Perin jäsenten myyntinäyttely ”Sillisalaatti”

Vuoden 2015 viimeinen näyttely on Perin jäsenten oma joulunäyttely. Ajatuksena on runsas myyntinäyttely, jossa jäsenet itse hoitavat töittensä ripustuksen sekä purun. Tarkempaa ripustussuunitelmaa tai seinämetrijaottelua ei tehdä, vaan ranskalainen ripustus ja mahdolliset teoskarsinnat tapahtuvat tilan mukaisesti paikan päällä. Mukaan mahtuu kaikenlaiset teokset mustavalkovedoksista sekatekniikkatöihin! Vahingoittuneet teokset voidaan myydä esim. alelaarista, suuret teokset voidaan sijoittaa myös esim. seinää vastaan nojaamaan. Mikäli sinulla on paljon pieniä teoksia, suunnittelethan niiden ripustuksen niin, ettei seinään tarvitse tehdä kovin monta reikää. Näyttelyyn voi siis tuoda rajattomasti yksittäisiä täitä tai teossarjoja, mutta jos sinulla on useampi isompi teos, jota et halua turhaan kuljettaa, voit myös tulla maanantaina paikan päälle tarkastamaan mitkä teoksista mahtuvat.

Ilmoita jokaisen teoksen kohdalla nimesi, teoksen nimi, valmistusvuosi, editio, tekniikka/materiaali ja myyntihinta, johon sisältyy Perin 10% välitysprosentti. Mikäli olet näiden tietojen sisällöstä epävarma, tutki esim. Perin ostosopasta. Kirjoita tiedot lapulle ja kiinnitä paperi teoksen kääntöpuolelle. Täytettäviä teoslappusia löytyy myös paikan päältä galleriassa. Muista myös teosten signeeraus.

Teokset tuodaan galleriaan ja niitä aletaan ripustaa ma 14.12. klo 15-18. Tarvittaessa työ jatkuu myös tiistaina 15.12. klo 10-14. HUOM: Nopeimmat syövät hitaat, eli kannattaa tulla jo maanantaina, jos toivoo saavansa paljon tai isoja töitä seinille. Talkoolaisia tarvitaan ripustuspäivinä, hakusessa on myös teline irtovedoksille ja isompi ”alelaarilaatikko”!

Avajaiset pidetään tiistaina 15.12. klo 18-20. Avajaisiin saa mielellään ehdottaa jotain kiinnostavaa oheisohjelmaa.
Kutsukaa kaikki ystävät, tuttavat ja sukulaiset näyttelyyn jakamalla jäsennäyttelyn Facebook-tapahtumaa!

Lauantaina 19.12. klo 10-14 järjestetään galleriassa jälleen valokuvan erikoiskirpputori. Myyntipöydissä on tarjolla sekä yksityishenkilöiden että yritysten käytettyä valokuva- ja kameravälineistöä sekä kortteja, julisteita ja kirjoja. Jäsenten vastaavaa tavaraa myydään Perin pöydässä erikseen, teoksia emme toivo myyntipöytiin.
Lisää tietoa kirpputorista ja pöytävarauksista löydät Perin verkkosivuilta tai Facebookin tapahtumsivulla.

Syyskokous & työryhmät

Yhdistyksen syyskokous pidettiin Perin galleriassa perjantaina 20.11. klo 18. Kokouksessa oli 11 jäsentä läsnä. Tulevan vuoden toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio hyväksyttiin. Tulevien kahden vuoden toiminnantarkastajaksi lupautui Vesa Hannuksela, hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Heli Konttinen ja hallituksen uudeksi jäseneksi valittiin Hertta Kiiski. Hallituksesta jättäytyy vuoden vaihteessa jäsenet Maria Huokkola, Otto-Ville Väätäinen ja Otto Rainio. Kiitämme heitä panostuksestaan! Kokouksen jälkeen osa kokousporukasta siirtyi Panimoravintola Kouluun jatkamaan keskustelua.

Jäsentiedotesähköpostiviestin liitteenä oli Valokuvakeskus Perin toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Kaipaamme nyt aktiivisia ideoitsijoita, tukihenkilöitä, osaajia ja talkoolaisia viemään hankkeita ja toiminnan monia osa-alueita eteenpäin. Mikäli jokin jäsentiedoteviestissä listatuista työryhmistä innostaa, ilmoita oitis kiinnostuksestasi toiminnanjohtajalle tai työryhmän vetäjälle, jos sellainen on. Työryhmä voi kokoontua kerran tai useammin, eikä varsinaisia velvoitteita ole, vaan jokaisen työryhmäläisen panostus perustuu vapaaehtoisuuteen ja yhdessä tekemisen iloon.

Muuta kiinnostavaa…

IHMISIÄ BUDAPESTISSA

Kuinka lähestyä tuntematonta ihmistä? Kuinka kuvata häntä itselle vieraassa ympäristössä?

Katseen konsultit järjestää kuvausmatkan Budapestiin keväällä 2016. Kurssimatka on suunnattu edistyneille valokuvauksen harrastajille ja ammattilaisille. Matkalla keskitytään kohtaamaan tuntemattomia ihmisiä, toisin sanoen ottamaan kontaktia myös niihin, joiden kanssa ei ole yhteistä kieltä. 

Matkalla perehdytään erityisesti dokumentaariseen valokuvaukseen ja ihmisten ohjaamiseen kuvaustilanteissa. Taiteen tohtori Harri Pälviranta perehdyttää osallistujat dokumentaarisen valokuvan historiaan sekä dokumentaarisen valokuvauksen teoriaan ja käytäntöihin. Perehdytys antaa valmiuksia sekä valokuvien teoretisointiin, analysointiin että niiden tekemiseen. Aalto-yliopistossa valokuvan henkilöohjauksesta väitöskirjaa valmisteleva Jari Silomäki luennoi matkan aikana valokuvan henkilöohjauksesta ja antaa tämän tiimoilta liudan eri metodeja kuinka lähestyä tuntematonta ihmistä eri tilanteissa, miten saavuttaa hänen luottamuksensa ja saada aikaan vapautunut ilmapiiri. Hankkeen strategisena yhteistyökumppanina toimii Suomen valokuvataiteen museo.

http://katseenkonsultit.fi/Valokuvaajat-maailmalla-koulutus