Milla Toukkarin ohjaa näyttelynsä Poimuja ja lausumia viimeisenä päivänä kaikille avoimen kollaasityöpajan Perin galleriassa klo 15-17.

Työpajaan mahtuu maksimissaan 10 henkeä. Ennakkoilmoittautumiset osoitteeseen nayttelyt@peri.fi. Lisätietoja näyttelyassistentilta: 040 3501954

Monet meistä ovat tehneet kollaaseja ja valokuvakoosteita ainakin peruskoulun kuvaamataidontunneilla. Tämän aikuisille suunnatun kollaasipajan välineet ja päämäärät ovat samansuuntaiset kuin tuolloin: tarkoituksena on leikata, liimata, yhdistellä ja repiä kuvia uusien ja vaihtoehtoisten tarinoiden esiinhoukuttelemiseksi.

Osallistujia pyydetään valitsemaan omista arkistoistaan ainakin yksi kuva, jonka sisältämään muistoon, tarinaan tai vaikutelmaan hän haluaa paneutua.  Osallistuja voi halutessaan jakaa tämän tarinan toisten kanssa tai pitää sen omana tietonaan. Fyysisen lähtökohtakuvan lisäksi hän voi tuoda mukanaan haluamiaan kollaasimateriaaleja kuten leikeltäviä valokuvia, lehtiä ja väripapereita. Myös työpajassa on tarjolla leikemateriaalia, mutta ei tulostusmahdollisuutta.

Työpajan lopuksi kukin tekijä voi halutessaan kertoa prosessistaan ja siitä, miten hän lähestyi ja ehkä muokkasikin muistoaan. Työpaja on ilmainen.