Maa kasvaa käsistämme kyliä ja satamia, luotisuoria leimikkoja, polkuja ja valtateitä. Jokaisessa rakennelmassa ja teon jäljessä on läsnä kaikki inhimillisen olemassaolon runsaus ja paino.

Teoskokonaisuus Raskas Huoleton on valokuvallinen tutkielma syyllisyyden tunteesta, toivosta ja kosketuksen jäljistä – siitä, kuinka ympäristöhuoli muovaa olemassaolon kokemusta. Teokset käsittelevät inhimillisten tekojen raskaisiin vaikutuksiin liittyvää melankoliaa sekä yksilön pyrkimystä keveyteen, yrityksiä toimia hyvin ja olla kunnioittavassa yhteydessä ympäröivään todellisuuteen.

Raskas Huoleton on eroosion ja lempeän huolenpidon elegia, ehdotus asenteeksi ja katseen tarkentaminen yksityiskohtaan: siihen, miten tuhannet kosketukset kuluttavat kallion siltä kohdin kun se julistetaan pyhäksi.

 

nettisivuille.Todiste n.220715pkopioTodiste n.220715, 2016