Perissä aloittavat Hannu Seppälä ja Nayab Ikram

20150812_nayab_ikramhannu_seppala_NETValokuvakeskus Perin määräaikainen henkilökunta vaihtuu elo-syyskuussa. Syyskuun puoleenväliin saakka työskentelee edelleen näyttelysihteerinä Sanna Nikkilä, näyttelymestarina Harri Kemppainen ja projektikoordinaattorina Suvi Kiukas. Elokuussa aloitti uusi työntekijä Hannu Seppälä ja syyskuussa tulee harjoittelijaksi valokuvataiteilija Nayab Ikram. Hannun sopimus jatkuu huhtikuun 2018 loppuun saakka. Nayab on saanut vuoden harjoittelujaksolle Svenska kulturfondenin stipendin. Nayabin ohjaajana toimii valokuvataiteilija ja ammattiopettaja Sade Kahra. Sannan, Harrin ja Suvin läksiäiset pidetään Perin kansainvälisen kutsunäyttelyn avajaisten yhteydessä torstaina 7.9.

Valokuvaaja Maia Flore tavattavissa avajaisissa 10.8.

Suomi-Ranska valokuvataiteilijoiden vaihto-ohjelman ranskalaistaiteilija, valokuvaaja Maia Flore on saapunut Suomeen! Flore työskentelee Perin vierastaiteilijana Korppoon AARKissa elokuun ajan. Maia on tavattavissa Perin galleriassa, Mapping Memory -näyttelyn avajaisissa torstaina 10.8. klo 18-20. Tervetuloa jututtamaan vierastaiteilijaa!

Vielä ehtii ilmoittautua ZINE-kurssille !

Zinekurssilla tehdään omista valokuvista, piirustuksista tai runoista käsinsidottu lehtinen tai kirja. Kurssilaiset suunnittelevat kirjansa itse. Työ printataan joko mustavalkoisena tai värillisenä laserilla. Ryhmä jaetaan työpareihin tai –ryhmiin, jolloin kaikki saavat toiselta kurssilaiselta kommentteja ja apua oman kirjasen editoinnissa. Opettaja käy läpi jokaisen kanssa lyhyessä henkilökohtaisessa tapaamisessa sidontatavan. Kurssin päätteeksi kaikilla kurssilaisilla on yksi itse käsintehty zine tai kirja!

Kurssiohjelma:
10-11 Luento kuvakerronasta ja kirjansidonnasta, esimerkkejä, jakautuminen työpareihin tai ryhmiin
11-12 Oman kuvamateriaalin läpikäynti, editointi
12-13 Omakustanteinen lounas
13-15 Kirjansidonnan esimerkit, editointi jatkuu
15-17 Printtaus, sidonta, henkilökohtaiset tapaamiset
17-18 Loppukritiikki

Ota mieluusti oma läppärisi mukaan. Jos omaa konetta ei ole mukana, on kaikilla mahdollisuus käyttää vuorollaan yleistä tietokonetta. Zinen voi valmistaa myös täysin käsin; tarjolla on erilaisia tusseja, kyniä, musteita ja maaleja. Voit myös tuoda valmiit, omat uniikit piirustuksesi mukanasi, tai tehdä vaikka omista papereista luonnoskirjan.

Kurssin vetäjänä toimii valokuvataiteilija Anna Niskanen. Kurssin hinta on Perin jäsenille 35€ ja ei-jäsenille 50€. Kurssi järjestetään, jos ilmoittautumisia tulee vähintään 8. Kurssi järjestetään Turun keskustassa tai sen välittömässä läheisyydessä, tarkempi kurssipaikka tarkentuu myöhemmin. Ilmoittaudu osoitteeseen events@peri.fi viimeistään sunnuntaina 13.8.2017. Kurssimaksu vahvistaa osallistumisen ja se maksetaan 18.8. mennessä.

Kamerakontilla ohjelmaa Turun taiteiden yössä ja Turbaani -festivaaleilla

Valokuvakeskus Perin Suomi 100 -hanke, Camera obscura -kiertävä kamerakontti palaa Nauvon vierasvenesatamasta Turun Tuomiokirkkotorille elokuun puolessavälissä. Turun taiteiden yönä 17.8. sekä perjantaina 18.8. kontilla järjestetään opastuksia ja oheisohjelmaa. Elokuun kahden viimeisen viikon aikana kontilla järjestetään arkipäivisin (ma-ti) koululaisryhmille suunnattuja työpajoja.

Etsimme vapaaehtoisia oppaita kontin aukiolopäiville elokuussa (17.–18.8., 21.–22.8. ja 28.–29.8.). Haluatko kantaa kortesi kekoon Perin projektissa ja olla välittämässä tietoa valokuvan tekniikasta ja historiasta? Ilmoittaudu osoitteeseen events@peri.fi

Galleriassa

Galleriassa vietettiin 13.7. Noora Isoeskelin Your Gaze Is a Loaded Gun -näyttelyn avajaisia. Näyttely oli yleisömenestys; näyttelyssä kävi lähes 5 000 ihmistä! Avajaisia vietettiin upeasti yhdessä 150 avajaisvieraan kanssa.

Tulevana torstaina 10.8. klo 18­-20 vietetään Nayab Noor Ikramin ja Johan F. Karlssonin näyttelyn Mapping Memory avajaisia. Tervetuloa! Näyttely on avoinna 11.8–3.9. Näyttelyn taiteilijat Nayab ja Johan pitävät galleriassamme 3.9 klo 15–17 Glitch Art drop-in -työpajan (kielinä ruotsi ja englanti). Työpaja on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Glitch Art drop-in -työpaja on osa Kulkulupa -tapahtumaa. Lisätietoa työpajasta löydät täältä.

Mapping Memory -näyttelyn jälkeen jatketaan edelleen kansainvälisellä vireellä, kun 6.9–1.10 galleriaan saapuu syyskauden kansainvälinen kutsunäyttely, jossa nähdään pohjoismaisen taiteilijaduon KNAGGIn projekti #knaggi. Taiteilijaduossa toimivat islantilainen Arngrímur Borgþórsson ja norjalaissyntyinen Andreas Knag-Danielsen. Molemmat taiteilijat asuvat ja työskentelevät Ruotsin Malmössä. Näyttelyn avajaisia juhlitaan 5.9 klo 18.

Muut tapahtumat ja avoimet haut

Muista tapahtumista ja mahdollisuuksista tiedotetaan sähköpostitse ja Perin jäsenten Facebook-ryhmässä. Mikäli et jäsenenä ole vielä saanut kutsua liittyä suljetun ryhmän jäseneksi, pyydä kutsua Perin henkilökunnalta. Ryhmään liittyminen edellyttää, että olet rekisteröitynyt Facebook-sovelluksen käyttäjäksi.