Syyskauden kansainvälisessä kutsunäyttelyssä nähdään pohjoismaisen taiteilijaduon KNAGGIn projekti #knaggi. Taiteilijaduossa toimivat islantilainen Arngrímur Borgþórsson ja norjalaissyntyinen Andreas Knag-Danielsen, molemmat asuvat ja työskentelevät Ruotsin Malmössä.

#knaggi koostuu tulosteista, jotka ovat alumiinikehyksissä. Näyttelyssä on dokumentoitu aikajärjestyksessä jokainen Instagramissa esiintynyt kuva, joka on tägätty hashtagilla “Knaggi”. Sosiaalisessa mediassa hashtagit ovat avainsanoja, joita käytetään luokittelemaan kuvia, viestejä tai niiden aihepiirejä. Jokainen kuva on toistettu näyttelyssä alkuperäisessä koossaan: sellaisena, kun se näkyy iPhonen näytössä, ja sen mukaan, kuinka monta ”tykkäystä” kuva on saanut. Jos siis kuva on saanut 14 tykkäystä, se toistuu näyttelyssä 14 kertaa. Jokainen tuloste on kooltaan 100×100 cm ja ne ovat tarpeeksi isokokoisia luomaan kuvien mosaiikin. Kuvat on pinottu pystysuoraan aikajärjestyksessä, jatkuen aina seuraavaan tulosteeseen, kun edellinen pinta on täytetty. Työssä yhdistyvät automaattinen sisällöntuottaminen, henkilökohtaiset piirit, digitaaliset henkilöllisyydet ja käsintehty arkistointi.

Knaggi on kiinnostunut näiden kuvavirrassa nopeasti vaihtuvien, alun perin vain hetkellisesti elävien kuvien fyysisyydestä ja arkistoinnista. Taiteilijaduo on itse käyttänyt aktiivisesti Instagramia muutaman vuoden valmistumisensa jälkeen ja dokumentoinut elämäänsä residensseissä ja näyttelyissään eri paikoissa. Projektin kasvaessa ja ystävien sekä yleisön tullessa yhä tietoisemmiksi vaikutuksestaan siihen (suurempi määrä ”tykkäyksiä” johtaa suurempaan määrään tulosteita), heidän tarkoituksenaan on tutkia ja kyseenalaistaa ”tykkäyksien” arvo ja se, mikä niiden arvo on identiteeteillemme, joita elämme sekä online että ei-verkossa. #knaggi -näyttely materialisoi tätä digitaalista sisältöä, joka on alun perin luotu olemassa olevaksi vain ”pilvimaailmassa”, antaakseen kiinteän muodon yhä enemmän ja enemmän verkottuneiden mieltemme tuotoksille.

 

koko600.Knaggi_Galleri_Pictura_1

#knaggi, 2014-ongoing

 

Gallerian pienessä salissa esitetään Perin taiteellisen toimikunnan jäsenten Inari Sandellin ja Hertta Kiiskin kuratoima videotaiteen screening TOO MUCH. Screening esittää seuraavien kutsutaiteilijoiden videoteoksia: Georges Jacotey, Molly Soda, Jennifer Chan, Shana Moulton sekä Arvida Byström ja Maja Malou Lyse.

TOO MUCH

-jotain ”post-internet” tai sitä kommentoivaa… se on vaan niin vaikee genre silleen, tai et en tiedä onko siitä mielekästä puhua käsitteenä enää
-nettipreesens, identiteetti, henkilökohtaisuus kiinnostaa
-joo, sama! musta olis kiva, että ne videot jaksaisi katsoa kerralla
-mä en enää jaksa kattoo yli 15 min mitään. tai harvemmin. ja mulle yleensä aina toimii parhaiten vähän kiusallinen ja henkilökohtainen taide. sitä ei tehdä kauheesti nykyään, kai. tuntuu kovin etäiseltä usein, vaikka ymmärrän kyl et ihmiskeskeisyys ei oo aina niin kiinnostavaa
-on se. ja nää ois nyt siis international?