Kaisa Rautaheimon valokuvanäyttely Pojat taltioi hetkiä menestysyhteiskunnan laidalla elävien nuorten miesten elämästä.

Valokuvaaja Kaisa Rautaheimo kuvasi parin vuoden ajan 20–30-vuotiaita miehiä, joiden elämä on enemmän tai vähemmän vaiheessa. Osalla on jäänyt koulut kesken, toiset eivät ole niitä ikinä aloittaneetkaan. Työelämä tuntuu vaikealta. He toivovat kovasti löytävänsä jotain merkityksellistä, mutta eivät oikein tiedä mistä ja mitä etsiä, ja minkä takia.

Yhteiskunnan tahti kiihtyy ja vaatimustaso nousee. Mitä tapahtuu niille, jotka eivät pysty tai halua pysyä mukana?

Epämääräiset huppupäät näyttäytyvät lehtien sivuilla yhteiskunnallisena ongelmana. Rautaheimo halusi nähdä huppujen sisään. Hän halusi kuulla heidän äänensä ja nähdä, minkälaista heidän arkensa ja henkilökohtainen elämänsä on. Rautaheimo istui kymmeniä tunteja nuorten miesten sohvilla ja keskusteli. Hän kulki heidän mukanaan ja kuvasi.

Pojat-näyttely koostuu Rautaheimon dokumentaarisista valokuvista sekä toimittaja Ann-Mari Huhtasen kanssa yhteistyössä tehdystä videosta ja kirjasta, jotka tuovat vahvasti poikien oman äänen esiin.

…..

Kaisa Rautaheimo työskentelee Helsingin Sanomien valokuvaajana. Työn ohella hän työstää laajoja dokumenttiprojekteja. Rautaheimo on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto Yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta.

Ann-Mari Huhtanen on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja Nuori Voima -lehden päätoimittaja. Hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomien featuretoimituksessa ja Ylioppilaslehdessä. Huhtanen on erikoistunut pitkiin reportaaseihin ja henkilöjuttuihin.

Pojat-näyttelyä ovat tukeneet Patricia Seppälän Säätiö, Uudenmaan kulttuurirahasto ja Suomen kuvajournalistit ry.

Tule tapaamaan Kaisa Rautaheimoa ja Ann-Mari Huhtasta! Näyttelyn yhteydessä järjestetään kaksi yleisölle avointa taiteilijatapaamista. Ensimmäinen, nuorisolle suunnattu taiteilijatapaaminen on torstaina 6.4.2017 klo 16.30-18. Paikalla myös Oma koutsi -hankkeen väkeä. Toinen, perjantaina 7.4.2017 klo 15–16 järjestettävä on avoin kaikenikäisille. Tervetuloa!

 

pojat_kaisarautaheimo Mikko, heinäkuu 2015