Art Fair Suomi ’17 ensi viikolla

Valokuvakeskus Peri on mukana 25.-28.5. Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävillä Art Fair Suomi ’17 -nykytaidefestivaaleilla. Perin jäsenet voivat tuoda tapahtumassa myytäväksi ja esiteltäväksi kehystämättömiä irtovedoksia – jos haluat teoksesi messuille, toimita vedokset Perin toimistolle vkon 20 aikana (ke-pe klo 12-16 välillä). Taidemessuille Perin ja muiden valokuvakeskusten yhteisosastolle kaivataan myös päivystäjiä, erityisesti pe-su päiville. Mikäli pääset Helsinkiin vapaaehtoiseksi päivystäjäksi, täytä nimesi ja maininta Perin jäsenyydestä oheiseen Doodle-kyselyyn!

Haku Perin 30-vuotisjuhlanäyttelyyn alkaa pian!

Valokuvakeskus Peri ry juhlistaa kolmekymppisiään niin nykypäivän toimintaa kuin perinteitä kunnioittaen ympäri kaupunkia levittäytyvän juhlanäyttelyn, kuvakarnevaalin muodossa. Näyttely järjestetään lokakuussa, juuri ennen Perin syntymäpäivää.  Näyttelyä varten on varattu tiloja mm. Linnankatu 33:sta, Bar Kukasta, Anniskelukahvila Tiirikkalasta, Café Artista ja Forum-korttelista. Avajaiset järjestetään kaupungin halki näyttelypaikasta toiseen liikkuvan kulkueen muodossa. Haluatko olla osa Perin juhlanäyttelyä? Toteutamme Perin jäsenistölle suunnatun avoimen haun touko-heinäkuussa ja Perin kevätkokouksessa valittu näyttelytyöryhmä (puheenjohtaja Satu Aalto, projektikoordinaattori Suvi Kiukas sekä jäsenet Johanna Naukkarinen, Esko Niinikorpi ja Appu Jasu) valitsee teokset näyttelyyn elokuun aikana. Näyttelyssä tyyli ja tekniikka on vapaa! Haemme yhtä lailla perinteisiä valokuvavedoksia kuin eri muodoissa toteutettuja installaatioita tai videoteoksia. Toteuta villeimmät valokuvaunelmasi, ole osa juhlavaa kokonaisuutta! Haku avataan viikolla 21, ilmoitamme hausta Perin jäsenryhmässä Facebookissa sekä sähköpostitse.

Camera obscura 2017 -kamerakontti aukeaa kesäkuussa

Perin Suomi 100 -ohjelmaan kuuluva Camera obscura -projekti käynnistyy ensi kuussa, kun rahtikonttiin rakennettu camera obscura avataan yleisölle Olohuone 306,4 km2 -kaupunkitaidetapahtumassa 8.–10.6. Kontti on 8.-9.6. päivisin avoinna yleisölle ja tilassa järjestetään opastuksia. Lauantaina 10.6. klo 13–18 valokuvataiteilija Heidi Lunabba ohjaa laajalle yleisölle suunnatun drop in –tyyppisen työpajan, jossa voi piipahtaa tekemään oman camera obscuran. Kesän aikana Camera obscura -kontti vierailee myös erilaisissa kesätapahtumissa, mm. 14.–17.6. Seinäjoella järjestettävässä Farmari-tapahtumassa ja 7.-9.7. rockfestivaali Ruisrockissa. Elokuussa kontti palaa Tuomiokirkkotorille. Turun taiteiden yönä 17.8. kontilla järjestetään opastuksia ja oheisohjelmaa. Elokuun kahden viimeisen viikon aikana kontilla järjestetään arkipäivisin (ma-ti) koululaisryhmille suunnattua ohjelmaa, kasvatuksellisia työpajoja, jossa valokuvataiteilija Heidi Lunabban avulla rakennetaan omia camera obscuroja.
Oheisohjelman ja yhteistyötapahtumien aikataulusta tiedotetaan tarkemmin kesän mittaan tapahtuman Facebook-sivuilla ja Perin verkkosivuilla.

Etsimme myös vapaaehtoisia oppaita kontin aukiolopäiville (8.–9.6. ja 17.–18.8.) Haluatko kantaa kortesi kekoon Perin projektissa ja olla välittämässä tietoa valokuvan tekniikasta ja historiasta? Ilmoittaudu osoitteeseen events@peri.fi!

Perin galleriassa

Torstaina 18.5. klo 18–20 vietetään Rainer Paanasen Beyond The Wall -näyttelyn (19.5.–11.6.2017) avajaisia taiteilijan läsnä ollessa. Vapaa toimittaja, runoilija ja kulttuurialan sekatyöläinen Elina Laine on kutsuttu kirjoittamaan Näkökulma näyttelyyn -teksti Beyond The Wall -näyttelyn teemoista. Elina Laine esittää runomuotoisen tekstin näyttelyn avajaisissa. Tervetuloa!

Anna Niskasen näyttelyn aikana tapahtunutta

Torstaina 27.4. järjestettiin jälleen TurkuART Afterwork, jonka myötä turkulaisiin museoihin ja taiteilijavetoisiin gallerioihin oli mahdollisuus päästä visiitille tavallista myöhempään. Monissa paikoissa oli tarjolla myös ohjelmaa. Peri osallistui Afterworkiin järjestämällä Anna Niskasen taiteilijatapaamisen, jossa oli mahdollisuus jutustella Annan kanssa sekä kuulla lisää Hover, float -näyttelystä ja hänen teoksissaan käyttämästään syanotypiamenetelmästä. 28.4. järjestettiin Anna Niskasen ohjaama syanotypiatyöpaja Turun Taideakatemian tiloissa. Osallistujia oli viisi ja työpaja sai hyvin myönteistä palautetta. Annan työpajasta ja syanotypiamenetelmästä voi lukea lisää Jenni Laaksosen blogikirjoituksessa. Perille on esitetty myös toiveita Anna Niskasen ohjaaman Zine/pienlehti -työpajan järjestämiselle. Selvittelemme tätä mahdollisuutta.

Muut tapahtumat ja avoimet haut

Muista tapahtumista ja mahdollisuuksista tiedotetaan sähköpostitse ja Perin jäsenten Facebook-ryhmässä. Mikäli et jäsenenä ole vielä saanut kutsua liittyä suljetun ryhmän jäseneksi, pyydä kutsua Perin henkilökunnalta. Ryhmään liittyminen edellyttää että olet rekisteröitynyt Facebook-sovelluksen käyttäjäksi.