SUPERMARKET 2015 Stockholm Independent Art Fair 16.-19.4.2015

Tukholmassa järjestettävä SUPERMARKET 2015 on kutsunut kuusi suomalaista taiteilijavetoista nykytaiteen galleriaa ja järjestöä osallistumaan ensi vuoden taidemessuille. Supermarket Stockholm Independent Art Fair on yksi Pohjoismaiden kansainvälisimpiä nykytaiteen tapahtumia.

Suomesta tapahtumaan osallistuvat seuraavat galleriat ja järjestöt:
Filmverkstaden, Vaasa www.filmverkstaden.fi
Galleria Sculptor, Helsinki www.sculptors.fi
MUU Galleria, Helsinki www.muu.fi
Suomen Pohjoismainen Taideliitto www.jkltaiteilijaseura.net
Titanik Galleria, Turku www.titanik.fi
Valokuvakeskus Peri, Turku www.peri.fi

Suomalaisgallerioita on ollut mukana vuodesta 2008 saakka ja ensi vuonna on mukana sekä aiemmin osallistuneita että uusia – MUU Galleria on mukana jo kuudetta kertaa peräkkäin ja Valokuvakeskus Peri on mukana ensi kertaa. Supermarketiin osallistuminen on suomalaisille osallistujille myös tärkeä yhteistyön muoto tapahtuman organisoinnissa ja tiedotuksessa.

Vuodesta 2007 järjestetty Supermarket on mittava kansainvälinen tapahtuma taiteilijajärjestöille ja taiteilijavetoisille organisaatioille sekä vaihtoehto kaupalliselle taidemessutoiminnalle. Menestyksekkään yleisötapahtuman lisäksi Supermarket on saanut maineen kansainvälisenä verkostoitumistapahtumana. Supermarket 2015:een osallistuu 60 näyttelyasettajaa 25 maasta, ja uusi tapahtumapaikka on Svarta Huset (The Black Box), Telefonplan. Supermarketin ohjelmaan kuuluu mm Red Spot -näyttämö performansseille sekä messujen ohjelmaa online-esittävä Super-TV. Messukatalogi ja taidelehti Supermarket Art Magazine julkaistaan viidettä kertaa.

Valokuvakeskus Perin osasto esittää seuraavien taiteilijajäsenten teoksia: Lilli Haapala, Mari Hokkanen, Sade Kahra, Maija Kurki, Timo Marila, Laura Miettinen, Renja Leino, Päivi Setälä, Iiu Susiraja ja Julia Weckman. Esille tulee myös valokuvakirjoja ja jäsenten sähköisiä portfolioita. Osaston kuratoi ja suunnittelee Perin pj Heli Konttinen.

http://www.supermarketartfair.com
Facebook-tapahtuma

SUPERMARKET2015