PPLATS on kuraattori Nayab Ikramin (AX) ja muotoilija Frederick Engesin (AX) luoma verkkojulkaisu paikoista. Julkaisu kerää yksilöiltä ja yhteisöiltä materiaalia taiteellisista, akateemisista ja historiallisista näkökulmista, luoden vaihtoehtoisen tietosanakirjan paikoista. Ensimmäinen numero käsittelee saarta paikkana ja se julkaistaan verkossa 02.08.2018 klo 18.00.

PPLATS julkaistaan ”PPLATS # 1 -näyttelyn avajaispäivänä. Valokuvista, installaatioista, kuvituksista, teksti-, video- ja ääniteoksista koostuva näyttely käsittelee, tutkii ja pohtii saarta paikkana. Näyttelyn on kuratoinut Nayab Ikram.

Kutsutut taiteilijat ovat Camille Auer (FI), Elena Aya Bundurakis (GR/JP), Alex Bäckström (SE), Fredrik Enges (AX), Emma Heiðarsdóttir (IS) ja Karl Henrik Edlund (FI).

Haluatko osallistua online-julkaisuun PPLATS? Materiaalikeruu on jatkuvasti käynnissä. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@pplats.com

PPLATS -julkaisua on tukenut Ålands kulturdelegation ja Svenska kulturfonden. Näyttelyä on tukenut Föreningen Konstsamfundet ja se on tuotettu yhteistyössä Valokuvakeskus Perin kanssa.

OHEISOHJELMA Turun Taiteiden yönä 16.8. klo 19:00 – 21:00

SAARI on PPLATS -tekijöiden vuorovaikutuksellinen projektihuone. Kutsumme kävijät luomaan savesta oman tulevaisuusnäkemyksensä saaresta. Saari luodaan projektihuoneessa yksilöllisesti kollektiivisen vuorovaikutuksen kautta. Drop in -tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille kiinnostuneille. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita ja perusmateriaalit löytyy paikan päältä. Ohjaus tapahtuu pääasiassa ruotsiksi ja englanniksi. Galleria on auki klo 23 saakka.

df8a2c_1ca6753331c948938140b79a06ba54bb~mv2.png_srz_1440_348_85_22_0.50_1.20_0.00_png_srz

islands3_print_1

Fredrik Enges: Graphical Research 02, 2018