Tervetuloa näyttelyn avajaisiin perjantaina 6.10. klo 19-21 taiteilijoiden läsnä ollessa. Avajaiset alkavat klo 19 Cafe Artista, josta yhdessä siirrytään Tiirikkalan, Forumin ja Bar Kukan kautta Työhuone 33:een. Työhuone 33:n näyttelytilassa tarjoillaan kulkueen päätteeksi virvokkeita ja naposteltavaa.

Näyttelypaikat:

  • Cafe Art, Läntinen Rantakatu 5
  • Anniskelukahvila Tiirikkala, Linnankatu 3
  • Forum Kortteli, Aurakadun ja Linnankadun sisäänkäynnit
  • Bar Kuka, Linnankatu 7
  • Työhuone 33, Linnankatu 33 (avoinna ti-pe klo 12-15, sekä vapaaehtoisten valvoessa viikonloppuisin ja iltapäivisin)
  • Pure Move, Eerikinkatu 7 (avoinna 14.10., 21.10. ja 28.10. klo 14-19)
    Joogastudio Pure Movessa nähdään pitkäkestoinen videoteos, joka esitetään kolme kertaa aukiolopäivien aikana.

Valokuvakeskus Peri on kaikille avoin valokuvataiteen kohtaamispaikka. Keskuksen tarkoituksena on edistää ja tehdä tunnetuksi valokuvausta taiteellisen ilmaisun muotona sekä toimia valokuvaajien ja kaikkien valokuvataiteesta kiinnostuneiden henkilöiden yhdyssiteenä Lounais-Suomessa. Yhdistyksen syntysanat lausuttiin syksyllä 1987, jolloin joukko turkulaisia kuvaajia perusti Peri 8 -valokuvagallerian Rauhankadulle. Alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti merkittäväksi valokuvakeskukseksi Peri laajeni muutettuaan Turun kulttuurikeskukseen Vanhalle Suurtorille vuonna 1990. Peri on toiminut vuodesta 2010 Wäinö Aaltosen museon tiloissa.

Peri juhlii kolmekymmenvuotista taivaltaan lokakuussa 2017 järjestettävällä juhlanäyttelyllä. Valokuvakeskuksena niin Perin toiminta kuin yhdistyksen jäsenistökin on varsin monitahoista ja moniosaavaa. Näin ollen on vain paikallaan, että juhlanäyttelykin koostuu samanaikaisesti useissa eri tiloissa avautuvista osioista.

PERINTÖ:30 toteutuu useissa eri tiloissa Turun keskustan alueella ja se esittelee yhdistyksessä mukana olleiden, nykyisten sekä tuoreiden jäsenten teoksia. Näyttelyä varten järjestettiin kesällä Perin nykyjäsenille suunnattu teoshaku, jonka kautta näyttelyyn valittiin teoksia 10 taiteilijalta ja yhdeltä taiteilijaduolta. Lisäksi näyttelykokonaisuuteen on pyydetty teoksia perustaja- ja aktiivijäseniltä.

– Yhdistämällä Perin tekijöiden taiteen yhdistyksen alkuajoilta nykypäivään, PERINTÖ:30 näyttää valokuvataiteen muuntautumiskyvyn ja moninaisuuden. Vaikka tarjolla on paljon perinteisempänä pidettyä valokuvataidetta, uudemmalta jäsenistöltä on esillä myös installaatiomaisia töitä, jotka laajentavat ja vievät eteenpäin käsitystä siitä, millaista valokuvaan pohjautuva taide on. Yhdessä nämä eri aikakausia edustavat teokset ottavat valtaansa erilaiset kaupunkitilat ja haastavat arjen kiireen keskellä pysähtymään ja katsomaan kahdesti seiniä, joiden ohi me turkulaiset kuljemme päivittäin, kuvailee näyttelytyöryhmän jäsen, valokuvaaja Johanna Naukkarinen.

Näyttelysuunnitelma peilaa yhdistyksen menneisyyttä: suunnitelma pohjautuu Perin vuonna 1992 järjestämään ”Valokuvan yö” -tapahtumaan, jolloin Perin jäsenten näyttelyitä esitettiin laajasti eri näyttelytiloissa ympäri Turun keskusta-aluetta. Kuten Valokuvan yö -tapahtuman avajaiset aikoinaan, järjestetään myös PERINTÖ:30 avajaiset kulkueenomaisena kiertueena.

Näyttelyn taiteilijat ovat: Vesa Aaltonen, Teppo Arell, Lotta Djupsund, Juha Allan Ekholm, Lilli Haapala, Vesa Hannuksela, Olli Hietanen, Sade Kahra, Heli Konttinen, Annika Kivi, Mari Kämäräinen & Fanni Maliniemi, Renja Leino, Ismo Luukkonen, Sirja Moberg, Pirjo Niemenrinne, Veera Ruohomäki, Kaarina Salmi, Tiia Suorsa, Sanna Vainionpää ja Anette Varjonen.

Juhlanäyttelyn kuratoi näyttelytyöryhmä, johon kuuluvat Valokuvakeskus Peri ry:n puheenjohtaja Satu Aalto, projektikoordinaattori Suvi Kiukas sekä jäsenet Appu Jasu ja Johanna Naukkarinen.

Tervetuloa!

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Satu Aalto, 040 5079357, chair@peri.fi
Näyttelymestari Hannu Seppälä, 040 350 1954, events@peri.fi