Kevätkokous ja uusi taiteellinen toimikunta

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin Valokuvakeskus Perin galleriassa keskiviikkona 23.3. klo 18. Paikalla oli 17 jäsentä ja kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntömääräiset asiat. Hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus vuoden 2015 tilinpäätöksen osalta ja Perille valittiin uusi taiteellinen toimikunta. Kokouksen jälkeen esittäytyivät uudet jäsenet ja keskustelut jatkuivat mm. Perin hankkeiden ja myyntikehityksen ympärillä.

Perin toimintakertomukset ja jäsentiedotteet löytyvät jäsentiedotesivuilta, suora linkki vuoden 2015 toimintakertomukseen tästä.

Taiteellinen toimikunta 23.3.2016 alkaen on:
Kuvataiteilija AMK Rita Anttila
FM, tutkija Maria Huokkola
Kuvataiteilija, TaM Hertta Kiiski
Kuvataiteilija AMK, opettaja Ulla Kudjoi
Valokuvaaja Lauri Majamaa
Kuvataiteilija AMK Sirja Moberg
Kuvataiteen opiskelija Inari Sandell
FM, tutkija Jane Vuorinen

Suuret kiitokset taiteellisessa toimikunnassa edelliskauden toimineille: Elina Battarbee, Maija Kurki, Timo Marila, Elina Ovaska, Satu Aalto ja Mortti Saarnia.

Homing Pigeon (kirjekyyhky) TEOSHAKU

Homing Pigeon (Kirjekyyhky) näyttely on osa kansainvälistä valokuvataiteeseen keskittynyttä näyttelyproduktiota, jonka tarkoituksena on kiertää vuosina 2013-2018 ympäri maailmaa. Näyttely muodostuu A4 kokoisista kehystämättömistä valokuvista, joita on toistaiseksi n. 250 kappaletta. Näyttelyn teemana on viestinvälittäminen laajasti ymmärrettynä, joten pelkkiä pulunkuvia ei näyttelyltä tarvitse odottaa. Teosten määrä kasvaa näyttely näyttelyltä, sillä se poimii matkalla mukaansa taiteilijoiden teoksia. Näyttely on esillä seuraavan kerran Turussa ja Naantalissa kesäkuussa 2016.

Näyttely toteutetaan yhteistyössä Valokuvakeskus Perin kanssa siten, että kuraattori Ville Laaksonen valitsee Perin taiteilijoiden teoksia osaksi näyttelyä. Näyttelyyn tulee n. 300 kpl teoksia, joista osa on siis suomalaisten taiteilijoiden tekemiä. Esityspaikkoina toimivat Forumin näyteikkunat ja Naantalin kylpylän näyttelysali. Teokset ripustetaan kuraattori Kio Griffithin ja Ville Laaksosen toimesta yhteistyössä Galleria Perin edustajien kanssa. Ripustus ei ole monotooninen tapetti, vaan teoksista muodostetaan osakokonaisuuksia, joista rakentuu muotoja (arkkitehtuurisia elementtejä), hahmoja (esimerkiksi kyyhkysen muotoinen sommitelma), sekä symboleja (kirjaimia tai sanoja).

Ennen Naantalia näyttelyitä on pidetty Los Angelesissa (Balconi, 2013), Tokiossa (Gallery Lara / Roppongi 605, 2013), Yokohamassa (Yokohama Triennial, 2014) ja Kyotossa (Gallery Antenna, 2015). Hankkeelle on tulossa seuraavaksi jatkoa Mexico Cityssä, Taiwanissa, sekä Singaporessa (2016).

Näyttelyyn pyydetään nyt ehdotuksia Perin jäseniltä. Ensisijaisesti sarjoja, joita voi esittää yllä olevassa muodossa. Kyse voi olla myös teemaan sopivat, keskeneräiset ehdotukset. Lähetä vapaamuotoinen esittely sarjastasi kuvanäytteillä viimeistään 30.4.2016 osoitteeseen: ville.laaksonen@gmail.com.

Lisätietoa:
Homing Pigeon : http://homing-pigeon4.tokyok.com/
Kio Griffith, Los Angelesissä asuva, myös Japanissa toimiva kuraattori. www.kiogriffith.com
Ville Laaksonen, turkulainen taiteilijakuraattori. www.laaksone.com / +358-503537071

Jäsennäyttely Helsingissä 27.10.-21.11.

Valokuvakeskus Peri järjestää Helsinkiläiseen TILA-galleriaan jäsennäyttelyn 27.10.-21.11.2016. Jäsennäyttely toteutetaan talkooprojektina, missä jäsenet itse toteuttavat näyttelyn suunnittelun, kuratoinnin (jos sellainen halutaan), ripustuksen ja näyttelyvalvonnan. Yhdistys kustantaa näyttelytilan vuokran sekä yhteismajoituksen Helsingissä näyttelyn aukiolon ajan. Perin henkilökunta avustaa näyttelytiedotuksen ja valvonnan kanssa tarpeen mukaan. TILA on taiteilijavetoinen pikkugalleria osoitteessa Kalevankatu 40. Galleriaan voi järjestää perinteisen ryhmänäyttelyn tai esim. kokonaisvaltaisemman konseptin, missä olisi esityksiä tai portfoliotapaamisia. Ideoimaan haetaan nyt jäsenistöstä työryhmäläisiä! Mikäli Helsingin jäsennäyttelyn suunnittelu kiinnostaa, ota yhteyttä: director@peri.fi

img_81501

Supermarket-messujen kuvat valittu

Perin messuosaston kuvamukien ja kuvamagneettien teokset on valittu. Kaikki ehdotuksen lähettäneet jäsenet saavat ainakin yhden kuvamagneetin esille, magneetteja teetetään yhteensä 202 kpl. Posliinimukeihin valikoitui seuraavien jäsenten teoksia: Anette Varjonen, Annika Kivi, Elina Helkala, Hertta Kiiski, Inari Sandell, Juha Allan Ekholm, Laura Miettinen, Lilli Haapala, Maija Kurki, Mortti Saarnia, Nanna Saarhelo, Nano Wallenius, Raija Kuisma, Sade Kahra, Satu Aalto, Sirja Moberg, Timo Marila, Timo Saarelma ja Ville Kumpulainen. Magneetteja teetetään lisäksi seuraavien jäsenien kuvista: Riitta Järvelä, Martti Katre, Tarja Koffert & Ulla Halkola, Hanna Koikkalainen, Outi Latvala, Pasi Leino, Pirjo Niemenrinne ja Julia Weckman.

Perin osasto sijaitsee tänä vuonna Svarta huset -rakennuksen yläkerrassa, pääsalin toisessa päässä sisäänkäynniltä katsottuna. Kaikki jäsenet ovat sydämellisesti tervetulleita vierailemaan osastolla! Lisätietoa ja aukioloajat: http://www.supermarketartfair.com

Suomesta messuille osallistuvat galleriat ovat Perin lisäksi Filmverkstaden Vaasasta ja helsinkiläisgalleriat Galleria Katariina, Galleria Sculptor, MUU Galleria, Oksasenkatu 11 ja tm-galleria. Valokuvakeskus Perin osallistumista on tukenut Frame Finland.

Perin näyttelyt ja tapahtumat

Perin galleriassa avattiin 31.3. keskuksen ensimmäisen stipenditaiteilijan, Inari Sandellin näyttely Life Be Like. Taidehistorian tutkija Tiina Salmia on laatinut näyttelyn yhteyteen kirjoituksen ”Mitä jos metsässä kaatuu puu, eikä kukaan ole ottamassa kuvaa?” Teksti on osa Näkökulma näyttelyyn -sarjaa, jossa Valokuvakeskus Perin kutsuma asiantuntija antaa oman näkökulmansa näyttelyn teoksiin tai sen aihepiiriin. Life Be Like -näyttelyn yhteydessä julkaistiin Inari Sandellin ja Mortti Saarnian yhteisjulkaisu: Minä, ikuisesti.

Monarch-kahvilassa on esillä Pasi Leinon teoksia 8.6. saakka.
Haluatko olla seuraava, joka pitää näyttelyn Monarchissa? Ota yhteyttä: director@peri.fi

Muut tapahtumat ja avoimet haut

Valokuvakeskus Peri etsii nykyvalokuvataidetta galleriansa kevätkaudelle 2017. Haku on avoinna 30.4. saakka, lue lisää täältä.

Galleria Å: Näyttelyhaku kevätkaudelle 2017 auki 1.3.–15.4.2016. Lue lisää täältä.

Foto Apertura r.f. bjuder till Pargas naturfotofestival lördagen 16.4. Läs mer här.