Näyttely koostuu kahdesta monimedia-installaatiosta One Hundred Ten Thousand ja Birds should quiet down now, they always have. Ne perustuvat taiteilijan tutkimukseen kahdessa hyvin erilaisessa ympäristössä; siirtotyöläiskylässä Pekingin syrjällä ja Islannin luonnossa. Teokset pohjautuvat yhteistyöhön paikallisten asukkaiden kanssa ja hyödyntävät tarinankerrontaa ja oraalihistoriaa taiteellisena välineenä.

Miten merkitys voisi levitä alkuperäkontekstinsa ulkopuolelle, yli (kulttuuristen) rajojen ja muille alueille? Polaroimisen sijaan teokset tarkastelevat näiden sosiaalisesti ja poliittisesti syrjäytettyjen paikkojen ja olosuhteiden kautta useiden toimijoiden välisiä dialogisia ja inklusiivisia suhteita: eettisia, aineellisia, spirituaalisia ja spektrisiä yhteyksiä inhimillisen ja sen toiseuksien välillä. 

 

koskentola_stillStill-kuva installaatiosta The birds should quiet down now, they always have, 2014