Sade Kahran ensimmäinen valokuvakirja Saunomaan syntyneet julkaistaan Cafe Antiquessa, Fiskarsin Ruukissa lauantaina 24.5. klo 17. Sade Kahra esittelee kirjaa ja vastaa yleisön kysymyksiin.

Kirja esittelee Fiskarsin uniikilla ja perinteisellä kyläsaunalla kesällä ja syksyllä 2012 kuvattuja potretteja. Valokuvasarjassa on 44 kuvaparia saunojista ennen ja jälkeen löylyjen, yhteensä vajaa sata valokuvateosta. Kuvat on tuotettu erikoista, analoogista valokuvatekniikkaa käyttäen, jossa mustavalkokuvat paljastavat silmille näkymättömät ultravioletit aaltopituudet. Kirjan esseen on kirjoittanut kulttuuriantropologi ja vapaa kirjoittaja Janne Rantala. Kirja on omakustanne Taiteen edistämiskeskuksen ja Svenska kulturfondenin tuella.

Sade Kahra - Saunomaan syntyneet KANSI

Sade Kahra on ruotsinsuomalainen, vuonna 2000 TaiKista taiteen maisteriksi valmistunut valokuvataiteilija sekä Åbo Akademilta 2013 valmistunut ammattiopettaja. Kahralla on yhdeksänkymmentäluvulta alkaen ollut toistakymmentä yksityisnäyttelyä ja hän on osallistunut
noin viiteenkymmeneen yhteisnäyttelyyn Suomessa ja ympäri maailmaa. Kahra toimii vuodesta 2013 Turun Valokuvakeskus Perin toiminnanjohtajana.

Sade Kahra luennoi valokuvaprojektista myös seuraavissa tapahtumissa (osa maksullisia):
Foto Aperturas seminarium, Pargas stadshus lö 10.5.
Sagalunds museum, Kimito lö 17.5.
Selfportrait.extended International Symposium, Turku on Friday 13 June
Svenska Bastuakademiens Nationalbastudag, Tornedalen lö 14.6.

Lisää Kahran tuotannosta ja lista kirjan jälleenmyyjistä:
www.kahra.fi