Jäsenten ammattikirjo verkkosivujen osaajahakemistoon!

Perin verkkosivujen uudistuksen myötä päivittyy myös vanhentunut jäsenten galleriaosio. Uusi hakutoiminto mahdollistaa jäsenten laajemman esittelyn sekä tarjoaa tarkennuksia ammattialueeseen ja osaamisalueisiin. Samalla vähennetään hakemistoon päivitettäviä osioita, kuten esim. kuvia ja esittelytekstejä. Jokaisen osaajan esittelyyn tulee nyt ainoastaan yksi kuva (potretti, teos tai työnäyte), osaajan nimi, paikkakunta, verkkosivut ja/tai sähköpostiosoite. Osaajahakemistoon halutaan nyt kaikki jäsenet, jotka työskentelevät valokuvan parissa tavalla tai toisella! Tähän sisältyy myös esim. tutkijat ja opettajat, harrastajakuvaajat ja kaupalliset valokuvaajayrittäjät. Tärkeintä on, että oman osaamisen, palvelutarjonnan tai keikkavalmiuden ilmoittaminen on realistista ja luotettavaa. Hakutoimintoon ehdotetut kategoriat lähetetään tämän jäsenkirjeen sähköpostiliitteenä. Pyydämme tässä vaiheessa, että jäsenet kertovat meille, mikäli joku olennainen kategoria puuttuu tai jos ehdotetulle kategorialle löytyy parempi käsite/sana: members@peri.fi
Elo-syyskuussa palaamme asiaan tiedonkeruun merkeissä.

Jäsenten toiveesta: Anna Niskasen ZINE-kurssi pe 25.8.

Zinekurssilla tehdään omista valokuvista, piirustuksista tai runoista käsinsidottu lehtinen tai kirja. Kurssilaiset suunnittelevat kirjansa itse. Työ printataan joko mustavalkoisena tai värillisenä laserilla. Ryhmä jaetaan työpareihin tai –ryhmiin, jolloin kaikki saavat toiselta kurssilaiselta kommentteja ja apua oman kirjasen editoinnissa. Opettaja käy läpi jokaisen kanssa lyhyessä henkilökohtaisessa tapaamisessa sidontatavan. Kurssin päätteeksi kaikilla kurssilaisilla on yksi itse käsintehty zine tai kirja!

Kurssiohjelma:
10-11 Luento kuvakerronasta ja kirjansidonnasta, esimerkkejä, jakautuminen työpareihin tai ryhmiin
11-12 Oman kuvamateriaalin läpikäynti, editointi 12-13 Omakustanteinen lounas
13-15 Kirjansidonnan esimerkit, editointi jatkuu 15-17 Printtaus, sidonta, henkilökohtaiset tapaamiset
17-18 Loppukritiikki

Ota mieluusti oma läppärisi mukaan. Jos omaa konetta ei ole mukana, on kaikilla mahdollisuus käyttää vuorollaan yleistä tietokonetta. Zinen voi valmistaa myös täysin käsin; tarjolla on erilaisia tusseja, kyniä, musteita ja maaleja. Voit myös tuoda valmiit, omat uniikit piirustuksesi mukanasi, tai tehdä vaikka omista papereista luonnoskirjan.

Kurssin vetäjänä toimii valokuvataiteilija Anna Niskanen. Kurssin hinta on Perin jäsenille 35€ ja ei-jäsenille 50€. Kurssi järjestetään, jos ilmoittautumisia tulee vähintään 8. Kurssi järjestetään Turun keskustassa tai sen välittömässä läheisyydessä, tarkempi kurssipaikka tarkentuu myöhemmin. Ilmoittaudu osoitteeseen events@peri.fi viimeistään sunnuntaina 13.8.2017. Kurssimaksu vahvistaa osallistumisen ja se maksetaan 18.8. mennessä.

Enää loppuviikko aikaa hakea Perin 30-vuotisjuhlanäyttelyyn!

Valokuvakeskus Peri ry juhlistaa kolmekymppisiään niin nykypäivän toimintaa kuin perinteitä kunnioittaen ympäri kaupunkia levittäytyvän juhlanäyttelyn, kuvakarnevaalin muodossa. Näyttely järjestetään lokakuussa, juuri ennen Perin syntymäpäivää. Näyttelyä varten on varattu tiloja mm. Linnankatu 33:sta, Bar Kukasta, Anniskelukahvila Tiirikkalasta, Café Artista ja Forum-korttelista. Avajaiset järjestetään kaupungin halki näyttelypaikasta toiseen liikkuvan kulkueen muodossa.

Haluatko olla osa Perin juhlanäyttelyä? Perin jäsenistölle suunnattu avoin haku jatkuu heinäkuun 16. päivään saakka. Teokset näyttelyyn valitaan elokuun aikana. Näyttelyssä tyyli ja tekniikka on vapaa! Haemme yhtä lailla perinteisiä valokuvavedoksia kuin eri muodoissa toteutettuja installaatioita tai videoteoksia. Toteuta villeimmät valokuvaunelmasi, ole osa juhlavaa kokonaisuutta!
Ks. lisätietoa hausta

Finnish Centres of Photography @ Art Fair Suomi ’17

Valokuvakeskus Peri osallistui Suomen valokuvakeskusten yhteisosastolla Helsingin Kaapelitehtaalla 25.-28.5. järjestettäviin Art Fair Suomi ’17 –nykytaidefestivaaleihin. Yhteistyön merkeissä tuotettiin kansainväliseen jakeluun tarkoitettu valokuvakeskuksia esittelevä yhteisesite; Finnish Centres of Photography. Yhteisosaston koordinoinnista, esitemateriaalin keruusta ja esitteen taitosta vastasi Perin toiminnanjohtaja Sade Kahra. Osastolla edustivat keskusten jäsenet sekä henkilökunta. Suuri kiitos Perin jäsenille Riikka Niemelälle ja Rita Anttilalle talkoopanostuksesta! Tapahtumassa vieraili yhteensä noin 4000 kävijää.

Camera obscura 2017 -kamerakontti

Perin Camera obscura -projekti käynnistyi onnistuneesti kesäkuun alussa Olohuone 306,4 km2 -kaupunkitaidetapahtuman aikana. Tuomiokirkkotorilla sijainneessa kontissa kävi ensimmäisen kolmen aukiolopäivän aikana yli 500 vieralijaa, joista muutamat innokkaat osallistuivat myös Heidi Lunabban lauantaina 10.6. ohjaamaan työpajaan. Avajaistapahtuman jälkeen kamerakontti vieraili Pohjanmaalla, Farmari-tapahtumassa Seinäjoella ja Kulttuurikeskus Vanhan Paukun pihalla Lapualla. Myös Pohjanmaalla Camera obscura herätti niin yleisön kuin mediankin kiinnostuksen.

Heinäkuun alussa kontti palasi Turun seudulle ja oli 7.-9.7. avoinna yleisölle Ruisrock-festivaaleilla Ruissalossa. Seuraavaksi kamerakontti matkaa saaristoon, Nauvon vierassatamaan (Nagu gästhamn), jossa satama-alueella vierailijat voivat tutustua konttiin omatoimisesti 12.7.-15.8. päivittäin n. klo 8-22 välillä. Nauvosta camera obscura palaa elokuun puolivälissä vielä kerran Turun Tuomiokirkkotorille. Turun taiteiden yönä 17.8. sekä perjantaina 18.8. kontilla järjestetään opastuksia ja oheisohjelmaa. Elokuun kahden viimeisen viikon aikana kontilla järjestetään arkipäivisin (ma-ti) koululaisryhmille suunnattuja työpajoja.

Etsimme vapaaehtoisia oppaita kontin aukiolopäiville elokuussa (17.–18.8., 21.–22.8. ja 28.–29.8.). Haluatko kantaa kortesi kekoon Perin projektissa ja olla välittämässä tietoa valokuvan tekniikasta ja historiasta? Ilmoittaudu osoitteeseen events@peri.fi!

co_tkirkko

Galleriassa

Kesäkuun 8. päivänä vietettiin Wäinö Aaltosen museossa Jacob Hashimoton Giants and uncertain atmospheres -näyttelyn avajaisia. Perin galleriassa silloin esillä olevan Beyond The Wall -näyttelyn taiteilija Rainer Paananen oli tuolloin myös paikalla ja tavattavissa teostensa äärellä.

Maija Tammen näyttely White Rabbit Fever oli galleriassamme 16.6-9.7. Maija Tammella on ollut myös aiemmin näyttely Perissä. Vuonna 2015 nähtävillä oli Tammen näyttely Leftover, joka oli hänen Aalto-yliopistolle tehtävän väitöskirjansa ensimmäinen taiteellinen osa. Nyt galleriassamme esillä ollut White Rabbit Fever oli taiteilijan väitöstutkimuksen toinen taiteellinen osa.

Tuleva näyttelymme on Noora Isoeskelin Your Gaze Is a Loaded Gun (14.7-6.8.2017). Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 13.7 klo 18-20. Tervetuloa!

HUOM! Kristiina Koskentolan näyttely on peruuntunut ja elokuun alussa avautuu nyt Nayab Noor Ikramin ja Johan F. Karlssonin näyttely Mapping Memory (11.8.–3.9.2017).

Muut tapahtumat ja avoimet haut

Muista tapahtumista ja mahdollisuuksista tiedotetaan sähköpostitse ja Perin jäsenten Facebook-ryhmässä. Mikäli et jäsenenä ole vielä saanut kutsua liittyä suljetun ryhmän jäseneksi, pyydä kutsua Perin henkilökunnalta. Ryhmään liittyminen edellyttää, että olet rekisteröitynyt Facebook-sovelluksen käyttäjäksi.