Yhdistyksen kevätkokous 25.3.2015

Yhdistyksen kevätkokous pidetään Valokuvakeskus Perin galleriassa keskiviikkona 25.3. klo 18. Asialistalla ovat tilinpäätös sekä taiteellisen toimikunnan valinta. Varsinainen kutsu tulee vielä lähempänä kokousta, mutta merkatkaa päivämäärä jo nyt kalentereihin!

Supermarket – Stockholm Independent Art Fair 16.–19.4.2015

Valokuvakeskus Perin osastoa on suunnitellut pj Heli Konttinen yhdessä taiteellisen toimikunnan kanssa. Messuosastolle valikoitui yhtenäisen ”viidakkomaisen” teeman pohjalta seuraavien taiteilijoiden töitä: Lilli Haapala, Mari Hokkanen, Sade Kahra, Maija Kurki, Timo Marila, Laura Miettinen, Renja Leino, Päivi Setälä, Iiu Susiraja ja Julia Weckman. Kiitos jäsenille teosehdotuksista! Lisäksi esille tulevat jäsenten sähköiset portfoliot ja postikortit. Sähköisiä portfolioita ja postikorttiehdotuksia ehtii vielä lähettää perjantaihin 20.2. saakka, katso ohjeet edellisestä jäsentiedotteesta. Huom! Lähettämäsi materiaali voidaan käyttää myös Perin verkkosivujen Valokuvaajat- osion galleriassa.
http://www.supermarketartfair.com

Huomenta Halinen -valokuvauskilpailun palkinnon jakotilaisuus ti 24.2. klo 17

Perin nuorisohanke Halisilla on päättymässä ja sosiaalisessa mediassa toteutetun valokuvauskilpailun aamiaiskuvat ovat esillä Nummen kirjastossa. Kilpailun voittajat ovat Khaled Azizi, Sheima Sohrabi ja Mitchell Donovan. Palkinnot jaetaan voittajille Nummen kirjastossa tiistaina 24.2. klo 17. Tarjolla kahvia, teetä ja jotain pientä herkkua. Tervetuloa!
Hankkeesta lisää Perin verkkosivuilla.

Perin gallerian seinien maalaustalkoot 5.-6.3.

Perin gallerian seinät ovat tasoituksen tarpeessa, tilassa kun on tässä vaiheessa vaihtunut noin kuutisenkymmentä näyttelyä. Seinät hiotaan työntekijöiden voimin alkuviikosta 10, galleria on tuolloin suljettuna. Hionnan jälkeen seinät maalataan ja tähän tarvitsemme avuksi talkoolaisia. Tervetuloa siis maalaamaan  torstaina 5.3. tai/ja perjantaina 6.3. klo 11-15! Maalaustalkoolaisille tarjotaan Wäinö-kahvilasta lounas päivän katkoksi. Ilmoita etukäteen, mikäli pääset auttamaan osoitteeseen viestinta@peri.fi.

Valokuvataiteilijoiden Suomi-Ranska-vaihto-ohjelman osallistujat vuodelle 2015 on valittu

Vuonna 2015 Suomesta residenssijaksolle on valittu taiteilija Saana Wang. Wangin residenssijakson toteuttaa ranskalainen Centre Photographique d’Ile de France. Ranskasta residenssijaksolle Suomeen on valittu taiteilija Guillaume Greff. Greff saapuu residenssijaksollaan Suomen Valokuvataiteilijoiden liiton vieraaksi. Valokuvataiteilijoiden Suomi-Ranska vaihto-ohjelma  on käynnistynyt vuonna 2003. Yhteistyöverkostossa ovat mukana Pohjoinen valokuvakeskus ry, Valokuvataiteilijoiden Liitto, Valokuvakeskus Peri, Suomen Pariisin lähetystö, Ranskan kulttuurikeskus, Centre Photographique d’Ile de France, Association Diaphane sekä Pôle Image. Yhteistyöverkostoa koordinoivat Pohjoinen valokuvakeskus ja Pôle Image.

FOAM ja European Photography

Perin kirjastoon on tilattu nyt myös kansainväliset FOAM ja European Photography -julkaisut. FOAMin viimeinen numero, AFTER ARAKI – Heaven & Hell, onkin jo saapunut toimistolle. Tervetuloa selailemaan!

Muuta kiinnostavaa…

Spectropuoti auki vielä muutaman viikon!

POP UP SPECTRO PUOTI – Kauppiaskatu 16, 20100 Turku. Puoti on avoinna arkisin klo 12-17.
Lauantaina 21. helmikuuta Spectropuodissa on afrikkalainen iltapäivä. Valokuvaaja Sade Kahra näyttää valokuvia Länsi-Afrikasta Beninistä ja Senegalin St Louisista klo 13-14. Korutyöpaja klo 14-17. Tervetuloa mukaan!
Keskiviikkona 18. 2. tulee Turkuun vierailulle kanadalainen psykedeelisiä kuvia tekevä taitelija Neil Gibson.

Perin jäsenille 10% alennus ArsMondon valokuvaustyöpajoihin

Seuraava työpaja järjestetään italialaisen valokuvaajan Patrick Russon ohjauksella Roomassa 2. – 6.4.2015. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 1.3.
Lisää työpajasta ArsMondon verkkosivuilta.

Valokuvakirjoja myynnissä

Tästä pdf-linkistä löytyy valokuvakirjalista Seppo Hännisen myytävänä olevista kirjoista. Valitusta pinosta voi tehdä hintaehdotuksen. Ota yhteyttä suoraan myyjään: Seppo Hänninen, seppo.j.hanninen@gmail.com

Turun Taideyhdistys ry:n apurahat Turussa asuville kuvataiteilijoille

Turun Taideyhdistys ry jakaa vuosittain apurahoja Turussa asuville kuvataiteilijoille: 5 000 euroa Magnus ja Ellen Dahlströmin rahastosta ja 5 000 euroa Helena Bruunin rahastosta. Taideyhdistyksen apurahojen 2015 hakuaika on parhaillaan käynnissä. Hakemukset työskentelysuunnitelmineen on toimitettava Turun taidemuseoon os. Aurakatu 26, 20100 Turku viimeistään sunnuntaina 15.3.2015 tai postitettava viimeistään 13.3. postileimalla.

Lisää tietoa ja apurahahakukaavake: http://www.turuntaidemuseo.fi/apurahat/

Valokuvataiteen kuntokurssi

Missä mennään valokuvataiteessa?
Suomen valokuvataiteen museon suosittujen kurssien sarja jatkuu. Keväällä 2015 avataan valokuvataidetta eri näkökulmista. Kurssi on suunnattu kaikille valokuvataiteen kanssa työskenteleville ja siitä kiinnostuneille.  Kurssilla tutuksi tulevat erilaiset materiaalit ja tekniikat sekä säilytysmateriaalit. Lisäksi käsitellään muun muassa teosten hankintaan ja esillepanoon liittyviä kysymyksiä ja sopimus- ja editiokäytäntöjä. Kurssilla perehdytään suomalaisen valokuvataiteen nykytilaan sekä luodaan katsaus kansainväliseen valokuvataiteen kenttään nyt ja historiallisesti. Luennoista, työpajoista ja keskusteluista koostuvan kurssin kouluttajina toimivat pääosin Suomen valokuvataiteen museon asiantuntijat. Koulutus järjestetään Helsingissä, Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1 G. Ilmoittautuminen kurssille 25.2.2015 mennessä. Osallistumismaksu 250 e.
Lisätietoja ja ohjelma museon verkkosivuilla:
http://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/ohjelmisto/seminaaritkoulutus
Ilmoittautuminen verkkolomakkeella:
http://bit.ly/1CaEkDO

Kirjakahvilan näyttelyhaku syksylle 2015 on käynnissä

Kirjakahvilan näyttelyhaku syksylle 2015 (elokuu-joulukuu) on käynnissä 15.3.2015 saakka!

Näyttelyihin on käytettävissä on kaksi erillistä huonetilaa, joista suurempi on kahvilan puoli. Toinen, nk. Kirjalan puoli on pienempi ja tunnelmaltaan intiimimpi. Kaksi erilaista tilaa mahdollistavat myös erillisten kokonaisuuksien esittämisen. Kirjakahvila sopii hyvin esim. ensimmäisen näyttelyn pitopaikaksi tai taidealan opiskelijoille. Näyttelyaikaa voi hakea kuukaudeksi kerrallaan ja tilan vuokra on 50 euroa. Lisätietoja löytyy Kirjakahvilan galleriasivulta