aikaisintaan 13.12.2018.

Taidehallissa Peri laajentaa toimintaansa ja uudistaa toimintamallejaan. Alkuvuodesta perustetaan kuvataiteilijoiden digitaalinen työhuone, sekä käynnistetään Svenska kulturfondenin rahoittamien monikielisten kuvatyöpajojen toiminta. Digitaalisesta työhuoneesta tulee osa Perin perustoimintaa, kun taas viikottaiset kuvatyöpajat toteutetaan kahden vuoden hankkeena. Turun Taidehallin näyttelytoiminta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Turun Taiteilijaseuran kanssa. Näyttelyhaku vuodelle 2019 päättyi 11.11. ja näyttelyehdotuksia saapui huikeat 324!  Suuresta ehdotusmäärästä johtuen päätökset ensi vuoden näyttelyvalinnoista tehdään joulukuun aikana, jonka jälkeen tiedotamme valinnan tuloksesta kaikille hakijoille. Turun Taidehallin avajaisnäyttely on työn alla ja kuraattoriksi on kutsuttu taidehistorioitsija, tutkija ja kuraattori Taru Elfving. Taidehallin avajaisnäyttelyn taiteilijat ja vuoden 2019 näyttelykalenteri julkistetaan yleisölle tammikuussa.

Talkooapua tarvitaan vuodenvaihteessa sekä näyttelyn purkamisessa että kirjaston, toimiston, varaston ja näyttelytarvikkeiden pakkaamisessa. Talkoolaisia tarvitaan erityisesti WAMissa näyttelyn purkutöihin välipäivinä 27.12. ja 28.12. sekä tavaroiden pakkaamiseen 2.-4.1.2019. Viikolla 2 olisi tarkoitus purkaa muuttolaatikot ja asentaa tavarat Vanhalla Raatihuoneella. Joten puuhaa riittää ja kaikkien auttavat kädet ovat tervetulleita. Tule mukaan vaikka muutamaksi tunniksi tai koko päiväksi! Ilmoitathan henkilökunnalle osallistumisestasi: members@peri.fi, puh. 040 3501954.

Kamerakirppis ja Perin varaston tyhjennys 24.11. klo 10-14

Perin vuotuinen valokuvakirpputori järjestetään viidettä kertaa lauantaina 24.11. klo 10-14. Erikoiskirpputorin pöydissä tavaroitaan myyvät ammatti- ja harrastevalokuvaajat, pienyrittäjät ja keräilijät. Perinteisesti tarjolla on muun muassa järjestelmäkameroita, filmipokkareita, digikameroita, filminkehitys- ja pimiötarvikkeita, keskikoon filmiä, filmikasetteja, vintage-kameroita, studiosalamoita, lasinegatiiveja, kirjoja ja muuta jännää valokuvatavaraa! Toisin sanoen jokaiselle jotakin; niin ammattilaisille, keräilijöille kuin harrastelijoillekin. Myynti tapahtuu suoraan ostajan ja myyjän välillä, joten muistathan varata mukaan käteistä rahaa.

Koska Perillä on vuodenvaihteessa muutto edessä, oma myyntiosasto keskittyy tällä kertaa varaston tyhjennykseen. Jäsenten valokuvavedoksia ei näin ollen välitetä, vaan gallerian aula täyttyy lahjoitettavista ja edullisista poistotavaroista. Tule tekemään löytöjä!

Perin varastossa on runsaasti näyttelykatalogeja ja lehtiarkistoja, mm. Kameralehti, Taide, Luontokuva… 1980-luvulta tähän päivään saakka. Mikäli tarvitset julkaisuja, joissa runsaasti valokuvia, nyt on tilaisuutesi! Tule hakemaan pinoja aineksiksi vaikkapa isoon kollaasiteokseen tai opetusmateriaaliksi viimeistään 9.12., jonka jälkeen ne viedään kierrätykseen. Harvinaisemmat pienpainokset säilytetään toki Perin arkistossa.

IMG_4296 IMG_4297

Galleriassa tapahtuu

Petri Juntusen näyttely At the Heart of it All  on esillä Perin galleriassa 25.11. saakka. 

Vuoden viimeinen näyttely on ruotsalaisen valokuvaajan Jannis Tordheimin Mia Ora, joka avautuu torstaina 29.11. Kreikasta kotoisin oleva Tordheim käsittelee näyttelyssään Kreikassa tapahtunutta muutosta, sen vaikutuksia ja voimaa. Maaseudun perinteisempi arki rinnastuu vasemmistoryhmittymien anarkiseen maailmaan. Teokset on kuvattu Ioanninassa, Ateenassa ja Mantionin kylässä. Lue lisää näyttelystä täältä.

Mia Ora on myös Valokuvakeskus Perin viimeinen näyttely nykyisissä tiloissa Wäinö Aaltosen museolla. Näyttelyn avajaiset ovat näin samalla WAMin läksiäisjuhlat. Tervetuloa!

Peri @ Forum Kortteli

Perin jäsenten näyttelyt Turun Forum Korttelien vitriineissä järjestetään yhteistyössä Artturi Elovirta Innovationsin ja Forum Korttelin kanssa. Tervetuloa tutustumaan jäsenten teoksiin!

Ajankohtaiset ja tulevat näyttelyjaksot/taiteilijat:
22.10.-2.12.  Esko Niinikorpi
3.12.-13.1.  Soili Mustapää

Muut tapahtumat ja avoimet haut

Muista tapahtumista ja mahdollisuuksista tiedotetaan sähköpostitse ja Perin jäsenten Facebook-ryhmässä. Mikäli et jäsenenä ole vielä saanut kutsua liittyä suljetun ryhmän jäseneksi, pyydä kutsua Perin henkilökunnalta. Ryhmään liittyminen edellyttää, että olet rekisteröitynyt Facebook-sovelluksen käyttäjäksi.