Palvelemme gallerian aulassa keskiviikkoisin klo 15-18!

Henkilökunta päivystää Perin aulakirjastossa paitsi avajaisten aikana, toistaiseksi myös keskiviikkoisin klo 15-18. Jäsenet voivat  lainata kirjaston julkaisuja palvelupisteen ollessa miehitettynä sekä ostaa Perin jäsenten teoksista teetettyjä kuvamukeja ja kuvamagneetteja. Jokaisessa oheistuotteessa on tekijän sekä teoksen nimi ja mukaan saa myös tuotteille sopivan kotelon tai laatikon. Kuvamukien hinta on 16 euroa ja magneettien hinta 11 euroa, jäsenalennuksia ei valitettavasti ole. Tervetuloa!

Perin toimisto tulee kesän arkipäivinä olemaan suurilta osin miehitettynä, tosin tapaamisesta kannattaa aina soittaa etukäteen, sillä teemme ajoittain kenttä- ja etätöitä. Näyttelyassistentti  Patrick Gustavson on lomalla 18.-31.7. ja toiminnanjohtaja Sade Kahra vastaavasti 5.-12.8.

Taiteiden yö ja World Photography Day

Taiteiden yö ja tai kuvataiteiden yö järjestetään Turussa 18.8. Seuraavana päivänä vietetään kansainvälistä World Photography Day. Jäseniltä etsintäkuulutetaan nyt Perin galleriaan (tai miksei muuallekin) ohjelmaideoita molempien päivien tiimoilta! Galleriaan voi järjestää  miltei mitä tahansa, yhtenä ideana on esitetty jäsenten vedosmarkkinoita, mutta galleriassa voisi järjestää myös esityksen tai muun tapahtuman. Äänentoisto on WAMin näyttelytiloissa haasteellinen joten akustiset musiikkiesityksen toimivat kiitettävästi, elektroniset heikommin. Galleria on taiteiden yönä auki klo 23 asti.

Uusi taiteen verkkokauppa, Taiko, toivottaa Perin jäsenet mukaan

Suomeen on tulossa uusi taiteen verkkokauppa nimeltään Taiko. Palvelussa taiteilijat esittävät ja myyvät taidettaan suoraan kuluttajille. Suomalaista taidetta etsivät kuluttajat voivat selailla ja ostaa aitoa taidetta kotiinsa: maalauksia, grafiikkaa, valokuvataidetta ja veistoksia. Taiko tuo siis vihdoin yhteen taiteilijat ja kuluttajat yhteiselle kauppapaikalle verkossa.

Ammattitaiteilija missä päin Suomea tahansa voi luoda Taiko-profiilin. Myyty teos toimitetaan siten, että kuriiripalvelu hakee teoksen taiteilijalta ja toimittaa sen suoraan ostajalle. Koska varastointirajoituksia ei ole, Taikossa voi olla tarjolla taidetta miltei rajattomasti.

Elokuussa avautuu palvelun rekisteröintiosio, jossa taiteilijat voivat luoda profiilin ja ladata teoksiaan. Näillä näkymin Taiko avataan kokonaisuudessaan loka-marraskuussa. Taiko toteutetaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Taiko on yhdistelmä sanoista TAIde ja KOnst. Taiko on myös japanilainen rumpu – uusi verkkokauppa haluaa rummuttaa suomalaisen taiteen puolesta.

Lisää tietoa, uutiskirjeen tilaus ja taiteilijarekisteröinti (elokuussa): http://taiko.fi
Facebook-sivu: https://www.facebook.com/taiko.fi/

Perin näyttelyt ja tapahtumat

Perin galleriassa on parhaillaan viimeistä viikkoa esillä oman jäsenemme Iiu Susirajan näyttely Voin hyvin, kiitosNäyttelyn viimeisenä päivänä, sunnuntaina 3.7. klo 12, järjestetään Iiu Susirajan taiteilijatapaaminen.
Torstaina 7.7. klo 18-20 galleriassa avautuu Tuomo Rainion näyttely Possible Object.
Turun kauppakeskus Forumissa sekä Naantali Spa Galleryssä on esillä Homing Pigeon (kirjekyyhky) -näyttely 4.6. – 31.7. 2016. Näyttelyn ovat kuratoineet Ville Laaksonen sekä Kio Griffith ja osallistumaan valittiin seitsemän Perin jäsentä. Lisää tietoa näyttelystä ja osallistuvista taiteilijoista täältä.
Tervetuloa!

Muut tapahtumat ja avoimet haut

Muista tapahtumista ja mahdollisuuksista tiedotetaan Perin jäsenten Facebook-ryhmässä. Mikäli et jäsenenä ole vielä saanut kutsua liittyä suljetun ryhmän jäseneksi, pyydä kutsua toiminnanjohtajalta tai näyttelyassistentilta. Ryhmään liittyminen edellyttää että olet rekisteröitynyt Facebook-sovelluksen käyttäjäksi.