Syyskokous ja uusi hallitus 2018

Valokuvakeskus Peri ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin Perin galleriassa torstaina 23.11. klo 18. Kokouksessa hyväksyttiin tulevan vuoden toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio. Kokouksen pöytäkirja, tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio lähetetään kaikille jäsenille joulukuun jäsentiedotteen liitteenä. Vesa Hannuksela valittiin yhdistyksen toiminnantarkastajaksi ja hänen varallaan toimii Milla Järvipetäjä. Tilintarkastajaksi valittiin jälleen Reijo Lehtimäki, varalla Toni Koivu. Kokouksessa valittiin vuoden 2018 puheenjohtajaksi Satu Aalto sekä eroavien tilalle uudet hallituksen jäsenet: Viivi Sihvonen, Johanna Naukkarinen ja Iiu Susiraja. Kiitos Lilli Haapala, Anna Gradistanac ja Petri Pohjanjoki panostuksestanne Perin toimintaan ja tervetuloa Viivi, Johannan ja Iiu!

Vanha ja uusi hallitus kokoontuivat 18.12. ja uuden hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Jaana Kotamäki. Talousvalvonnan vastaavana uudessa hallituksessa toimii Iiu Susiraja. Ajankohtaiset taiteellisen toimikunnan ja hallituksen kokoonpanot sekä Perin henkilökunta löytyvät aina Perin verkkosivuilta kohdasta ”yhteyshenkilöt”. Puheenjohtajaan saa yhteyttä sähköpostitse: chair@peri.fi

 

Perin_hallitus_2017-2018

Kamera- ja valokuvakirppis 25.11.

Perin vuotuinen kirpputori oli edellisvuosien tapaan vilkkas tapahtuma. Paikalle löysi noin kolmisensataa kävijää. Hienoa, että monet jäsenet toivat vedoksia myös myyntiin. Myynti on edelleen vähäistä mutta työ on pitkäjänteistä ja uskomme että säännöllinen toisto ajan myötä tuo tulosta. Muistattehan noutaa omat vedokset Perin toimistolta. Perin henkilökunta on pieni ja liikkuvainen joten tarkista mielellään toimistoläsnäolomme etukäteen, puh. 044 0780801, sähköposti: director@peri.fi.

Perin 30-vuotisjuhlien kuvat ladattavissa!

Kiitos valokuvaaja Maria Kiralylle upeista kuvista Perin 30-vuotisjuhlissa. Yleiskuvat ja photoboothin kuvat ovat nyt vihdoin ladattavissa Perin Dropbox-kansiossa, linkki kansioon löytyy joulukuun jäsentiedotteen sähköpostiviestissä.
Muista kysyä julkaisulupaa kuvissa esiintyviltä henkilöiltä, jos haluat julkaista kuvia esim. netissä tai sosiaalisessa mediassa. Kuvien julkistamisen yhteydessä ilmoita kuvaajan nimi: Maria Kiraly (https://kiraly.kuvat.fi)

 

peri30_mariakiraly-45

Juhlajulkaisu ja juhlapinssi saatavilla WAMin myymälästä

Perin 30-vuotisjuhlajulkaisu ja Henrik Cajanderin dagerrotypialla varustettu ”Turku Åbo 1842” -linssipinssi on saatavilla Wäinö Aaltosen museon kaupasta. Historiikin hinta on jäsenille 15 euroa, muille 30 euroa. Juhlapinssin hinta on 8 euroa.

Linssipinssi-TURKU1842Peri-aatteita_1987-2017

Näyttelyhaku on auki

Perin galleriassa esitetään vuosittain kymmenkunta näyttelyä, jotka valitaan avoimen haun kautta yleensä kaksi kertaa vuodessa. Ohjelmistoon toivomme erityisesti uusia, Turussa ennennäkemättömiä tuotantoja, jotka soveltuvat Perin puhdaslinjaiseen galleriaan. Galleria keskittyy nykyvalokuvataiteen esittämiseen. Kiinnostavina nähdään myös monitaiteelliset tai taiteen rajoja ylittävät näyttelyt, joissa valokuva tai valokuvaa tarkasteleva aihe on osana. Haku on avoin kaikille valokuva- ja videotaiteen tekijöille. Hakemuksia voi lähettää myös työryhmänä. Kehotamme taiteilijoita ehdottamaan näyttelynsä yhteyteen osallistavaa ja luovaa oheisohjelmaa.

Vuoden 2018 toisessa haussa voi hakea näyttelyaikaa kolmelle jaksolle. Ensimmäinen, kevään jakso on tarkoitettu debyyttinäyttelylle. Valitulle debytanttitaiteilijalle tai valokuvaajalle myönnetään 1 000 euron tuotantostipendi. Kaksi avoimen haun jaksoa sijoittuu kesälle: 8.6.–1.7. ja 6.7.–29.7. Hakuohjeet ja linkki hakukaavakkeeseen löytyy tämän sivun lopusta. Viimeinen hakupäivä on 21.1.2018. Lisää tietoa hausta täältä.

Perin galleriasssa

Koettavissa Perin galleriassa vielä vuoden loppuun saakka Lilli Haapalan elämyksellinen näyttely Katve (Sacred sites). Galleria on auki normaalisti ti-su  klo 10-18 lukuunottamatta jouluaattoa 24.12. ja uudenvuodenaattoa 31.1., jolloin Wäinö Aaltosen museo on kokonaan kiinni. Seuraava näyttely on Iikka Tolosen Härkälä ja se avataan poikkeuksellisesti perjantaina 5.1. klo 16-18. Tervetuloa näyttelyihin!

Från oss alla till er alla, en riktigt God Jul!

 

peri30_mariakiraly_booth-31