Terveiset Tukholman Supermarket-messuilta!

2016 vuoden taiteilijavetoiset Supermarket -messut onnistuivat Perin osalta loistavasti. Osastomme herätti runsaasti kiinnostusta mm. Ruotsin valokuvaajaliiton oma valokuvajulkaisu Fotografisk Tidskrift sekä taidebloggaaja, SvD:n kriitikko Ida Therén hehkutti konseptiamme Instagramissa. Oheistuotteita myytiin tasaiseen tahtiin, yhteensä 31 magneettia ja 11 mukia. Tuotteita laitetaan tapahtuman jälkeen myyntiin myös Perin avajaisten yhteyteen, sekä päivinä jolloin Perin gallerian aula on miehitettynä. Jokaisen mukin tai magneetin menekkiä ei voida taiteilijakohtaisesti raportoida, vaan omista kuvista teetettyjä oheistuotteita voi tulla tarkastelemaan esim. seuraavaksi Turun Pop-Up Gardenista!

Messuja varten painettiin yhteisesite muiden suomalaisgallerioiden kanssa. Osastoilla jaettavaa esitettä tuki Finlandsinstitutet ja esitteen alkukirjoitus oli kulttuurituottaja Hilla Tuomisen käsialaa.

Valvomassa ja edustamassa Tukholman messupäivinä oli runsas joukko jäseniä. Talkolaisia oli viime kerralla vaikea löytää, joten pahoittelemme etteivät kaikki mahtuneet tällä kertaa mukaan. Suuret kiitokset ahkerille talkoolaisille: Veera Ruohomäki, Tove Forssell, Lotta Djupsund, Nanna Saarhelo, Mortti Saarnia ja Inari Sandell, sekä taustavoima Hanna Koikkalainen.

Katso lisää kuvia messuilta Perin Facebook-albumista. 

IMG_5210   PeriShop_osasto06   PeriShop_osasto04

Peri Shop @ Pop-Up Garden Turku 23.-29.5.
Jäseniä tarvitaan myyjiksi viikonloppuna!

Valokuvakeskus Perin galleria on toukokuussa suljettuna, mutta viikolla 21 myymme kuvamagneetteja ja kuvamukeja Eerikinkadun Pop-Up Gardenissa! Perin kaupassa tarjotaan kuvamagneetteja hintaan 11 euroa ja kuvamukeja hintaan 16 euroa. Myynnissä myös jäsenten julkaisuja. Myyntituotot käytetään valokuvakeskus Perin toiminnan hyväksi. Maksuttomia Pop-Up -tiloja järjestää Turun Nuorkauppakamari ry.

Tuotteita on saatavilla vain rajoitettu erä, nyt olisi siis oiva tilaisuus löytää uniikki lahja esim. syntymäpäiville, rippijuhliin tai valmistujaisiin!
Levitä mielellään tietoa tapahtumasta ystäville Perin verkkosivujen tai FB-tapahtuman avulla.

Arkipäivisin myyntiosastolla valvoo Perin henkilökunta, mutta viikonloppuna la 28.5. – su 29.5. olisi tarvetta saada jäseniä talkoilemaan Pop-Up -myymälässämme. Mikäli edustaminen ja myyminen Perin Pop-Upissa kiinnostaa, täytä mahdolliset talkoovuorosi tähän Doodle-kalenteriin: http://doodle.com/poll/2pm3mbk5pxr4uqms
Myyjiä on osastolla yksi tai kaksi kerrallaan riippuen siitä, kuinka monta talkoolaista ilmoittautuu. Sunnuntain viimeinen vuoro on osaston purkutyö.

Turku Pop-up Garden
Eerikinkatu 2

Aukioloajat:
ma-la klo 10-18
su klo 12-18

Löytyykö Perin jäsenistöstä osaamista teosvälityksen kehittämiseen?

Perin sääntömääräisessä kevätkokouksessa nousi hallituksen aloitteesta keskusteluaiheeksi valokuvataiteen myynnin kehittäminen. Ideoita on, mutta työryhmään kaivataan nyt lisää kaupan ja myynnin osaajia, sekä ennen kaikkea visioita ja energiaa valokuvataiteen markkinoimiseen! Työryhmässä on toistaiseksi toiminnanjohtaja Sade Kahra, sekä mainosalalla toiminut Petri Pohjanjoki. Mikäli haluat liittyä työryhmään, ilmoita halukkuudestasi toiminnanjohtajalle: director@peri.fi

Jäsennäyttely Helsingissä 27.10.-21.11.

Valokuvakeskus Peri järjestää Helsinkiläiseen TILA-galleriaan jäsennäyttelyn 27.10.-21.11.2016. Jäsennäyttely toteutetaan talkooprojektina, missä jäsenet itse toteuttavat näyttelyn suunnittelun, kuratoinnin (jos sellainen halutaan), ripustuksen ja näyttelyvalvonnan. Suunnittelutyöryhmä pyrkii kesä-heinäkuun aikana kokoontumaan TILA-galleriassa toiminnanjohtajan kanssa (jolla avain ja tiedot galleriasta). Mikäli sinua kiinnostaa näyttelyn suunnittelutyö, käy ruksaamassa/ilmoittautumassa kokoukseen seuraavasta Doodle-linkistä: http://doodle.com/poll/xnx8ybdh9rt5kc7z

Työryhmässä on alustavasti: Sanna Vainiopää, Inari Sandell, Juha Allan Ekholm, Hanna Koikkalainen ja Nanna Saarhelo.

12525501_10208758063495895_7810999426925508268_o   1888682_10205628844513616_64557079750821553_n   10269170_10152119104327981_3468798064726349598_o

Perin näyttelyt ja tapahtumat

Wäinö Aaltosen museolla on käynnissä remontti ja näyttelyvaihto jolloin mm Perin gallerian valaistus myös uusitaan. Galleria on näin ollen suljettuna 8.6. saakka. Torstaina 9.6. klo 18-20 Perissä avautuu Iiu Susirajan näyttely Voin hyvin, kiitos. Samana iltana on myös WAMin Mansikkapaikka -kesänäyttelyn avajaiset.

Reilun vuoden toiminut Monarch-kahvila on lopettanut toimintansa. Perin näyttelyseinä ei näin ollen ole enää käytettävissä mutta hyvä LED-valaistus ym on tallessa joten uusia piennäyttelyyn soveltuvia seiniä etsitään. Jos sinulla on ajatus hyvästä paikasta, tai tunnet esim. taiteesta kiinnostuneen ravintola- kahvila- tai baariomistajan, vinkkaa Perin toiminnanjohtajalle asiasta: director@peri.fi

Perin toimisto tulee kesän aikana olemaan suurilta osin arkipäivinä miehitettynä, tosin tapaamisesta kannattaa aina soittaa etukäteen, sillä kenttätöitä ja etätöitäkin tehdään ajoittain. Toiminnanjohtaja Sade Kahra on matkoilla 13.-22.5. ja ylityövapaalla 6.-10.6. Näyttelyassistentti  Patrick Gustavson on lomilla 9.-13.5. ja 18.-31.7.

Muut tapahtumat ja avoimet haut

Koska ilmoituksia erilaisista tapahtumista ja mahdollisuuksista tulee jatkuvasti ripotellen ja monesti hyvinkin lyhyellä varoitusajalla, tullaan näistä tästedes tiedottamaan lähinnä Perin jäsenten Facebook-ryhmässä. Mikäli et jäsenenä ole vielä saanut kutsua liittyä suljetun ryhmän jäseneksi, pyydä kutsua toiminnanjohtajalta tai näyttelyassistentilta. Ryhmään liittyminen edellyttää että olet rekisteröitynyt Facebook-sovelluksen käyttäjä. Valintamme perustelemme sillä, että Facebook on toistaiseksi yleisin ja sujuvin työkalu online-keskusteluihin sekä linkkien jakaamiseen.