Tervehdys Peristä! Syksy on alkanut ja olemme Tarun kanssa takaisin toimistolla normaalisti elokuun tapahtumien jälkeen. Camera Obscura – kamerakontti ja työpaja sekä David Willsin näyttely oheistapahtumineen oli erittäin onnistuneet ja ne keräsivät yhteensä reilu 1 200 kävijää. Journalismin opiskelija Saara Huovinen teki kamerakontista lyhyen nettijutun, joka on nähtävissä täältä: http://tutka.pro/?p=11909

Perin kirjaluettelo verkossa, kirjasto auki jäsenille lauantaina 20.9. ja 4.10. klo 12-14

Perin valokuva-aiheisen kirjaston kirjaluettelo löytyy nyt Perin verkkosivuilla PDF-tiedostona, linkin löydät kohdasta Jäsenyys-Jäsenedut. Helpottaaksemme kirjojen selaamista myös niille, jotka eivät arkisin pääse toimistollemme, kokeilemme nyt parin tunnin palvelua myös pari lauantaita kuukaudessa. Taru tai Sade ovat näin paikalla Perin galleriassa lauantaina 20.9. ja 4.10. klo 12-14 jolloin jäsenet ovat tervetulleita tutustumaan kirjoihin. Pyrkimys on saada kirjoja tulevaisuudessa jäsenten lainattavaksi mutta toistaseksi niihin voi tutustua WAMin tiloissa.

Perin kevän ja kesän näyttelyt 2015

Perin taiteellinen toimikunta valitsi 28.8. kevän ja kesän näyttelyt vuodelle 2015. Toimikunta päätti myös alustavasti syyskauden näyttelyt. Perin galleriassa ei ole näyttelyjä Wäinö Aaltosen museon remontin aikana 8.9.-19.10.2015. Näyttelyttömän kauden takia temaattista kesänäyttelyä ei ensi vuonna järjestetä, vaan galleriassa esitetään nyt avoimen haun kautta valitut näyttelyt. Kevän ja kesän näyttelyt ovat: Juan Kasari / Bright Light 9.1.-1.2., Maija Tammi / Leftover 6.2.-1.3., Laura Nissinen / Aleatory Variable 20.3.-12.4., Mari Mäkiö (eräs) elämä / A Life 17.4.-10.5., 11 KOLLEKTIIVI / Avaruus ja seksi 15.5.-7.6., Milla Toukkari / (kollaasit) 12.6.-5.7., Christian Langenskiöld / Shelter 10.7.-9.8. ja Milja Laurila / Magneettinen uni 14.8.-6.9.

Valokuva- ja kamerakirppis la 29. – su 30.11.2014 klo 10-18

Onko sinulle vuosein varrella kerääntynyt kameroita, objektiiveja tai muuta valokuvavälineistöä, jota haluaisit myydä tai vaihtaa? Onko valokuvavarastosi täynnä teoksia ja kirjoja? Analoogista tai digitaalista, ammatti- tai harrastetasoa, käyttö- tai keräilyesineitä, uudenveroista tai antiikkia, kamera- tai pimiötarvikkeita…  kerää tarpeettomat ja tuo ne Valokuvakeskus Perin erikoiskirppikselle myytäväksi! Myyntiin saa tuoda kaikkea valokuvaukseen liittyvää tavaraa, taideteoksia, irtovedoksia ja kirjoja. Pöytämyynti tapahtuu pöytävuokraajan toimesta käteisellä tai omalla korttikoneella. Peri ei ota suorasta myynnistä provisiota.

Kirpputorin pöytähinnat ovat samoja kaikille:

Koko pöytä la ja su (2 päivää)       20e
1/2 pöytää la ja su (2 päivää)        10e

Koko pöytä la tai su (1 ivä)        15e
Pöytien koko on 125x70cm.

Sitovat ennakkoilmoittautumiset pyydetään 5.10. mennessä osoitteeseen ilmoittautumiset@peri.fi. Ilmoita nimesi ja yhteystietosi, tarvitsemasi pöytätila sekä myyntipäivät. Lisää vielä lyhyt kuvailu sekä mielellään muutama kuva myytävistä tavaroista. Valokuvausliikkeiden myyjiä harkitaan pöytiin tapauskohtaisesti. Käytettyjen tavaroiden myyntiä suositaan.

Gallerian seinät ja hyllyt ovat varattuja Perin jäsenten kirja- ja teosmyynnille. Peri hoitaa jäsenten teosvälityksen ja kirjamyynnin 10% provisiolla. Jäsenet voi tuoda myytävät Perin galleriaan tiistaina 25.11. ja keskiviikkona 26.11. klo 10-18. Ilmoita meille etukäteen, jos olet tuomassa myytävää. Paikalle saa tietty tulla viikonloppuna myös myyntiavuksi! Levittäkää mielellään tietoa kirpputorista kaikille tuttaville, julisteita voi hakea Perin toimistolta ma 15.9. alkaen. Pöytämyyjät eivät tarvitse olla valokuvauksen ammattilaisia, vaan kyseessä voi olla esim. keräilijä, perittyä valokuvatavaraa tms.

Jäsenekskursio 2015 –minne?

Viime helmikuussa tutustuimme pienellä Perin jäsenporukalla Tukholman valokuvamuseoon, gallerioihin sekä Supermarket-taidemessuihin. Onko samanlaiseen reissuun kiinnostusta myös tulevana talvena vai löytyykö jäsenistöstä ideoita muista mielenkiintoisia kohteista? Ehdottakaa meille Perin toimistoon jos on! Reissu toteutetaan omakustanteisena, Tukholman menopaluu-risteilyhinnaksi saatiin viimeeksi neuvoteltua suht. edullisen 45e .

Avoimia hakuja

Turun Taiteilijaseuran galleria Å:n näyttelyhaku heinä-joulukuulle 2015 päättyy 15.9.
B-gallerian näyttelyhaku syksylle 2015 päättyy 15.9.
Titanik-gallerian syksyn 2015 näyttelyhaun teemana on HAND MADE. Näyttelyhaku päättyy 15.9.
Taidetta(ko)?! Sinä päätät. Turun Olohuone 306,4km2 -kaupunkitaidetapahtuman 10-vuotisjuhla 5.-13.6.2015. Teoshaku päättyy 15.9.2014.
Turun museokeskuksen Vanhan Raatihuoneen Gallerian, Galleria Bernerin, Brinkkalan Gallerian ja Ullakkogallerian näyttelyhaku päättyy maanantaina 6.10.2014 klo 16.00.
Koneen säätiön apurahojen hakuaika päättyy 31.9.2014.
Pohjoisen valokuvakeskuksen näyttelyhaku vuodelle 2015: haku päättyy 30.9.2014.
Muistutuksena vielä, että Turun taidegraafikkojen Galleria Joella on jatkuva näyttelyhaku.

Tapahtumia

BACKLIGHT ’14 PHOTO FESTIVAL 6.9.2014–4.1.2015, Tampere Kansainvälistä valokuvaa Tampereella useissa näyttelyissä ja tapahtumissa.
WEEK 37 12.–14.9.2014. Uusi pohjoismainen valokuvataidetapahtuma, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Oulussa. Tapahtuman järjestää Pohjoinen valokuvakeskus yhteistyössä Nordic Photography Network -verkoston kanssa.
Luentosarja snapshot-kulttuurista 17.9.2014 alkaen, Suomen valokuvataiteen museo, Helsinki Luentosarja on osa #snapshot-näyttelyn ohjelmistoa.