Kutsu syyskokoukseen to 23.11.

Valokuvakeskus Peri ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Perin galleriassa torstaina 23.11. klo 18. Kokouksessa käsitellään tulevan vuoden toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä valitaan hallituksen puheenjohtaja sekä eroavien tilalle uudet hallituksen jäsenet. Kokouksen asialista lähetetään tämän jäsentiedotteen sähköpostiliitteenä. Mikäli hallitustyöskentely kiinnostaa, ota mielellään etukäteen yhteyttä toiminnanjohtajaan. Uusia hallituksen jäseniä voi ehdottaa myös paikan päällä. Kokoukseen kutsutaan erityisesti uudet jäsenet esittäytymään! Tarjolla juomaa ja naposteltavaa, tervetuloa!

Tuo vedoksia Perin kirpputorille myytäväksi 25.12.

Perin jo perinteeksi muodostunut valokuva- ja kamerakirppis järjestetään neljättä vuotta peräkkäin ja konsepti on sama kuin edellisvuosina: pöydissä käy käytetyn valokuvavälineistön kauppa ja Perin omissa pöydissä (yleensä aulassa) myydään jäsenten irtovedoksia. Jäsenten irtovedoksia toivotaan runsaasti ja niitä voi tuoda sekä signeeraamattomia että signeerattuja. Vedosten maksimikoko mielellään noin A3, määrällä ei ole rajaa. Myyntiin halutaan nimenomaan irtovedoksia, ei pohjustettuja tai kehystettyjä teoksia. Vedokset voi olla hyvä suojata esimerkiksi muovitaskuilla, puuvillahanskoja sijoitetaan toki pöytiin selailua varten. Tuo vedokset mielellään jonkinmuotoisessa rasiassa tai laatikossa ja merkitse jokaiseen vedokseen kappalehinta sis. 10% provisio sekä jäsennumerosi. Jäsennumerosi selviää edellisen jäsentiedotteen liitetiedostosta (pdf-jäsenlista). Perillä on nykyään iZettle, joten myynti onnistuu myös kortilla. Kävijöitä on jokaisessa tapahtumassa ollut noin kolmisensataa, joten ostopotentiaalia löytyy! Tuo myyntiin tarkoitetut vedokset Perin toimistolle arkipäivänä ennen kirppistapahtumaa. Olemme paikalla varmimmin klo 10-16. Mikäli ilmoitat asiasta etukäteen, valmiiksi merkatut vedokset voi tuoda myös suoraan kirppikselle heti sen alkaessa lauantaiaamuna klo 10.

Vedosmyynti2016_01

Kuva Perin kirpputorilta 2016.

Perin juhlavuosi lähestyy loppuaan

Yhdistyksen 30-vuotisjuhlanäyttely avattiin ympäri Turkua lokakuun alussa. Mukana oli laaja kirjo jäseniä kautta vuosien. Näyttelyn vilkkaat ja äänekkäät avajaiset todistivat sen, että Perin jäseniä yhdistää edelleen valokuvan lisäksi sen vaihtoehtoisten muotojen ja esittämistapojen etsintä. Juhlanäyttelyn työryhmässä toimi puheenjohtaja Satu Aalto, sekä jäsenet Johanna Naukkarinen, Appu Jasu ja Suvi Kiukas. Näyttelyn toteutukseen ja valvontaan osallistui luonnollisesti myös Perin henkilöstö eli Sade, Hannu, Sanna ja Nayab. Suuri kiitos kaikille näyttelyyn osallistujille ja aktiiviselle työryhmälle!

22218265_1760323280647032_6067733792354136084_o22687577_1777702432242450_3787097912870329386_n

Kuvissa Satu Aalto ja Johanna Naukkarinen Forum Korttelin ripustuspuuhissa sekä Tiia Suorsan teokset Tiirakkalassa. Lisää kuvia juhlanäyttelystä ja näyttelyn avajaisista löytyy Perin Facebook-sivuilta (julkiset).

Peri-aatteita 1987-2017 nyt saatavilla

Peri-aatteita 1987-2017 – Poimintoja Turun 30-vuotiaan valokuvayhdistyksen historiasta -kirjan julkaisutilaisuutta vietettiin Vanhan Raatihuoneen Sinisessä huoneessa suomalaisen valokuvan 175-vuotispäivänä, perjantaina 3.11. klo 13. Svenska Ylen radio haastatteli Sade Kahraa aiemmin päivällä Uudenmaankadulla ja seuraavana päivänä kirjasta julkaistiin juttu Turun Sanomissa.

Julkaisusta luotiin perinteisen historiikin sijasta nykyaikainen, avoin ja leikkisä katsaus. Rehellisellä sisällöllä haluttiin tuoda esiin monelle yhdistykselle ominaisia piirteitä, sisältäen paitsi onnistumiset, myös yhteisön dynamiikkaa ja sitä myötä, myös dramatiikkaa. Kirjan teko on ollut haasteellinen, jopa kipeä prosessi. Perin menneisyys on kiehtova tarina täynnä käänteitä. Julkaisun kautta voidaan vihdoin kiittää kaikkia niitä jotka tekivät Perin kasvun mahdolliseksi ja suunnata katse opitun voimalla eteenpäin.

Kirjan toimitus- ja taittotyön on tehnyt Marja Saleva, julkaisun taidehistoriallisesta näkökulmasta vastaa Asta Kihlman. Julkaisutoimikuntaan kuuluvat Perin pitkäaikainen jäsen ja toiminnantarkastaja Vesa Hannuksela, puheenjohtaja Satu Aalto, toiminnanjohtaja Sade Kahra sekä taiteellisen toimikunnan jäsenet Hertta Kiiski ja Jane Vuorinen.

Haluamme sydämellisesti kiittää kaikkia julkaisuun osallistuneita luottamuksesta ja panostuksesta julkaisuun, tarinoista ja kuvien lainoista! Suuri kiitos myös työryhmän jäsenille ja erityisesti Marja Salevalle hänen valtavasta työpanoksesta julkaisun teossa.

Julkaisu on nyt myynnissä Wäinö Aaltosen museokaupassa. Hinta on jäsenille 15 euroa ja muille 30 euroa. Esitä jäsenkorttisi kirjaa ostaessa.

Juhlallisuudet Raatihuonella 3.11.

3.11. juhlittiin myös yhdistyksen 30-vuotista taivalta Vanhan Raatihuoneen salissa illastaen. Juhliin osallistui viitisenkymmentä jäsentä ja yhteistyökumppania. Juhlat ja pitopalvelu saivat runsaasti kiitoksia vierailta. Peri kiittää hienoista lahjoista ja antaumuksellisesta juhlinnasta, huikeeta oli! Lisää kuvia juhlista julkaistaan pian Perin jäsenten Facebook-ryhmässä. Kaikki juhlan vieraat saivat suomalaisen valokuvan syntymäpäivän kunniaksi lahjan, Perin teettämän linssipinssin. Pinssejä on nyt saatavilla myös WAMin myymälästä hinnalla 8 euroa.

IMG_8671Linssipinssi-TURKU1842

Galleriassa

Torstaina, marraskuun 2. päivänä  vietettiin galleriassa Kastehelmi Korpijaakon Raskas Huoleton -näyttelyn avajaisia. Avajaiset kuuluivat myös osaksi TurkuART Afterwork -ohjelmistoa. Korpijaakon näyttelyn yhteyteen tilattiin Näkökulma näyttelyyn -kirjoitus, jolla kutsumamme asiantuntija antaa oman näkökulmansa näyttelyn teoksiin tai sen aihepiiriin. Raskas Huoleton -näyttelyyn liittyvän kirjoituksen Jälkiä rantahietikolla on laatinut filosofi Susanna Lindberg.

Torstaina 30.11 avataan Perin vuoden 2017 viimeinen näyttely; Lilli Haapalan Katve (Sacred sites). Näyttely on esillä 31.12 asti.

Muut tapahtumat ja avoimet haut

Muista tapahtumista ja mahdollisuuksista tiedotetaan sähköpostitse ja Perin jäsenten Facebook-ryhmässä. Mikäli et jäsenenä ole vielä saanut kutsua liittyä suljetun ryhmän jäseneksi, pyydä kutsua Perin henkilökunnalta. Ryhmään liittyminen edellyttää, että olet rekisteröitynyt Facebook-sovelluksen käyttäjäksi.