TJ lomalla 28.9.-11.10.

Näyttelyassistentti Asta Sutinen päivystää Sade Kahran loman aikana toimistolla. Astan tavoittaa puhelinnumerosta 040 3501954 ja sähköpostitse osoitteesta exhibitions@peri.fi. Kiireellisissä hallinnollisissa asioissa voi olla yhteydessä myös yhdistyksen puheenjohtajaan, Heli Konttiseen: chair@peri.fi

Uusi aula valmis 22.10.

Wäinö Aaltosen museo ja Perin galleria ovat suljettuina kuusi viikkoa valaistuksen uusimisen vuoksi. Perin aula uusitaan remontin aikana, sinne lisätään valokuvakirjastolle vitriinit sekä palvelupiste. Kirjoja ja valokuvalehtiä saavat selailla kaikki paikan päällä galleriassa, kotilainoja myönnetään vain Perin jäsenille. Uusi aula otetaan käyttöön kun museo avaa taas ovensa, eli Ismo Kajanderin (WAM) ja Kenneth Bambergin (Peri) näyttelyiden avajaisten yhteydessä 22.10. klo 18.

Perin (uudessa) aulassa voi tutustua kansainvälisiin valokuvajulkaisuihin. Tilaamamme lehdet ovat FOAM, European Photography, RAW ja uutuutena nyt myös pohjoismainen valokuvajulkaisu KATALOG. Julkaisuja ei kovin monesta paikasta Suomessa löydy, joten tässä mainio mahdollisuus seurata maailman valokuvataiteen tekijöitä, keskustelua ja suuntauksia!

PERINlehdet

Avoin näyttelyhaku syksylle 2016

Avoin haku Perin syyskauden kolmelle näyttelyjaksolle  2016 on käynnissä 31.10.2015 saakka. Opinnäytetyötään suorittavat kuvataiteen opiskelijat voivat hakea kevätnäyttelyjaksoa 2016. Haku on avoin kaikille valokuvataiteen ja videotaiteen tekijöille ja hakemuksia voi lähettää myös työryhmänä. Toivomme erityisesti uusia, Turussa ennennäkemättömiä tuotantoja jotka soveltuvat Perin galleriaan. Kiinnostavina nähdään myös monitaiteelliset tai taiteen rajoja ylittävät näyttelyt, joissa valokuva, tai valokuvaa tarkasteleva aihe osana. Kutsumme taiteilijoita ehdottamaan näyttelynsä yhteyteen kävijöille suunnattua oheisohjelmaa. Lisää tietoa hausta ja hakukaavake:
http://peri.fi/nayttelyt/nayttelyhaku/

Syyskokous 20.11.

Yhdistyksen syyskokous pidetään Perin galleriassa perjantaina 20.11. klo 18. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat eli hyväksytään tulevan vuoden toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä valitaan eroavien tilalle uudet hallituksen jäsenet. Mikäli sinua kiinnostaa hallitustyöskentely ota mielellään etukäteen yhteyttä toiminnanjohtajaan. Näin istuva hallitus pystyy valmistelemaan tarpeellinen määrä ehdokkaita syyskokoukseen. Uusia hallituksen jäseniä voi toki edelleen ehdottaa paikan päällä kokouksessa. Kokouksen jälkeen jutellaan joulukuun jäsennäyttelystä jonka jälkeen siirrymme vapaan keskustelun merkeissä ravintolaan tai baariin.

Perin näyttelyt ja tapahtumat

Monarch-kahvilassa Heli Konttinen 21.10. saakka.

Torstaina 22.10. klo 18-20 avataan Kenneth Bambergin näyttely Cocks. Näyttelyn oheisohjelmaa suunittelee taiteilijan kanssa Turun Taideakatemian esittävien taiteiden opiskelijat yhteistyössä, tästä lisää näyttelytiedotteen yhteydessä.

Muuta kiinnostavaa…

Hannele Romppanen aloitti syyskuussa Varsinais-Suomen läänintaiteilijana. Vastavalitun läänintaiteilijan tehtävänä on luoda taiteilijoille mahdollisuuksia elää omalla työllään. Varsinais-Suomi on Romppaselle entisestään tuttu, Peri toivottaa visuaalisen taiteen edistäjää tervetulleeksi Turkuun! Lue lisää täältä.

Valokuvataiteen museo järjestää jälleen portfoliopäivän 26.10. Osallistuminen on maksutonta ja voi antaa hyödyllisiä vinkkejä taiteelliseen työskentelyyn. Avoin haku päättyy sunnuntaina 27.9.! Lue lisää täältä.

VALOA TAITEELLE! Avoin kutsu taiteilijoille valotaideteoksen toteuttamiseen Turun kaupunkitilaan 1.12.2015
Haku on avoinna 18.9. — 12.10.2015 klo 16:00. Lue lisää täältä.

B-gallerian näyttely- ja tapahtumahaku syksylle 2016 on nyt käynnissä 30.9. saakka. Lue lisää täältä.

Tukholman Fotografiskalla on uusi palkinto, jota voi hakea alle 36-vuotiaan pohjoismaalaiset valokuvaajat. Palkinto sisältää 10 000 euroa ja yksityisnäyttely Fotografiskassa. Haku 1.11. mennessä, lue lisää täältä.