Valokuvakeskus Perin taiteellinen toimikunta on valinnut Julius Töyrylän näyttely ”Joki, jota ei voi koskettaa” gallerian 2018 debyyttinäyttelyksi.

Valokuvakeskus Peri on vuodesta 2016 myöntänyt vuosittain yhdelle debytoivalle valokuvaajalle tai taiteilijalle tuotantostipendin ja kutsunäyttelyn Perin galleriaan. Stipendillä halutaan tukea uusien ja nuorten taiteilijoiden esiintuloa. Vuoden 2015 stipendin vastaanotti Inari Sandell näyttelyllään Life Be Like ja vuonna 2016 galleriassa esitettiin Anna Niskasen näyttely Hover, float. Kevätnäyttelyyn voi hakea juuri valmistunut tai valmistumassa oleva opiskelija tai muilla tavoin kokemusta keränyt tekijä, jolla ei ole vielä ollut yksityisnäyttelyä suomalaisessa galleriassa. Valitulle debytanttitaiteilijalle tai valokuvaajalle myönnetään 1 000 euron tuotantostipendi ja näyttelyn yhteyteen tilataan valitulta asiantuntijalta Näkökulma näyttelyyn -kirjoituksen. Debyyttinäyttelyn stipendistä 2018 kiitämme TOP-säätiötä.

Julius Töyrylä (s.1989) on keväällä Turun Taideakatemiasta 2018 valmistuva valokuvataiteilija. Töyrylän valokuvien visuaalisuus rakentuu maailman vääntelystä, mustavalkoisuudesta ja graafisesta tyylistä. Töyrylä on toiminut freelancerina vuodesta 2014 lähtien.

Perin gallerian ohjelmisto loppuvuodelle 2018.

Julius Töyrylä