Valokuvakeskus Peri on mukana valtakunnallisessa SNAP – lasten ja nuorten valokuvafestivaali -hankkeessa, jossa lapset ja nuoret pääsevät ilmaisemaan itseään erilaisten valokuvallisten menetelmien kautta. Alueelliset valokuvakeskukset ja Suomen Valokuvataiteen museo tuottavat lapsille ja nuorille suunnattuja työpajakokonaisuuksia syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana. Suomen kulttuurirahaston rahoittama hanke huipentuu marraskuussa 2018 valtakunnalliseen lasten ja nuorten valokuvafestivaaliin.

Hankkeessa on mukana seitsemän alueellista valokuvakeskusta: Valokuvakeskus Nykyaika, Tampere; VB-valokuvakeskus, Kuopio; Valokuvakeskus Peri, Turku; Fotocentrum Raseborg; Raasepori; Pohjoinen valokuvakeskus ry, Oulu; Pohjanmaan valokuvakeskus, Lapua ja Luovan valokuvauksen keskus, Jyväskylä. Kyseessä on ensimmäinen hanke, jossa alueelliset valokuvakeskukset tekevät näin laajaa yhteistyötä.

Valokuvakeskus Peri tuottaa Lounais-Suomen ja Raaseporin alueella työpajakokonaisuuksia yhdessä Raaseporin valokuvakeskuksen kanssa. Kahden keskuksen yhteisenä teemana on käsin tekeminen ja vanhat menetelmät, vastakohtana nykyisin yleiselle ja lapsillekin tutulle digitaaliselle kuvalle. Työpajoissa tutustutaan mm. kollaasitekniikkaan, neulanreikäkameroiden tekemiseen ja syanotypia-menetelmään, taidemuotoihin, joissa sattumalla on paljon merkitystä ja tulokset ovat arvaamattomia. Pajat on suunnattu alakoulun 5-luokkalaisille. Työpajojen ohjaajina toimivat ammattilaistaiteilijat ja taideohjaajat Stella Tiisala, Jan Jämsén, Hans G. Hästbacka ja Eva Tordera.

Hankkeessa keskeistä on lasten ja nuorten oman äänen kuuluminen: valokuvien avulla lapset ja nuoret saavat itse kertoa, mikä heille on tärkeää.

Työpajat järjestetään kevään 2018 aikana. Marraskuussa 2018 kaikki hankkeessa mukana olevat valokuvakeskukset ja Suomen valokuvataiteen museo toteuttavat samanaikaisesti eri puolella Suomea valokuvafestivaalin, jossa lasten ja nuorten teokset pääsevät esille.

Lisätietoa hankkeesta:
Hankkeen valtakunnallinen koordinaattori Anna Airaksinen, p. 050 577 5742, anna.airaksinen@fmp.fi
Hankkeen Lounais-Suomen koordinaattori Suvi Kiukas, p. 050 5423582, events@peri.fi

#snapfest2018