Perin kevätkokous 27.3. klo 18

Valokuvakeskus Peri ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään Perin galleriassa tiistaina 27.3. klo 18. Kokouksessa käsitellään edellisen kalenterivuoden tilinpäätös, vuosikertomus sekä tilintarkastajan ja toiminnantarkastajan lausunnot. Kokouskutsu sekä tilinpäätös ja vuosikertomus 2017 lähetetään kaikille jäsenille sähköpostitse viimeistään viikko ennen kokousta. Toiminnantarkastajana toimii Vesa Hannuksela ja hänen varallaan toimii Milla Järvipetäjä. Tilintarkastaja on jälleen Reijo Lehtimäki, hänen varalla Toni Koivu.

Sääntömääräisessä kokouksessa valitaan myös taiteellisen toimikunnan jäsenet. Mikäli taiteellisen toimikunnan työskentelyyn löytyy kiinnostusta, tervetuloa kokoukseen ehdolle!

Oletko ollut pari vuotta työttömänä, kiinnostaisiko viestintätehtävät Perissä?

Valokuvakeskus Peri etsii palkkatukeen oikeutettua näyttelysihteeriä gallerian tiedotus- ja viestintätehtäviin. Hakuaikaa on pidennetty, viimeinen hakupäivä on nyt 30.3.2018. Tarkemmat tiedot tehtävästä ja hausta: http://peri.fi/2018/02/20/peri-etsii-palkkatukeen-oikeutettua-galleriatyontekijaa/

Perille ja TTSlle OKMn avustus visuaalisen taiteen alan välittäjäportaan kehittämiseen

Valokuvakeskus Perin ja Turun Taiteilijaseuran Kuvataiteen keskus (työnimi) -yhteistyöhankkeelle myönnettiin vuodenvaihteessa Opetus ja kulttuuriministeriön avustus visuaalisen taiteen alan välittäjäportaan kehittämiseen. Avustus käytetään uuden Kuvataiteen keskuksen, tai Taidehallin välitysmyynnin kehittämiseen. Hankkeen valmistelut jatkuvat kevään aikana soveltuvien tilojen etsimisellä ja keskusteluja käydään potentiaalisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Uuteen keskittymään kaavaillaan molempien yhdistysten galleriatoiminnan kylkeen Turun Taidelainaamoa sekä Turun kuvataiteilijoiden digitaalista työhuonetta. Työhuonehanke on Valokuvakeskus Peri ry:n, Turun Taiteilijseura ry:n, Turun Taidegraafikot ry:n ja Arte ry:n yhteistyö ja sille myönnettiin Suomen kulttuurirahaston projektiapuraha 2017.

SNAP – lasten ja nuorten valokuvafestivaali

Valokuvakeskus Peri ja Raaseporin valokuvakeskus ovat mukana valtakunnallisessa SNAP – lasten ja nuorten valokuvafestivaali -hankkeessa, jossa lapset ja nuoret pääsevät ilmaisemaan itseään erilaisten valokuvallisten menetelmien kautta. Alueelliset valokuvakeskukset ja Suomen Valokuvataiteen museo tuottavat lapsille ja nuorille suunnattuja työpajakokonaisuuksia syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana. Suomen kulttuurirahaston rahoittama hanke huipentuu marraskuussa 2018 valtakunnalliseen lasten ja nuorten valokuvafestivaaliin.

Valokuvakeskus Peri tuottaa Lounais-Suomen ja Raaseporin alueella työpajakokonaisuuksia yhdessä Raaseporin valokuvakeskuksen kanssa. Kahden keskuksen yhteisenä teemana on käsin tekeminen ja vanhat menetelmät, vastakohtana nykyisin yleiselle ja lapsillekin tutulle digitaaliselle kuvalle. Työpajoissa tutustutaan mm. kollaasitekniikkaan, neulanreikäkameroiden tekemiseen ja syanotypia-menetelmään, taidemuotoihin, joissa sattumalla on paljon merkitystä ja tulokset ovat arvaamattomia. Pajat on suunnattu alakoulun 5-luokkalaisille. Työpajojen ohjaajina toimivat ammattilaistaiteilijat ja taideohjaajat Stella Tiisala, Jan Jämsén, Hans G. Hästbacka ja Eva Tordera.

Työpajat järjestetään kevään 2018 aikana. Marraskuussa 2018 kaikki hankkeessa mukana olevat valokuvakeskukset ja Suomen valokuvataiteen museo toteuttavat samanaikaisesti eri puolella Suomea valokuvafestivaalin, jossa lasten ja nuorten tuotokset pääsevät esille.

Lisätietoa hankkeesta:

http://peri.fi/2018/03/13/valokuvakeskus-peri-mukana-valtakunnallisessa-lasten-ja-nuorten-valokuvafestivaalihankkeessa/

Ehdota teoksia Forum Korttelin vitriineihin!

Kevään aikana Peri aloittaa Artturi Elovirta Innovationsin välityksellä yhteistyön Forum Korttelin kanssa. Käyttöön saadaan jaksoittain Forumin isot mainosvitriinit, joita voidaan tarjota Perin jäsenten näyttelykäyttöön aina kun vitriineissä ei ole mainoksia. Vitriinit ovat olleet tyhjinä jo pitkään, joten olemme toivekkaita jatkuvista ja säännöllisistä valokuvanäyttelyistä Forumissa. Ensimmäistä näyttelyä valmistellessamme luomme käytännöt näyttelyiden toteuttamiselle. Huhti-toukokuun näyttely tulee näin ollen koostumaan taiteellisen toimikunnan jäsenten töistä, näyttelykutsu saapuu jäsenille marraskuun aikana. Kesäkuusta ja eteenpäin olisi tarkoitus esittää jäsenten töitä laajemmin. Kutsumme näin kaikkia jäseniä ehdottamaan töitä vitriineihin! Osallistujat vakuuttavat itse teoksensa ja hoitavat itsenäisesti teosten kuljetukset, ripustukset ja purkutyöt. Perin henkilökunta hoitaa sähköisen näyttelytiedotuksen, jokaiseen ikkunaan tulee tekijän ja teoksen nimi. Teoksia voi ehdottaa milloin vain, deadlinea ei ole. Käykää katsomassa vitriinit paikan päällä ja laittakaa ehdotuksenne tulemaan sähköpostitse osoitteeseen: projects@peri.fi

FORUMKORTTELI_Perinto30_2018

Näyttelyseinä Rainio Design -myymälässä

Rainio Design muotoiluyritys tarjoaa Forum Korttelissa sijaitsevasta myymälästään näyttelyseinää vuokralle Perin jäsenille. Vuokra-aika on yksi kuukausi alkaen huhtikuu ja hinta on 180 € (alv 0%) + myyntiprovisio 35%. Taiteilija voi pitää tilassa pienimuotoiset avajaiset. Myymälä on auki arkisin klo 10-18. Mene paikan päälle juttelemaan Otto Rainion kanssa tai ota yhteyttä puhelimitse: 050 359 9980.

Perin galleriasssa

Perin galleriassa avattiin 8.3. Marjaana Kellan näyttely SUPERILLUUSIO: Ted Seriosin ihmeellinen maailma. Näyttelyn aiheena on ainutlaatuinen tutkimustyö nuoresta miehestä, joka 60-luvulla valoitti polaroid-kuvia mielen voimalla. Seuraavaksi Perin galleriassa nähdään Saku Soukan näyttely Window in Between, jonka avajaiset vietetään torstaina 5.4. klo 18-20. Galleria on auki normaalisti ti-su klo 10-18. Tervetuloa!

Perin gallerian näyttelyt loppuvuodelle 2018 on valittu. Näyttelykalenteri on julkaistu Perin verkkosivuilla:
http://peri.fi/nayttelyt/tulevat/