Jäsenkortti ja jäsenmaksu 2016

Jäsenkortti, jäsenmaksun lasku ja Perin vuosiesite on lähetetty jäsenille vuodenvaihteessa postitse. Mikäli et ole saanut jäsenkorttia, on mahdollista että sinulla on edellisvuoden jäsenmaksu maksamatta tai meillä ei ole ajankohtaista postiosoitettasi. Vuoden 2016 jäsenmaksu on edellisvuosien tavoin 20e/30e/60e ja se erääntyy 31.3.2016. Jäsenedut löytyvät listattuina Perin verkkosivuilla.  Jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä, ota yhteyttä: members@peri.fi

 Näyttelyassistentti vaihtuu

Vajaan vuoden Perissä työskennelleen Asta Sutisen sopimus päättyy maalis-huhtikuun taitteessa. Uusi näyttelyassistentti Patrick Gustavson on aloittanut orientaatiojakson helmikuussa ja hän tulee työskentelemään näyttelyassistenttina 80% työajalla. Toivotamme Patrickin tervetulleeksi joukkoomme!

kuva

SUPERMARKET 2016

Valokuvakeskus Peri osallistuu jälleen Tukholman taiteilijavetoisille  SUPERMARKET -taidemessuille 21.–24.4.2016. Messutapahtuma järjestetään toista vuotta Konstfackin viereisessä Svarta Husetissa, Telefonplanin läheisyydessä. Perin hallitus ja taiteellinen toimikunta on suunnitellut Perin osastoa, joka tulee olemaan eräänlainen supermarketti, jossa esitetään ja myydään kutsuttujen taiteilijajäsenten klassikkoteosten oheistuotteita. Lisää tietoa messuista ja Perin osastosta seuraavassa jäsentiedotteessa.

Tulevaisuusverstas ja Perin 30 v. juhlajulkaisu

Valokuvakeskus Peri sai Suomen valokuvakeskusten yhteiskokouksen yhteyteen tilaisuuden järjestää koko kenttää hyödyntävää erikoisohjelmaa valokuvakeskus Perin perustaja- ja kunniajäsenen VTM Olli Hietasen ohjauksella. Neljän tunnin valokuvataiteen tulevaisuusverstaassa keskusteltiin kuuden hengen ryhmissä ja sen tulokset kerättiin ns. tulevaisuuspyörän, tulevaisuustaulukon ja tulevaisuustarinan muotoon. Tulevaisuusverstaaseen osallistui yhteensä 34 valokuvataiteen ammattilaista ympäri maata, paikalla oli edustajia paitsi aluekeskuksista ja Taiteen edistämisekeskuksesta mm. Turun taideakatemiasta, Aalto-yliopistosta, Kuvataideakatemiasta ja ns. vapaalta kentältä. Lämmin kiitos kaikille verstaan osallistujille!

Verstaassa kerättyä materiaalia hyödynnetään Valokuvakeskus Perin 30-vuotisjuhlajulkaisussa, joka kertoo paitsi yhdistyksen tarinan, Suomen nykyvalokuvataiteen synnystä laajemmin. Julkaisun toimituskunnan jäsenet: tulevaisuudentutkija Olli Hietanen, Perin hallituksen nykyinen puheenjohtaja, kuvataiteilija Heli Konttinen, valokuvataiteilija-tutkija Harri Pälviranta, Perin toiminnanjohtaja, valokuvataiteilija Sade Kahra sekä hallituksen jäsenet taidehistoriantutkija Maria Huokkola, kulttuurintutkija Anna Gradistanac ja valokuvatutkija Jane Vuorinen.

Valokuvataiteen-kokous-Turussa-2016_012516_0056

Perin näyttelyt ja tapahtumat

Perin galleriassa on 28.2. saakka esillä Jaakko Pesosen Ihmisluokka-näyttely.
Perjantaina 19.2. klo 16–18 järjestetään näyttelyn oheisohjelmana Jaakko Pesosen, filosofi Sara Heinämaan ja taiteilija Saara Ekströmin keskustelutilaisuus toiseudesta. Keskustelun jälkeen on mahdollista tutustua Wäinö Aaltosen museossa Saara Ekströmin Alkemia-näyttelyyn taiteilijan johdolla.
Näyttelyn viimeisenä päivänä sunnuntaina 28.2. klo 16 Kiesmatic-ryhmä esittää näyttelyn teemaan nivoutuvan performanssin.

Seuraava näyttely Perin galleriassa on Mari Hokkasen Set & Setting. Avajaisia vietetään torstaina 3.3. klo 18-20. Näyttely puretaan poikkeuksellisesti jo 22.4. Galleriassa järjestetään keskiviikkona 23.4. taiteilijan vetämä menetelmätyöpaja, oheisohjelman tarkemmat tiedot päivitetään Perin verkkosivuille viikolla 7.

Monarch-kahvilassa Jaana Kotamäen teoksia 30.3. saakka.
Haluatko esittää teoksia Perin näyttelyseinällä Monarch-kahvilassa? Ota yhteyttä: director@peri.fi

Avoimet haut ja apurahat

Konstföreningen i Åbo – Turun Taideyhdistys ry: apurahoja jaossa turkulaisille kuvataiteilijoille. Hakemukset työskentelysuunnitelmineen on toimitettava Turun taidemuseoon viimeistään tiistaina 15.3.2016 tai postitettava15.3.2016 postileimalla. Lue lisää täältä.

Haku Suomi-Ranska -valokuvataiteilijoiden vaihto-ohjelmaan on auki!
Suomi – Ranska valokuvataiteilijoiden vaihto-ohjelma tarjoaa vuosittain yhdelle suomalaiselle ja yhdelle ranskalaiselle valokuvataiteilijalle yhden kuukauden työskentelyjakson Ranskassa ja Suomessa.
 
Nyt haettavana oleva kuukauden residenssijakso 2016 on Pôle Image:n vieraana. (http://www.poleimagehn.com/) Vuoden 2016 residenssijakson ajankohta on heinäkuu. Vaihto-ohjelmaan valitulle taiteilijalle maksetaan matkat Ranskaan, majoitus Ranskassa
 sekä elin– ja materiaalikustannuksia n.  1.000€. Hakuaika päättyy  maanantaina 29.2.2016, valinnasta ilmoitetaan maaliskuussa. Lue lisää täältä.

Nykyajan näyttelyhaku on nyt! Nyt haettavissa Tampereen keskustassa sijaitsevasta galleriasta ajat heinäkuusta vuoden loppuun 2016. Haun deadline on 27.helmikuuta.
Lue lisää täältä.

Valokuvagalleria Hippolytestä on peruutuksen vuoksi mahdollista hakea näyttelyaikaa 27.5.–19.6.2016. Hakuaika 19.2.2016 saakka, haku sähköisellä lomakkeella. Lue lisää täältä.

Ajankohtaisia residenssiuutisia ja hakuja voi tästedes käydä tarkastamassa osoitteessa www.artinres.fi. Suomen Ateljeesäätiön sivusto välittää ja kokoaa tietoa suomalaisesta residenssikentästä sekä residenssimahdollisuuksista taiteilijoille ja yhteisöille.

Muuta kiinnostavaa…

Poliittisen valokuvan festivaalin teema vuonna 2016 on Kotimaa. Torstaina 18.2. klo 18 Valokuvataiteen museolla vietetään Kotimaa – Homeland -näyttelyn avajaisia. Tervetuloa!  PVF 2016 tarjoaa helmikuusta huhtikuuhun keskusteluja, taiteilijatapaamisia, elokuvia ja muita tapahtumia. Suomen valokuvataiteen museon lisäksi festivaaliin näyttelypaikkoina ovat Helsingin kulttuurikeskus Stoa ja Galleria Kontupiste. Lue lisää täältä.