Kevätkokous ja taiteellinen toimikunta

Perin kevätkokous pidettiin Perin galleriassa 2.4.2014. Kokoukseen osallistui 14 jäsentä. Kokouksessa tilinpäätös vahvistettiin ja vastuuvapaus myönnettiin hallitukselle. Vuoden 2015 taiteellisen toimikunnan jäsenet valittiin. Jäsenet ovat: valokuvaaja, YTM Satu Aalto, valokuvataiteilija Maija Kurki, FM Elina Ovaska, valokuvaaja Jari Aittokallio, valokuvataiteilija Hertta Kiiski, kuvataiteilija Timo Marila, valokuvauksen opiskelija Mortti Saarnia ja FM Jane Vuorinen. Kokouksen päätteeksi keskusteltiin tulevista projekteista, joista lisää alla. Kiitos kokoukseen osallistuneille!

Perin näyttelyassistentti vaihtuu

Perissä työskentelee toiminnanjohtaja lisäksi näyttelyassistentti, joka vastaa gallerian järjestelyistä. Edellytys näyttelyassistentin palkkaamiseen on TE-toimiston palkkatuki. Koska palkkatuen saaminen on määräaikaista, näyttelyassistentti vaihtuu noin kymmenen kuukauden, vuoden välein. Tämänhetkinen näyttelyassistentti Niina Rauhalan sopimus loppuu toukokuun viimeisenä päivänä. Uusi näyttelyassistentti FM Taru Tuomisto aloittaa työtehtävät heinäkuussa. Taru valmistui viime marraskuussa maisteriksi Turun yliopistosta pääaineena yleinen historia. Yhdistuksen hallitus ja toiminnanjohtaja kiittää Niina Rauhalaa mainiosta työpanostuksesta!

Kohtaa yleisösi, avaa työhuoneesi!

Kulkulupa avaa yleisölle taiteilijoiden työhuoneet jo kahdennentoista kerran. Kulkulupa kutsuu kävijöitä kurkistamaan taiteilijan työhön ja rohkaisee taiteen ostamiseen myös suoraan työhuoneilta. Tapahtuma järjestetään syyskuun toisena viikonloppuna la 6.9. ja su 7.9. klo 11–17. Vuonna 2014 tapahtuman päätuottaja on Turun Taiteilijaseura ry. Kulkulupa 2014 -tapahtuman ilmoittautuminen päättyy perjantaina 6.6.2014. Kulkulupaan voivat osallistua turkulaisten taiteilijaseurojen jäsenet. Olisi hienoa saada tänä vuonna myös valokuvaajien työhuoneita yleisön näytille. Avaamalla työhuoneen saat paitsi uusia kontakteja ja näkyvyyttä myös mahdollisuuden teosmyyntiin. Avoimet työhuoneet voidaan nähdä myös tärkeänä, suuren yleisön ”koulutuksena” siihen, mitä kaikkea valokuvaajan työn takana on. Studiot ja pimiöt ovat erityisen tervetulleita! Tapahtuma on tarkoitettu ammattitaiteilijoille. Lisää tietoa ja ilmoittautumiset osoitteesta:
http://kulkulupa.com/media/ilmoittautuminen

Turun kasvot, mediataiteilija Wolf Helzlen kuvaukset 3.-7.6.

Valokuvaterapiayhdistys ja Peri järjestää yhteistyössä mediataiteilija Wolf Nkole Helzlen yhteisöllisen muotokuvaustapahtuman, Homo universalis : the Face of TurkuTurun kasvot -projektissa taitelija Wolf Hezle valokuvaa 3-5 päivän aikana noin 1 000 yksittäistä kasvokuvaa vapaaehtoisista osallistujista ympäri Turkua. Kuvausten päätteeksi Helzle yhdistää itse kehittämän ohjelman avulla kaikki kasvot yhdeksi, Turkulaiseksi kasvoksi. The Face of Turku -teos ja kaikki yksittäiset kasvokuvat esitetään Suomen valokuvaterapiayhdistyksen Selfportrait.extended -juhlanäyttelyssä, Köysiratagalleriassa 12.-19.6. Valokuvakeskus Perin harjoittelija Ulla Reinikainen tulee avustamaan Wolfia kuvauksissa mutta kuvauksiin otetaan mieluusti vastaan lisäapua.

Avajaiset 11. ja 12. kesäkuuta, sekä iltajuhlat Bore-laivalla 12.6.

Selfportrait.extended -näyttelyn avajaiset pidetään Köysiratagalleriassa keskiviikkona 11.6. ja venäjä@fi -näyttelyn avajaiset Perissä torstaina 12.6. Valokuvaterapiayhdistys ja Peri järjestää vieraiden kunniaksi Bore-laivalla iltajuhlat torstaina 12.6. Yhdistyksen jäsenet sekä näyttelyiden ja symposiumin osallistujat ovat kaikki lämpimästi tervetulleita ilta-ohjelmaan! Näistä kaikista tulee erillinen kutsu vielä lähempänä, mutta päivämäärät siis kalenteriin!

Avoin Camera Obscura ja työpaja elokuussa

Valokuvakeskus Peri haluaa järjestää elokuussa kaikille avoin Camera Obscura ja laatikkokamera-työpajan 15.-24.8. Siirrettävässä Camera Obscura -rakennelmassa voisi kokea valokuvan alkuilmiön, samalla tila toimii pimiönä Hans G. Hästbackan laatikkokamera-työpajalle. Tapahtuma olisi maksuton eikä edellytäisi ennakkoilmoittautumista. Työpajan tuotoksia esitettäisi WAMin työpajanäyttelyssä, Brinkkalan Ullakkogalleriassa 12.9.2014 alkaen. Tapahtumaan etsitään työryhmähalukkaita ideoimaan ja valmistelemaan, sekä mahdollisuuksien mukaan myös avustamaan tapahtumassa esim. valvomalla ja esittelemällä valokuvauksen ilmiötä uteliaille! CO-työryhmässä on toistaiseksi hallituksesta Maria Huokkola ja tj Sade Kahra, joten projektista kiinnostuneet, ilmoittautukaa: viestinta@peri.fi tai 044 0780801.

Valokuvauksen kirpputori marraskuussa

Perin galleriassa on tyhjä viikko näyttelyiden välissä 25.-30.11. Hallitus ja kevätkokous ideoi, että silloin voisi järjestää galleriatilaan valokuvauksen kirpputori, minne kaikki voisivat tuoda myytäväksi valokuvaukseen liittyvää tavaraa. Kirpputori toimisi kuten normaalisti niin, että jokainen maksaa pöytävuokran ja ilmottautumiset otetaan etukäteen. Tapahtumaa olisi hyvä lähteä markkinoimaan heti kesän jälkeen, joten jos sinua kiinnostaa liittyä työryhmään tai sinulla on hyviä ideoita tapahtuman toteuttamiseen, ilmoittele asiasta toiminnanjohtajalle tai näyttelyassistentille.

Kanditaatin tutkielma Peristä

Turun Yrkeshögskolan Novian International Business -opintoohjelmassa opiskellut saksalainen vaihto-oppilas Elisabeth Kügel teki kandidaatin tutkielmansa Perin toiminnasta. Englanninkielisessä lopputyössään Kügel on laatinut ”A Marketing Concept for the Photographic Centre Peri”. Mikäli tutkielman lukemin kiinnostaa, pyydä niin laitamme sen sähköpostitse.

Perin kirjasto ja kalibrointipaketti edelleen käytettävissä

Muistutuksena kaikille jäsenille, että Perin noin viidensadan valokuva-aiheisen kirjaston kirjat ovat käytössänne. Älä epäröi vaan tule tutustumaan Perin toimistoon WAMissa. Kirjoja ei valitettavasti voida lainata kotiin, mutta tuoli löytyy että voi rauhassa tutustua ja jos haluaa kotikäyttöön jotain mukaan niin kopiokonetta saa käyttää. Lisäksi Perin kalibrointipaketti on lainattavissa 20 euron viikkokorvausta vastaan, sovi noudosta ja jätöstä tj:n tai näyttelyassistentin kanssa.

Avoimet haut ja tapahtumat:

Vielä mahtuu: Selfportrait.extended -symposiumi
Kulkulupa 6.-7.9. viim. ilm. 6.6.