Miten Peristä tuli Peri? (…ja mitä se tarkoittaa?)
 
Tähän ja moneen muuhun kysymykseen löytyy vastauksia Valokuvakeskus Perin ensimmäisestä ja uudenlaisesta historiikista: Peri-aatteita 1987-2017 – Poimintoja Turun 30-vuotiaan valokuvayhdistyksen historiasta.
Nykyaikainen ja avoin katsaus valottaa Perin näyttelyjä, tapahtumia ja tuntoja vuosien varrelta. 110-sivuinen julkaisu sisältää poimintoja, arkistokuvia sekä haastatteluja alkuajan aktiiveilta 2000-luvun kautta ja nykypäivään. Kirjan toimitus- ja taittotyön on tehnyt Marja Saleva. Taiteentutkijan näkökulmaa julkaisussa antaa kutsuttu kirjoittaja Asta Kihlman. Julkaisutoimikuntaan kuuluvat Perin pitkäaikainen jäsen Vesa Hannuksela, yhdistyksen puheenjohtaja Satu Aalto, toiminnanjohtaja Sade Kahra sekä Perin taiteellisen toimikunnan jäsenet taiteilija Hertta Kiiski ja tutkija Jane Vuorinen.

Kirja on ostettavissa Wäinö Aaltosen museon kaupasta perjantaista 3.11. alkaen. Hinta on 30 euroa, jäsenille 15e.

 

PERI30v_sivut_8-9

PERI30v_sivut_40-41