Sääntömääräinen syyskokous 29.10. klo 17

Tervetuloa valokuvakeskus Perin sääntömääräiseen syyskokoukseen maanantaina 29.10. klo 17.00. HUOM! Gallerianäyttelyn purkutyöt jatkuu näillä näkymin iltaan saakka, joten kokous joudutaan siirtämään toiseen paikkaan. Kokous pidetään Kortteliravintola Hugon kirjastossa, Martissa, osoitteessa  Stålarminkatu 2. Alla kokouksessa käsiteltävät, sääntömääräiset asiat. Tarjolla kahvia ja pullaa, tervetuloa!

1.   Kokouksen avaus
2.   Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, sekä kaksi pöytäkirjan tarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina.
3.   Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
4.   Hyväksytään kokouksen työjärjestys.
5.   Vahvistetaan seuraavan kalenterivuoden toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus.
6.   Valitaan hallituksen puheenjohtaja.
7.   Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.
8.   Vahvistetaan hallituksen jäsenten mahdolliset palkkiot.
9.   Valitaan yksi (1) tilintarkastaja ja varatilintarkastaja ja yksi (1) toiminnantarkastaja ja yksi varahenkilö tarkistamaan seuraavan vuoden hallintoa ja tilejä.
10.   Hallitus ilmoittaa yhdistyksen uudet jäsenet ja eronneiden jäsenten lukumäärän.
11.   Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Peri muuttaa Turun Taidehalliin

Valokuvakeskus Peri muuttaa loppiaisena Turun Taidehalli ry:n vuokratiloihin Vanhalle Raatihuoneella, Turun Vanhalla Suurtorilla. Taidehallissa Peri laajentaa toimintaansa ja uudistaa toimintamallejaan. Alkuvuodesta perustetaan kuvataiteilijoiden digitaalinen työhuone, sekä käynnistetään Svenska kulturfondenin rahoittamat monikieliset kuvatyöpajat. Digitaalisesta työhuoneesta tulee osa Perin perustoimintaa, viikottaiset kuvatyöpajat toteutetaan kahden vuoden hankkeena. Näyttelytoiminta toteutetaan Turun Taidehallissa tiiviissä yhteistyössä Turun Taiteilijaseuran kanssa, näyttelyhaku vuodelle 2019 on auki 11.11. saakka. Levittäkää mielellään tietoa hausta: http://peri.fi/2018/10/11/turun-taidehallin-nayttelyhaku-vuodelle-2019/

Turun Taidehallin avajaiset pidetään näillä näkymin 1.2.2019, laittakaa päivämäärä kalentereihin!

SNAP – lasten ja nuorten valokuvafestivaali

Mikä minulle on tärkeää ja mihin haluan vaikuttaa? Suomen Valokuvataiteen museon ja alueellisten valokuvakeskusten yhteishanke tuo lasten ja nuorten mielipiteet ja unelmat kuvina julkisiin tiloihin ympäri Suomea. Hankkeen rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto.

Valokuvakeskus Peri ja Raaseporin valokuvakeskus osallistuvat laajaan yhteishankkeeseen, jossa lapsille ja nuorille tärkeät aiheet ja teemat pääsevät esiin valokuvina. Lasten taiteilijoiden ohjauksessa ottamat valokuvat tulevat näkymään mm. katukuvassa, gallerioissa ja festivaaleilla eri puolilla Suomea sekä Valokuvataiteen museon ja alueellisten valokuvakeskusten sosiaalisen median kanavissa. Hanke huipentuu marraskuussa 2018 valtakunnalliseen lasten ja nuorten valokuvafestivaaliin.

SNAP-festivaalin aikana lasten teokset pääsevät esille niin alkuperäisvedoksina kuin digitaalisessa muodossa. Teoksista rakentuva installaationäyttely on avoinna Salossa Plaza-kauppakeskuksessa koko festivaaliviikon ajan 10.11.-18.11.2018. Näyttelyn avajaisia juhlitaan kutsumalla paikalle työpajoihin osallistuneet lapset perheineen. Lisäksi lasten kuvia esitetään digitaalisessa muodossa mm. Valokuvakeskus Perissä ja Turun kaupunginteatterin LED-seinällä. SNAP-festivaaliviikon aikana järjestetään myös kaksi käsin tekemisen teemoihin keskittyvää työpajaa, toinen Karjaalla, toinen Paraisilla.

Lue lisää hankkeesta ja tapahtumista täältä.

Tervetuloa Valokuvakeskus Perin ohjelmaan SNAP-festivaaliviikolla 10.11.-18.11.2018!

Lasten työpajoissa tekemistä kuvista koostuva installaationäyttely Salossa Plaza-kauppakeskuksessa, esillä festivaaliviikon ajan 10.11.-18.11.2018 kauppakeskuksen aukioloaikoina, vapaa pääsy.
Näyttelyn a
vajaiset Kauppakeskus Plazassa la 10.11. klo 14-16. Avajaisissa läsnä työpajoihin osallistuneita lapsia ja heidän vanhempiaan, sekä työpajojen ohjaajat ja Perin ja Raaseporin valokuvakeskusten edustajia. Tilaisuus on avoin kaikille.

Turun kaupunginteatterin LED-screenillä SNAP-videokooste esillä festivaaliviikon ajan 10.11.-18.11.

Perin ja Raaseporin valokuvakeskusten työpajoissa syntyneet lasten teokset digitaalisena kuvakoosteena esillä Valokuvakeskus Perissä festivaaliviikon ajan 10.11.-18.11.

Syanotypia-työpajat:
Taidekoulu Pictura / Konstskolan Pictura 
Fredrikanaukio 1, Parainen / Fredrikaplan 1, Pargas
ohjaajana Stella Tiisala
opetuskielet suomi ja ruotsi
Paja 1: ke 14.11. klo 18.30-20.30 avoin paja kaikille halukkaille, vapaa pääsy
Paja 2: pe 16.11. päivällä koululaispaja

Kamerakirppis ja Perin varaston tyhjennys 24.11. klo 10-14

Perin vuotuinen valokuvakirpputori järjestetään viidettä kertaa lauantaina 24.11. klo 10-14. Erikoiskirpputorin pöydissä myyvät ammatti- ja harrastevalokuvaajat, pienyrittäjät ja keräilijät. Perinteisesti tarjolla on muun muassa järjestelmäkameroita, filmipokkareita, digikameroita, filminkehitys- ja pimiötarvikkeita, keskikoon filmiä, filmikasetteja, JAS-tekniikan vintage-kameroita, studiosalamoita, lasinegatiiveja, kirjoja ja muuta jännää valokuvatavaraa! Toisin sanoen jokaiselle jotakin; niin ammattilaisille, keräilijöille kuin harrastelijoillekin. Myynti tapahtuu suoraan ostajan ja myyjän välillä, joten muistathan varata mukaan käteistä rahaa.

Koska Perillä on vuodenvaihteessa muutto edessä, oma myyntiosasto keskittyy tällä kertaa varaston tyhjennykseen. Jäsenten valokuvavedoksia ei näin ollen välitetä, vaan gallerian aula täyttyy lahjoitettavista ja edullisista poistotavaroista. Tule tekemään löytöjä! Vuoden 2020 Kamerakirppis/Fotoloppis -tapahtuma järjestetään näillä näkymin Vanhan Raatihuoneen eli Turun Taidehallin juhlasalissa. Saliin mahtuu runsaasti myyjiä ja vedosmyyntiinkin panostetaan tuolloin laajemmin.

Galleriassa

Perin galleriassa esillä 28.10. saakka Noora Sandgrenin näyttely Let. Lue filosofian tohtorin Riikka Haapalaisen kirjoitus Noora Sandgrenin näyttelystä.
Perjantaista 2.11. alkaen galleriassa nähdään Petri Juntusen näyttely At The Heart of it All. Näyttelyn avaa Perin hallituksen varapuheenjohtaja Jaana Kotamäki torstaina 1.11. klo 18. Tervetuloa!

Peri @ Forum Kortteli

Perin jäsenten näyttelyt Turun Forum Korttelien vitriineissä järjestetään yhteistyössä Artturi Elovirta Innovationsin ja Forum Korttelin kanssa. Tervetuloa tutustumaan jäsenten teoksiin!

Ajankohtaiset ja tulevat näyttelyjaksot/taiteilijat:
22.10.-2.12.  Esko Niinikorpi
3.12.-13.1.  Soili Mustapää

Muut tapahtumat ja avoimet haut

Muista tapahtumista ja mahdollisuuksista tiedotetaan sähköpostitse ja Perin jäsenten Facebook-ryhmässä. Mikäli et jäsenenä ole vielä saanut kutsua liittyä suljetun ryhmän jäseneksi, pyydä kutsua Perin henkilökunnalta. Ryhmään liittyminen edellyttää, että olet rekisteröitynyt Facebook-sovelluksen käyttäjäksi.