Valokuvakeskus Perin näyttelyhaku vuodelle 2015 on alkanut. Haku on avoin kaikille valokuvataiteen tekijöille, hakemuksia voi lähettää myös työryhmänä. Toivomme erityisesti uusia, Turussa ennennäkemättömiä tuotantoja jotka soveltuvat Perin galleriaan. Kutsumme taiteilijoita ehdottamaan näyttelynsä yhteyteen oheisohjelmaa, esimerkiksi työpajaa, kuvaussessiota, prosessin esittelyä, performanssia, musiikkiesitystä, elokuvanäytöstä, kahvilaa, myyntitoria, blogia, podcastia tai jotain muuta taiteilijan ideoimaa, kävijöille suunnattua ja näyttelyyn liittyvää toimintaa. Hyville ehdotuksille voidaan myöntää näyttelymaksusta 200 euron alennuksen.

Haku päättyy 15.8.2014.

Perin galleriaNäyttelytila

Valokuvakeskus Perin valoisa ja puhdaslinjainen galleria sijaitsee Turussa Wäinö Aaltosen museon yläkerrassa Aurajoen rannalla. Peri järjestää galleriassaan kymmenkunta näyttelyä vuodessa, kolmen-neljän viikon jaksoina, sekä pidemmän kesänäyttelyn. Vuonna 2013 Perissä kävi noin 7700 galleriavierasta. Perin näyttelyt ovat maksuttomia kaikille

Näyttelytila on suuruudeltaan 102m2 jakautuen kahteen erilliseen osaan väliseinällä. Ripustuspinta-ala on yhteensä noin 135m2 -165m2 ja huonekorkeus 3,5 metriä. Galleriassa on pimennettävät kattoikkunat luonnonvalolle sekä spottivalaisimet. Tila on luonteeltaan kevyt ja valoisa joten videoteosten näyttäminen onnistuu parhaiten näytöltä tai pienempää tilaa hyödyntäen. Perin aulassa sijaitsevaa 60-tuumaista infonäyttöä voi käyttää videoteosten esittämiseen. Projisointilaitteistoa Perillä ei ole. Tilassa on nykyaikaisen näyttelytoiminnan edellyttämä ilmanvaihto, lämpötilan ja kosteuden säätely sekä digitaalinen kameravalvonta. Lisätietoja ja kuvamateriaalia tilasta löytyy täältä.

Näyttelymaksut

 • Normaali 1 000 euroa
 • Opiskelijat 800 euroa

Mikäli näyttelyhakijan ehdottama oheisohjelma on Perille kiinnostava, voi taiteellinen toimikunta myöntää näyttelymaksusta 200 euron alennuksen. Oheistapahtuma-alennus annetaan vain normaalihinnasta. Peri avustaa taiteilijaa tapahtuman järjestelyissä ja hoitaa tapahtumasta tiedottamisen, päävastuu ohjelman sisällöstä kuuluu taiteilijalle. Taiteilija voi myös ehdottaa oheisohjelmana luentoa, taiteilijatapaamista tai keskustelutilaisuutta. Tässä tapauksessa näyttelymaksu pysyy normaalina ja Peri hoitaa ohjelman käytännön järjestelyt sekä maksaa kutsutuille esiintyjille matka- ja päivärahat sopimuksen mukaan.

Gallerian aulaNäyttelymaksuun sisältyvät palvelut

 • Näyttelytilan vuokra ja valvonta näyttelyjakson ajalta
 • Näyttelykutsun (250 kpl) painatus ja jakelu Turussa + 50 kpl näyttelynasettajalle
 •  Näyttelyjulisteen (30 kpl) painatus ja jakelu lähialueella
 • Näyttelytekstin oikoluku sekä käännöstyö englanniksi ja toiseksi kotimaiseksi
 • Lehdistötiedotteen laatiminen yhdessä taiteilijan kanssa, sähköpostitus medialle
 • Näyttelyn teosluettelon käännös ja kopiointi
 • Sähköpostitiedottaminen Perin listoille (n. 700 hlöä) ja jäsenistölle (n. 200)
 • Tiedottaminen Perin verkkosivuilla, Facebookissa ja useissa alan www-portaaleissa
 • Facebook-tapahtuman noin 22 euron (2 300 – 6 100 kontaktia) nosto
 • Lehdistökontaktit, avajaisten järjestely, tarjoilu ja emännöinti
 • Apuhenkilö (16h) näyttelyn ripustuksessa
 • Näyttelyn oheismateriaalin (esim. kirja) myynti museokaupassa (5% provisio)
 • Myyntivälitys (20% provisio)

Näyttelynasettaja vastaa teosten kuljetuksesta, kuljetusvakuutuksesta ja näyttelyvakuutuksesta sekä omista matkakuluistaan.

Hakemus

Vapaamuotoisessa hakemuksessa tulee ilmetä hakijan yhteystiedot, näyttelyn suunnitelma, mahdolliset oheisohjelman ideat sekä toivomus näyttelyajankohdasta. Hakemukseen liitetään CV (doc, rtf, pdf) ja selventävää kuvamateriaalia (jpg) näyttelyteoksista tai aiemmasta tuotannosta. Kaikki hakemustiedostot lähetetään yhdessä, max 10 MB kokoisessa sähköpostiviestissä osoitteeseen:
hakemus@peri.fi. Otsikoi viesti ”NÄYTTELYHAKU 2015”.

Hakijoille ilmoitetaan taiteellisen toimikunnan valinnasta sähköpostitse viimeistään 15.9.2014.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Sade Kahra, puh. 044 0780801
Näyttelyassistentti, puh. 040 3501954