Palvelemme gallerian aulassa keskiviikkoisin klo 15-18!

Henkilökunta päivystää Perin aulakirjastossa paitsi avajaisten aikana, toistaiseksi myös keskiviikkoisin klo 15-18. Jäsenet voivat  lainata kirjaston julkaisuja palvelupisteen ollessa miehitettynä sekä ostaa Perin jäsenten teoksista teetettyjä kuvamukeja ja kuvamagneetteja. Jokaisessa oheistuotteessa on tekijän sekä teoksen nimi ja mukaan saa myös tuotteille sopivan kotelon tai laatikon. Kuvamukien hinta on 16 euroa ja magneettien hinta 11 euroa. Tervetuloa!

Jäsennäyttely Helsingin TILA-galleriassa 25.10.-20.11.2016

Valokuvakeskus tarjoaa loka-marraskuussa jäsenilleen maksuttoman näyttelytilan Helsingin TILA-galleriassa sekä majoitusmahdollisuuden Helsingissä näyttelyn ajan. Suunnittelu, ripustus, avajaiset, valvonta ja purku hoidetaan näyttelyn osallistujien kesken, osallistuminen edellyttää näin sitovaa talkoopanostusta. Näyttelystä kerrottiin kevään jäsentiedotteessa ja näyttelyn työryhmään ovat kaikki saaneet ilmoittautua vapaasti. Näyttelyn työryhmä kokoontui ensimmäisen kerran 29.6. ja kokouksessa päätettiin järjestää näyttely, jossa jokainen saa yhden seinän galleriasta käyttöönsä viikon ajaksi. Yhteensä esille pääsee näin 3 x 4 = 12 jäsentä. Näyttelyyn kutsutaan lisäksi kaikkien jäsenten digitaaliset tai paperiset portfoliot. Näyttelyiden aukioloaika sijoittuu ilta-aikaan eli galleria pidetään auki ti-su klo 15-21. Päivisin (klo 09-15) galleriaa voi käyttää esim työskentelyyn, tapahtumiin, esittelyihin ja tapaamisiin. Kolmen osallistujan näyttely vaihtuu viikoittain, avajaisia pidetään tiistait 25.10., 1.11., 8.11. ja 15.11. klo 18-21 (ripustus tapahtuu maanantaisin joten galleria on kuitenkin auki tiistaisin klo 15-21). Osallistuvat taiteilijat sitoutuvat valvomaan galleriassa vähintään kolme päivää näyttelynsä aikana. Mikäli esteitä tulee, tulee taiteilijan itse hoitaa sijaisen tilalleen.

11 työryhmän jäsenistä ovat halukkaita osallistumaan näyttelyyn, mukaan mahtuisi näin vielä yksi jäsen! Mikäli näyttely kiinnostaa, kerro lyhyesti mitä teoksia haluaisit esittää ja millä työpanoksella pystyt osallistumaan viimeistään tiistaina 6.9.2016. Työryhmä kokoontuu seuraavan kerran TILA-galleriassa keskiviikkona 7.9. Näyttelyyn osallistujat ovat tällä hetkellä: Lotta Djupsund, Juha Allan Ekholm, Mari Hokkanen, Hanna Koikkalainen, Sirja Moberg, Soili Mustapää, Esko Niinikorpi, Veera Ruohomäki, Nanna Saarhelo, Inari Sandell ja Sanna Vainionpää.

Peri 30 vuotta 2017

Valokuvakeskus Peri juhlii kolmekymmenvuotista taivaltaan vuonna 2017 (yhdistys perustettiin 1987, valokuvakeskus 1990). Juhlavuoden kunniaksi keskus tuottaa historiikin joka valottaa tapahtumia ja tuntoja vuosien varrelta. Historiikki toteutetaan katselmuksen muodossa, johon sisältyy faktapoimintoja, eri henkilöiden kirjoittamia artikkeleita sekä haastatteluihin pohjautuvia juttuja. Lopputuloksena ei ole kaikenkattava historiikki, vaan poimintoja esittelevä lehtinen. Katselmus julkaistaan alkuvuodesta 2017 sähköisenä, jonka jälkeen rahoitusta haetaan paperiversion painatuskuluihin. Perin kunniajäsenen, Olli Hietasen tammikuussa vetämän tulevaisuusverstaan tulokset hyödynnetään myös historiikissa. Materiaalinkeruusta ja työstämisestä vastaa ammattihistorioitsija, joka aloittaa työt syksyn 2016 aikana. Taittotyön suorittaa ammattilainen tai alan opiskelija.

Onko sinulla tietoa, materiaalia tai tarinoita jaettavaksi Perin historian varrelta? Laita viestiä osoitteeseen members@peri.fi tai tule jättämään materiaalit Perin galleriaan joku keskiviikko klo 15-18. Kaikkea emme saa historiikkiin mahtumaan, mutta kaikki tarinat ovat silti tärkeitä!

Olethan muistanut maksaa vuoden jäsenmaksun?

Jäsenmaksu erääntyi maaliskuussa 2016, uusien jäsenten kohdalla kuukauden sisällä jäsenyyden vahvistamisesta. Mikäli olet ilmoittanut halustasi erota yhdistyksestä vuoden 2015 aikana, sinun ei tarvitse maksaa vuoden 2016 jäsenmaksua. Muussa tapauksessa jäsenyytesi jatkuu automaattisesti ja olet näin velvollinen hoitamaan alkaneen vuoden jäsenmaksun. Istuvan hallituksen ja taiteellisen toimikunnan jäsenet ovat yhdistyksen sääntöjen mukaan vapautettuja jäsenmaksuista.

Suorita jäsenmaksu jäsentyyppisi mukaan:
Perusjäsen 30 €
Opiskelijajäsen 20 €
Suomen taiteilijaseuran jäsenseurojen jäsenet 20 €
Kannatusjäsen 60 €

Mikäli sinulla on vaikeuksia jäsenmaksun suorittamisessa, olethan yhteydessä hyvissä ajoin Perin toimistoon niin sovitaan maksusuunnitelmasta. Jäsenen, joka saamastaan kehotuksesta huolimatta ei ole suorittanut kuluvan tili- ja toimintavuoden jäsenmaksua viimeistään kolme kuukautta sen eräpäivän jälkeen, katsotaan eronneen yhdistyksestä.

Maksuohjeet
SAAJA:  Valokuvakeskus Peri ry
IBAN: FI4080001370911035
SWIFT: DABAFIHH
Kirjoita viestikenttään: Jäsenmaksu 2016 + jäsenen etu- ja sukunimi (tärkeää!)
Mikäli toivot maksusta vuoden lopussa kuitin, ilmoita asiasta osoitteeseen members@peri.fi

Perin näyttelyt ja tapahtumat

Perin galleriassa on parhaillaan viimeistä viikkoa esillä Tuomas Linnan näyttely Huoli. 
Torstaina 8.9. klo 18-20 Perin galleriassa avautuu Erica Nyholmin ja Saana Wangin näyttely Näyttämö. Wäinö Aaltosen museoon näyttely  Taide, uskonto, valta avautuu aiemmista ilmoituksista poiketen vasta seuraavalla viikolla, keskiviikkona 14.9.

Muut tapahtumat ja avoimet haut

Kulkulupa avaa 3.–4.9.2016 taiteilijoiden työhuoneiden ovet yleisölle jo 14. kertaa. Tämän vuoden tapahtumassa on mukana 40 taiteilijan ja taiteilijayhteisön työhuonetta Turussa ja lähikunnissa, sekä taiteilijayhteisöjen ylläpitämät galleriat ja Turun taidelainaamo. Kulkuluvan aikana järjestetään myös kaksi opastettua työhuonekierrosta! Lauantaina 3.9. tutustutaan oppaiden johdolla Barkerin työhuoneisiin, kokoontuminen klo 14 H-rapun edessä. Sunnuntaina 4.9. puolestaan kierretään Logomon työhuoneita, kokoontuminen klo 14 Konttori-päädyn edessä. Kierrokset ovat maksuttomia eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.
Kulkulupa-passilla osallistut arvontaan, jossa on palkintoina taideaiheisia julkaisuja, lahjakortteja ja tietenkin taideteoksia!  Kerää viisi leimaa passiin ja palauta se tapahtuman aikana johonkin käyntikohteeseen, kuten johonkin  taiteilijoiden työhuoneista tai galleriaan. Kulkulupa-passiin saa leiman myös Valokuvakeskus Peristä, henkilökunta on paikalla galleriassa lauantaina ja sunnuntaina klo 12-17. Palkinnot on nähtävissä osoitteessa http://kulkulupa.net/info-yleista/leimat-arpajaiset.

Perin gallerian näyttelyhaku syksylle 2017 on avautunut! Näyttelyehdotuksia otetaan vastaan 31.10. saakka.
http://peri.fi/nayttelyt/nayttelyhaku/

Perin maalis-lokakuun 2017 näyttelyvalinnat on julkistettu. Tutustu kevän näyttelyohjelmistoon:
http://peri.fi/2015/06/18/kevan-ja-kesan-2016-nayttelyohjelmisto-julkistettu/

Muista tapahtumista ja mahdollisuuksista tiedotetaan Perin jäsenten Facebook-ryhmässä. Mikäli et jäsenenä ole vielä saanut kutsua liittyä suljetun ryhmän jäseneksi, pyydä kutsua toiminnanjohtajalta tai näyttelyassistentilta. Ryhmään liittyminen edellyttää että olet rekisteröitynyt Facebook-sovelluksen käyttäjäksi.