Valokuvakeskus Peri muuttaa Vanhalle Raatihuoneelle tammikuussa 2019

Turun Taidehalli on Valokuvakeskus Perin ja Turun Taiteilijaseuran yhteinen piloottihanke, jossa luodaan uudenlaisen visuaalisen keskuksen Turkuun. Taidehalli tulee tarjoamaan paitsi nykytaiteen näyttelyjä entistä enemmän välityspalveluja kävijöille sekä tukea taiteilijoille. Keskuksessa tulee sijaitsemaan yhteisöjen näyttelytilat, toimisto, kirjasto, kurssitilat, Perin kirjasto, vapaan kentän kokoustila ja kuvataiteilijoiden digitaalinen työhuone. Mikäli Turun Taidelainaamo siirtyy Turun Taiteilijaseuran hallinnoitavaksi, tulee se osaksi taidehallia. Hanketta on kehitetty yhdessä Turun Taiteilijaseuran kanssa elokuusta 2017, mahdollisia tiloja on tutkittu ja työstetty alkuvuodesta 2018.

22.8. Turun kaupungin kulttuurilautakunta päätti Vanhan Raatihuoneen siirtymisestä Turun Taidehallin käyttöön. Päätöksen myötä voimme ilolla ilmoittaa, että Turun Taidehalli avautuu yleisölle Vanhalla Raatihuoneella helmikuussa 2019! Lue lisää...

Jäsenten kyselytunti 12.9. Perin toiminnanjohtaja on jäsenten tavattavissa Valokuvakeskus Perin aulassa keskiviikkona 12.9. klo 17-18. Tervetuloa kyselemään ja kuulemaan tulevasta toiminnasta ja taidehallista!

Rahoitusta monikielisiin kuvatyöpajoihin

Yleisötyö ja pedagoginen toiminta tulevat olemaan tärkeä osa Turun Taidehallin sisältöjä. Vuonna 2019 alkavan Valokuvakeskus Perin ja Turun Taiteilijaseuran yhteisen Ord och inga visor -projektin tarkoituksena on lisätä kommunikaatiota yli kielirajojen kuvin keinoin. Kesäkuussa Svenska kulturfonden myönsi projektille Hallå! -ohjelman apurahan, joka mahdollistaa työpajojen toteutusta vuosina 2019-2020. Hankkeen yhteistyökumppanina on Kirjan talo. Lue lisää…

Preus museum The Day of Photography

Valokuvakeskus Peri osallistui kutsuttuna Norjan kansallisen valokuvamuseon, Preus museon The Day of Photography -tapahtumaan 17.-19.8.2018. Tapahtumassa esitettiin Perin debytoivan taiteilijan Julius Töyrylän mustavalkoisia valokuvia sekä valokuvataiteilija Sade Kahran uusia teoksia.  Julius Töyrylä piti tapahtumassa pecha kucha -esityksen ja Sade Kahra toimii tapahtuman portfoliokatselmuksen asiantuntijana. Fotografiets dager oli yhdistetty olut- ja ruokafestivaaleihin ja tapahtumassa vieraili yhteensä noin 13 000 kävijää. Muita kutsuttuja taidetoimijoita tapahtumassa olivat mm Fotogalleri Vasli Souza (Malmö), CYAN Galleri (Oslo), Uncertain States Scandinavia (julkaisu) ja Galleri Image (Aarhus).

judfs_01   norway_025

Vallaton taiteenkumous torstaina 30.8.

Vallaton taiteenkumous avaa turkulaisten taiteentekijöiden yhteisen syyskauden 30. elokuuta Linnateatterin uusissa tiloissa Dominossa, Puutarhakadulla. Turun laadukas ja monimuotoinen kulttuurikenttä tarjoaa ainutlaatuisia taidemaistiaisia kaikille kaupunkilaisille. Yleisöllä on illan aikana mahdollisuus tutustua syksyn laajaan kulttuuritarjontaan sekä nauttia rennosta ja iloisesta tunnelmasta yhdessä taiteentekijöiden kanssa. Tervetuloa ainutlaatuiseen, maksuttomaan iltatapahtumaan klo 16-21 Linnateatteriin! Tapahtumasta lisää Facebookissa.Galleriassa

Galleriassa

Torstaina 30.8. klo 18-20 Perin galleriassa avautuu Renja Leinon näyttely Darling Sea, Näyttely koostuu pääosin uusista teoksista, joiden yhdistävänä teemana on meri. Syyskuussa Leino viettää 60-vuotisjuhliaan ja tänä vuonna on kulunut 30 vuotta taiteilijan ensimmäisestä yksityisnäyttelystä. Lue näyttelystä lisää…
Lue valokuvaaja Jari Silomäen kirjoitus näyttelystä Darling Sea,
Tervetuloa avajaisiin ja näyttelyyn!

Näyttelysihteeri ja näyttelymestari

Galleriasihteerin tehtävissä toimii 6.8. alkaen järjestelmäkehitystyön ammattilainen Marjo Saukkonen. Näyttelymestarina on toiminut huhtikuusta alkaen moniosaaja Jukka Mäkilä.

MarjoSaukkonen_Jukka SAM3660

Peri @ Forum Kortteli

Perin jäsenten näyttelyt Turun Forum Korttelien vitriineissä järjestetään yhteistyössä Artturi Elovirta Innovationsin ja Forum Korttelin kanssa. Tervetuloa tutustumaan jäsenten teoksiin!

Näyttelyjaksot ja taiteilijat 2018:
6.8.-9.9.  Sade Kahra
10.9.-21.10.  Lilli Haapala
22.10.-2.12.  Esko Niinikorpi
3.12.-13.1.  Soili Mustapää

Muut tapahtumat ja avoimet haut

Muista tapahtumista ja mahdollisuuksista tiedotetaan sähköpostitse ja Perin jäsenten Facebook-ryhmässä. Mikäli et jäsenenä ole vielä saanut kutsua liittyä suljetun ryhmän jäseneksi, pyydä kutsua Perin henkilökunnalta. Ryhmään liittyminen edellyttää, että olet rekisteröitynyt Facebook-sovelluksen käyttäjäksi.