Vuoden viimeinen tiedote onkin varsin lyhyt ja ytimekäs, sillä loppuvuosi on kulkenut eräänlaisten byrokraattisten haasteiden parissa. Vuokramme Wäinö Aaltosen museon tiloissa tulee tulevina vuosina nousemaan ja vuokrasopimuksen uusiminen on ollut kaupungin uusista talouslinjauksista melkoinen prosessi, joka ilmeisesti jatkuu vielä tulevanakin vuonna, vaikka uusi sopimus onkin jo astunut voimaan. Järjestösektorin mahdollisuus tukityöllistämiseen supistuu lisäksi vuodenvaihteessa, mikä tuottaa puolestaan omia haasteita toiminnan resursseihin. Haasteista huolimatta odotamme innokkaasti tulevaa vuotta ja kaikkia kiinnostavia projekteja, joita olemme kuluvan vuoden aikana suunnitelleet. Näistä ensimmäinen toteutuukin heti tammikuussa Perin perustajajäsenen Olli Hietasen johdolla, aiheesta lisää alla.

Toiminnanjohtaja Sade Kahra on lomalla 4.-17.1. ja näyttelyassistentti Asta Sutinen päivystää toimistolla. Perin aulakirjastossa päivystää satunnaisia tammikuun päiviä lisäksi Perin jäsen ja kulttuurituotannon opiskelija Tove Forssell. Kiitämme Tovea talkoopanostuksesta!

Toivotamme kaikille jäsenille hyvää ja menestyksekästä vuotta 2016!

”Sillisalaatti” -näyttelyn purku

Perin jäsennäyttely Sillisalaatti päättyy sunnuntaina 3.1. WAMin ja Perin aukioloajat uudenvuoden vaihtuessa löytyvät täältä.
Purkaminen alkaa heti näyttelyn päätyttyä, joten jäsenet voivat tulla hakemaan teoksiansa joko sunnuntaina 3.1. klo 18–20 tai maanantaina 4.1. klo 9–15. Museon ovien ollessa lukittuina sisään pääsee soittamalla ovikelloa, joka löytyy WAMin pääoven vasemmalta puolelta, tai soittamalla numeroon +358 40 350 1954. Jos et itse pääse paikalle, toivomme, että joku toinen pystyy hakemaan teokset puolestasi sunnuntaina tai maanantaina. Emme mielellämme ota teoksia varastoon säilytykseen, sillä varastotilamme on niukka, emmekä myöskään pysty takaamaan suojaamattomille teoksille täysin turvallista säilytystä. Jos kuitenkin jostain syystä et mitenkään pääse noutamaan teoksia ko. ajankohtana, ilmoitathan siitä etukäteen.

Jäsenkortti ja jäsenmaksu

Lähetämme lähipäivinä kaikille jäsenille jäsenkortin sekä jäsenmaksulaskun vuodelle 2016. Jäsenmaksun eräpäivä on 31.3.2016. Mikäli olet muuttanut tai korttisi ei saavu tulevien viikkojen aikana, ilmoitathan meille ajankohtaisen osoitteesi: members@peri.fi

Suomen valokuvakeskusten yhteiskokous Turussa 25.-26.1.

Suomessa on yhdeksän alueellista valokuvakeskusta ja joka vuosi keskukset pyrkivät tapaamaan yhteisten asioiden äärellä yhden valokuvakeskuksen emännöitävänä. Kokouksiin on tapana osallistua myös edustajia Valokuvataiteilijoiden Liitosta sekä esim. valokuvataiteen läänitaiteilija. Joka toinen vuosi mukaan pyritään saamaan myös TaiKen valokuvataiteen jaosto sekä muita ajankohtaisia  rahoittajatahoja. Tammikuun 25.-26. päivinä keskukset ja jaosto kokoontuvat Perin emännöimänä Turussa. Maanantai alkaa Perin toiminnan, Varsinais-Suomen TaiKen sekä osallistujien esittelyllä. Lounaan jälkeen olemme saaneet tilaisuuden järjestää koko kenttää hyödyntävää erikoisohjelmaa valokuvakeskus Perin perustajajäsenen VTM Olli Hietasen ohjauksella. Kyseessä on neljän tunnin Tulevaisuusverstas, jossa pohditaan valokuvataiteen tulevaisuusskenarioita. Verstaassa keskustellaan kuuden hengen ryhmissä ja sen tulokset kerätään ns. tulevaisuuspyörän, tulevaisuustaulukon ja tulevaisuustarinan muotoon. VTM Olli Hietanen on Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen kehitysjohtaja, eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan pysyvä asiantuntija sekä Tulevaisuudentutkimuksen seuran hallituksen jäsen.
Verstas-ohjelmaan kutsutaan paitsi keskusten ja TaiKen valokuvataiteen edustajat, myös muutama muu alan toimija mm. Turun taideakatemialta, Kuvataideakatemialta, TaiKista ja Suomen valokuvataiteen museolta. Mikäli haluat tulla kokouspäivien talkooapulaiseksi tai sinua kiinnostaa osallistua verstaaseen, ilmoita asiasta toiminnanjohtajalle: director@peri.fi. Verstaan osallistujilta edellytetään ammattitasoista asiantuntemusta valokuvataiteen kentältä. Tapahtuman keskusteluista ja mahdollisista päätelmistä kerrotaan helmikuun jäsentiedotteessa.