Sääntömääräinen kevätkokous 23.3. klo 18

Yhdistyksen kevätkokous pidetään Valokuvakeskus Perin galleriassa keskiviikkona 23.3. klo 18. Asialistalla ovat tilinpäätöksen käsittely sekä taiteellisen toimikunnan valinta. Kokouskutsu lähetetään kaikille jäsenille erillisessä sähköpostiviestissä.

Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokouksessa kerrotaan lyhyesti kuluvan vuoden suunnitelmista. Jos jokin Perin tulevista hankkeista kiinnostaa, työryhmiin saa mielellään ilmoittautua. Mikäli Perin taiteellisen toiminnan sisällön suunnittelu kiinnostaa, voi asettautua ehdolle taiteelliseen toimikuntaan.

Kokouksen jälkeen olemme pyytäneet Perin viimeisen vuoden aikana liittyneet jäsenet esittäytymään. Käytäntöä pyritään jatkamaan sääntömääräisten kokousten yhteydessä myös tulevaisuudessa.

Kevätohjelmiston 2017 näyttelyhaku on alkanut

Valokuvakeskus Peri etsii kiinnostavaa nykyvalokuvataidetta galleriaansa kevätkaudelle 2017. Toivomme erityisesti uusia, Turussa ennennäkemättömiä tuotantoja, jotka soveltuvat Perin puhdaslinjaiseen galleriaan. Kiinnostavina nähdään myös monitaiteelliset tai taiteen rajoja ylittävät näyttelyt, joissa valokuva, tai valokuvaa tarkasteleva aihe on osana. Haku on avoin kaikille valokuva- ja videotaiteen tekijöille, ja hakemuksia voi lähettää myös työryhmänä. Kehotamme taiteilijoita ehdottamaan näyttelynsä yhteyteen osallistavaa oheisohjelmaa.

Näyttelyehdotuksia otetaan vastaan 30.4.2016 saakka. Lue lisää ja katso hakuohjeet täältä.

nettisivu_nayttelyhaku

SUPERMARKET 2016

Messuille on ilmoittaunut ilahduttava määrä talkoolaisia, tulossa on Saden ja Patrickin lisäksi näillä näkymin Veera Ruohomäki, Tove Forssell, Ulla Halkola, Inari Sandell, Mortti Saarnia, Nanna Saarhelo ja Lotta Djupsund. Laivalippuja on useampia ja niihin mahtuu vielä matkustajia, joten jos jäsenistöstä löytyy kiinnostuneita Tukholman-matkaajia messuviikkona, kysele ylimääräisiä hyttipaikkoja. Perin järjestämä majoitus Tukholmassa on varattu talkoolaisille.

Supermarket-messuilla järjestetään avajaisjuhlat keskiviikkona 20.4. klo 19-24. Perin kautta saa Professional Preview -iltaan ostettua lipun hintaan 100SEK. Mikäli haluat varata avajaisjuhliin lipun, ilmoita asiasta su 17.4. mennessä osoitteeseen: members@peri.fi.

Posliinimukien ja kuvamagneettien tuotanto kulkee aikataulun mukaisesti, eli kuvat pyydämme ohjeiden mukaisesti osoitteeseen proposal@peri.fi viimeistään 17.3.

Karl Georg Staffan Björk, “Uitzicht”, 2013, installation, wood, turf, 9,5×5,4×4,5 m

Perin näyttelyt ja tapahtumat

Perin galleriassa on 22.3. saakka esillä Mari Hokkasen näyttely Set & Setting. Huomioikaa että näyttely päättyy poikkeuksellisesti jo tiistaina. Mari Hokkanen ohjaa näyttelynsä päättymisen jälkeisenä päivänä keskiviikkona 23.3. klo 12–16 Roskaleikki-työpajan. Tapahtumassa tutustutaan leikkiin ja askarteluun taiteen työtapana sekä toteutetaan omia miniatyyriteoksia taiteilijan johdolla. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Perin ensimmäinen kevätnäyttelystipendiaatti Inari Sandell avaa näyttelynsä Life Be Like galleriassa 31.3. klo 18-20. Avajaisissa runo- ja musiikkiesitys. Life Be Like -teoskokonaisuus on Sandellin ensimmäinen yksityisnäyttely, ja sen yhteydessä julkaistaan Inari Sandellin ja Mortti Saarnian yhteisjulkaisu Minä, ikuisesti.

Monarch-kahvilassa on esillä Jaana Kotamäen teoksia 30.3. saakka. 
Haluatko olla seuraava, joka pitää näyttelyn Monarchissa? Ota yhteyttä: director@peri.fi

Avoimet haut ja apurahat

Näyttelyhaku Kirjakahvilaan on käynnissä! Näyttelyhaku päättyy 15.3.2016. Lue lisää täältä.

Konstföreningen i Åbo – Turun Taideyhdistys ry: apurahoja jaossa turkulaisille kuvataiteilijoille. Hakemukset työskentelysuunnitelmineen on toimitettava Turun taidemuseoon viimeistään tiistaina 15.3.2016 tai postitettava 15.3.2016 postileimalla. Lue lisää täältä.

Galleria Å: Näyttelyhaku kevätkaudelle 2017 auki 1.3.–15.4.2016. Lue lisää täältä.

Vanhan Suurtorin Vanhan Raatihuoneen ja Brinkkalan gallerioiden näyttelyaikojen avoin haku 16.2. – 1.4.2016. Lue lisää täältä.