Näyttelyassistentti Taru päivystää jälleen galleriassa lauantaina 18.10. klo 12-14

Perin valokuva-aiheisen kirjaston kirjaluettelo löytyy Perin verkkosivuilla PDF-tiedostona, linkin löydät kohdasta Jäsenyys-Jäsenedut. Taru on paikalla Perin galleriassa lauantaina 18.10. klo 12-14 jolloin jäsenet ovat tervetulleita kyselemään jäsenasioista tai tutustumaan Perin kirjoihin tai selailemaan viimeisimpiä Valokuva-, Taide ja RAW -lehtiä!

Perin uudet säännöt ja toimintakertomus 2013 nyt verkossa, syyskokous 12.11.2014

Perin uudet säännöt ovat vihdoin vahvistuneet myös Patentti- ja rekisterihallituksessa. Uudet säännöt ovat luettavissa täältä (Peri ry > Säännöt). Tärkeimpiä uudistuksia ovat kaksikielisyys (suomi ja ruotsi), jäsenmaksun suorittamatta jättäneiden erottamiskäytäntö, hallituksen varajäsenistä luopuminen (4-8 varsinaista jäsentä), mahdollisuus suljettuihin äänestyksiin jäsenkokouksissa, puheenjohtajan valinta syyskokouksessa sekä taiteellisen toimikunnan valinta kevätkokouksessa.
Yhdistyksen toimintakertomuksetkin julkaistaan tästä lähtien verkkosivuille, vuoden 2013 toteutuneista projekteista voi lukea täältä (Peri ry > Yhdistyksestä).
Perin syyskokouksen päivämäärä on keskiviikko 12.11. klo 18 (huom. muutos). eli merkatkaa hyvät jäsenet tämän kalenteriin, virallinen kutsu tulee lähempänä. Muistuttaisin myös niitä jäseniä, jotka eivät ole vielä suorittaneet jäsenmaksuaan hoitamaan maksun 7.11. mennessä.

Valokuva- ja kamerakirppis la 29. – su 30.11.2014 klo 10-18

Perin kirpputorille on ilmoittautunut mukava joukko myyjiä ja tulossa on sekä ammatti-, keräily- että harrastelijatavaraa. Muutama pöytä mahtuisi vielä mukaan joten niistä voi tiedustella vielä toimistolta. Peri on varanut omat pöydät ja seinät, joihin jäsenet voi tuoda irtovedoksia, kirjoja sekä teoksia. Näitä Peri myy jäsenten puolesta 10% provisiolla. Jäsenet voi tuoda myytävät Perin galleriaan tiistaina 25.11. ja keskiviikkona 26.11. klo 10-18 tai aiemmin. Paikalle saa tietty tulla viikonloppuna myös myyntiavuksi! Levittäkää mielellään tietoa kirpputorista kaikille tuttaville, julisteita voi hakea Perin toimistolta.
Kyselyt: ilmoittautumiset@peri.fi.
Lisätietoja Perin nettisivuilta
Kirpputorin FB-tapahtuma

Paikallisidentiteettiä ja kotouttamista edistävä hanke Turun Halisilla

Valokuvakeskus Peri toteuttaa loppuvuodesta valokuvahanketta Turun Halisille. Projektin tavoitteena on valokuvataiteen tuntemuksen lisääminen, Halisten nuorten paikallisidentiteetin vahvistaminen sekä alueen maahanmuuttajien kotouttamisen edistäminen. Peri on saanut hankkeelle rahoitusta Turun kaupungilta / EVIVAlta. Hanketta lähtee vetämään maahanmuuttajanuoriin suuntautunut projektivetäjä yhdessä valokuvataiteilijan kanssa. Projektin käytössä on tila ja taidetalkkari Halisella, sekä Turun museokeskuksen kulttuurihistoriallista kuvamateriaalia. Yksi hankkeen konkreettinen lopputulos on valokuvanäyttely tai muu valokuvanäytös Nummen kirjastossa. Olemme saaneet jo lupaavia kontakteja Halisille ja mahdollisiin projektivetäjiin, mutta mikäli projekti kiinnostaa tai sinulla on vinkkejä, ota pikemmiten yhteyttä Perin toimistoon.

Tiesitkö että…

Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmä Photofuss etsii älypuhelimella otettuja valokuvia näyttelyyn Helsingin Lasipalatsissa. Viimeinen hakupäivä 17.10.!

Luovan valokuvauksen keskus ry järjestää Galleria Ratamossa kuusi valokuvanäyttelyä vuodessa.Viimeinen hakupäivä 31.10.

Helsingin valokuvagalleria Hippolytellä on kolmelle elo-joulukuun näyttelyjaksolle 2015 avoin haku. Hakuaika päättyy perjantaina 31. lokakuuta 2014.
Hyvinkään Promenadigalleria hakee näyttelyjä syksylle 2015, hakea voi 28.11.2014 asti.
Varsinais-Suomen taidetoimikunnan työnsuunnittelija edistää alueen taiteilijoiden työllistymistä tarjoamalla erilaisia palveluita Turussa. 

Varsinais-Suomen taidetoimikunta kuuluttaa myös hyviä hakemuksia uudelle tukimuodolle: Kulttuurin hyvinvointivaikutusten erityisavustukset yhteisöille.