Milla Toukkarin näyttely koostuu valokuvamontaaseista, joissa yhdistyy muun muassa pigmenttitulosteita, kymppikuvia ja paperileikkausta. Teosten kuvamateriaali on pääasiassa taiteilijan omaa arkistoa vuosilta 2013-2015. Näin ollen montaasien ja kollaasien teko – leikkaaminen, pilkkominen ja uudelleen työstäminen – kehittyvät valokuvien välittämien muistojen ja itse muistamisen mahdottomuuden käsittelemiseksi.

Kollaasi on Toukkarille tapa hahmottaa maailmaa, jossa vallitsevat tarinat ja merkit ovat aina rakennetussa ja täten muunneltavassa suhteessa toisiinsa. Näyttelyn teemaksi nouseekin murtuma, kuilu, dekonstruktio – ja näiden tuottama kyseenalaistava vapaus.

Milla Toukkari on 29-vuotias kuvataiteilija Helsingistä. Hän valmistuu Taideyliopiston Kuvataideakatemian taidegrafiikan koulutusohjelmasta tänä kesänä. Toukkarin työskentely lähtee lähes poikkeuksetta valokuvasta, mutta Poimuja ja lausumia on ensimmäinen hänen näyttelyistään, joissa valokuvat ja niiden synnyttämä arkisto ovat keskiössä.

Näyttelyn oheistapahtumana Milla Toukkarin kollaasityöpaja 5.7. klo 15–17. Lisätietoja ja ennakkoilmoittautumiset: nayttelyt@peri.fi

 

waves1_pieni_highpass_netti

 

Waves 1, 2014