Kutsu syyskokoukseen to 24.11. klo 18

Valokuvakeskus Peri ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Perin galleriassa torstaina 24.11. klo 18. Kokouksessa käsitellään tulevan vuoden toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä valitaan hallituksen puheenjohtaja sekä eroavien tilalle uudet hallituksen jäsenet. Mikäli hallitustyöskentely kiinnostaa ota mielellään etukäteen yhteyttä toiminnanjohtajaan. Uusia hallituksen jäseniä voi ehdottaa myös paikan päällä. Kokouksessa esittäytyy Perin uudet jäsenet. Tarjolla juomaa ja naposteltavaa, tervetuloa!

Varaa työssäoppija valokuva-assistentiksi!

Pekka Halosen akatemian toisen vuosikurssin valokuvaopiskelija Kaisa Orbinski tulee työssäoppimaan Periin 10.10.–22.12. Työssäoppimisjakson tavoite on valokuvauksen ja/tai valokuvataiteen tuotannosta oppiminen. Kaisa tulee auttamaan keskuksen erilaisissa projekteissa ja videotuotannossa, mutta keskuksen tuntien lisäksi olisi toivottavaa, että Kaisa pääsisi myös Perin valokuvaaja- ja taiteilijajäsenten oppiin. Mikäli olet valokuvaaja tai valokuvataiteilija ja tarvitset apua tietyn projektin kanssa esim. muutamaksi tunniksi tai pariksi päiväksi, voit siis varata Kaisan assistentiksi! Kaisalla on perustaidot filmi-, digitaali ja studiovalokuvauksessa ja hän voi avustaa Perin valokuvaajia sekä Helsingin että Turun alueella. Kyselyissä ota yhteyttä: Kaisa Orbinski, puh. 0400 671210, sähköposti kaisa.orbinski@hotmail.com

Valokuvakirpputori la 19.11. klo 10-14

Perin vuotuinen valokuvakirpputori järjestetään jälleen 19.11. klo 10-14. Myyntipöytiin kutsumme ammatti- ja harrastekuvaajia, pienyrittäjiä, keräilijöitä sekä valokuvaintoilijoita joilla on myytävänä käytettyjä valokuvausvälineitä, tarvikkeita ja materiaalia. Käteismyynnin lisäksi kirpputorilla voi luonnollisesti myös vaihtaa tavaraa. Myynti tapahtuu suoraan ostajan ja myyjän välillä, joten muistathan varata mukaan käteistä rahaa!

Myyntipöydät maksavat 20 euroa, puolikas pöytä 10 euroa. Voit varata pöytäpuolikkaan, koko pöydän (noin 70x150cm) tai useampia pöytiä lähettämällä varausilmoituksen osoitteeseen events@peri.fi viimeistään 31.10. Kerro viestissäsi yhteystietosi (nimi, puh.nro, sähköposti-osoite), mitä aiot myydä ja kuinka paljon tarvitset pöytätilaa. Varauksia voi tehdä myös tekstiviestitse numeroon 040 3501954 tai 044 0780801. Varauksia otetaan vastaan saapumisjärjestyksessä, pöytiä mahtuu Perin tiloihin maksimissaan noin 15 kpl. Maksamalla vahvistat osallistumisesi ja pöytävarauksesi, varausmaksua ei palauteta.

Myyntipöytien lisäksi kirpputorilla myydään viime vuoden menestyksen innoittamana Perin jäsenten tuomia valokuvavedoksia, valokuvakirjoja (omia tai käytettyjä) ja kortteja, sekä keskuksen ylijäämävarastoa. Gallerian ajankohtainen taiteilija Tuukka Kaila osallistuu tapahtumaan myymällä näyttelyssään omia taidevedoksia ja julkaisuja.

Myytävät julkaisut ja valokuvavedokset voi tuoda Perin toimistolle ti-to klo 12-16 ajalla 1.-17.11. Merkkaa kaikki myytävät selkeästi nimelläsi ja myyntihinnalla. Vedokset on hyvä suojata esim. muovilla sillä vaikka valokuvien yhteydessä on puuvillahanskat selailua varten, saattaa vedoksiin silti tulla jälkiä. Myyntihinta tilitetään tapahtuman jälkeen kokonaisuudessaan jäsenelle, Peri ei peri myynnistä välitysmaksua.

Jakakaa mielellään tiedot tapahtumasta kiinnostuneille!
http://peri.fi/2016/09/20/valokuvakirpputori-19-11-klo-10-14

Kuvataiteilijoiden digitaalinen työhuone Turkuun?

Valokuvakeskus Peri kartoittaa jäsenten tarpeita yhteiselle digitaalisen valokuva- kuva- ja videotuotannon työhuoneelle Turussa. Mikäli asia sinua kiinnostaa, kuulemme mielellään tarpeistasi tarkemmin! Esim.

  • Minkälaisen tilan toivosit, onko tarpeita esim. kokoustilalle, tietokonetyöpisteelle, studiolle, pimiölle, työpöydälle tai muulle?
  • Mitä laitteita ja työkaluja toivoisit työhuoneella olevan? Esim. tietokoneita, ohjelmia, studiokuvauskalusto, taustat, tulostin jne
  • Kuinka paljon arvioisit tarvitsevasi työhuoneen käyttöä, tai mikä on suurin tarve yllä mainituista?

Laita vastauksesi lokakuun aikana sähköpostitse osoitteeseen: members@peri.fi

Jäsennäyttely ”13 PERIllistä” Helsingissä 25.10.-20.11.

Perin jäsennäyttelyyn TILA-galleriassa osallistuvat Lotta Djupsund, Anna Gradistanac, Lilli Haapala, Mari Hokkanen, Hanna Koikkalainen, Nina Kokkinen, Sirja Moberg, Soili Mustapää, Esko Niinikorpi, Veera Ruohomäki, Nanna Saarhelo, Inari Sandell ja Sanna Vainionpää. Näyttelyssä jokainen osallistuja saa yhden seinän galleriasta käyttöönsä viikon ajaksi. Näyttelyiden aukioloaika sijoittuu ilta-aikaan eli galleria pidetään auki ti-su klo 15-21. Päivisin (klo 09-15) jäsenet voi käyttää galleriaa esim työskentelyyn, tapahtumiin, esittelyihin ja tapaamisiin. Avajaisia pidetään tiistait 25.10., 1.11., 8.11. ja 15.11. klo 18-21.

Näyttelyyn kutsutaan lisäksi kaikkien jäsenten digitaaliset tai paperiset portfoliot. Portfolioita voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen members@peri.fi tai jättää Perin toimistolle 20.10. saakka.

Perin galleriassa Viivi Nieminen / I Filled My Hand with Sand and Called It Gold

Perin seuraava näyttely I Filled My Hand With Sand and Called It Gold avautuu taiteilijan läsnäollessa TurkuART Afterwork tapahtuman iltana torstaina 6.10. klo 18. Tervetuloa avajaisiin.

Muut tapahtumat ja avoimet haut

Perin gallerian näyttelyhaku syksylle 2017 on avautunut! Näyttelyehdotuksia otetaan vastaan 31.10. saakka.
http://peri.fi/nayttelyt/nayttelyhaku/

Muista tapahtumista ja mahdollisuuksista tiedotetaan Perin jäsenten Facebook-ryhmässä. Mikäli et jäsenenä ole vielä saanut kutsua liittyä suljetun ryhmän jäseneksi, pyydä kutsua toiminnanjohtajalta tai näyttelyassistentilta. Ryhmään liittyminen edellyttää että olet rekisteröitynyt Facebook-sovelluksen käyttäjäksi.