Kutsu kevätkokoukseen 2.4.2014

Perin kevätkokous pidetään Perin galleriassa, Wäinö Aaltosen museossa keskiviikkona 2.4.2014 klo 17:30. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat; esitetään tilinpäätös, vuosikertomus sekä tilin- ja toiminnantarkastajan lausunto. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Lisäksi kokouksessa valitaan vuoden 2015 taiteellisen toimikunnan jäsenet. Kokouksen päätteeksi keskustellaan tulevista projekteista, kesäkuussa vierailevasta residenssitaiteilijasta ja mahdollisesta jäsennäyttelystä. Kaikki toiminnan suunnittelusta ja aktiivisesta osallistumisesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita paikalle! Tarjolla pientä purtavaa.

Taiteellisen toimikunnan valinta kevätkokouksessa

Uutena asiana Perin kevätkokouksessa on taiteellisen toimikunnan valinta. Taiteellinen toimikunta on asiantuntijaryhmä, joka suunnittelee ja valitsee tulevan vuoden (2015) näyttelyt Perin galleriassa. Taiteellinen toimikunta jakautui viime vuonna kahteen työryhmään. Yksi ryhmä mietti gallerian perusnäyttelyitä ja valitsi näihin taiteilijat, toinen ideoi ja valitsi kesänäyttelyn taiteilijat. Toimikunnassa voi olla 4-8 jäsentä, joista enintään puolet saa olla hallituksen jäseniä. Toimikunnan työ tapahtuu pääosin syksyllä 2014, kesänäyttelyä valmistellaan myös talven ja kevän aikana. Toimikunnan jäsenten palkkio on kuluvan vuoden ilmainen jäsenyys.

Perin Wäinö Aaltosen museossa sijaitsevassa galleriassa näytetään vuosittain noin kymmenkunta valokuvanäyttelyä. Erityistä huomiota ollaan kiinnitetty uusiin, itsenäisiin ja omaperäisiin taidetuotantoihin. Gallerian profiili tasokkaana valokuvataiteen esittelypaikkana on tärkeä ylläpitää, koska se on yksi Perin päätavoitteista ja edellytys valokuvakeskuksen toimintarahoitukseen. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita asettautumaan ehdolle Perin taiteelliseen toimikuntaan. Gallerian ammattitasoisen toiminnan kannalta olisi kuitenkin toivottavaa, että näyttelyiden valitsijoilla olisi ennestään kokemusta joko näyttelytoiminnasta tai valokuvataiteen alalta. Taiteellisella toimikunnalla ei ole mitään taloudellista tai muuta juridista vastuuta yhdistyksessä, vaan  se toimii työryhmän lailla. Taiteellinen toimikunta tai hallitus ei näin ollen ole ainoa tapa osallistua Perin monipuoliseen toimintaan, vaan erilaisia työryhmiä olisi hyvä muodostaa suunnittelemaan ja toteuttamaan esim. jäsenjuhlanäyttelyä tai muita projekteja.

Tervetuloa siis valitsemaan Perin taiteellista toimikuntaa ja keskustelemaan projekteista, joita halutaan tulevana vuotena toteuttaa!

Jäsenretki Helsinki Photography Biennal

Tervetuloa mukaan Perin toiseen jäsenretkeen Helsingin valokuvabiennaaliin lauantaina 12.4. Tapaamme Helsingin rautatieasemalla klo 12:00, josta suuntaamme suoraan Valokuvataiteen museon näyttelyyn. Museon Hima & Sali -ravintolassa voidaan haukata lounas, jotta jaksamme vielä katsastaa Jätkäsaaren ja Valokuvagalleria Hippolyten näyttelyt. Kierros kestänee noin klo 16 saakka. Mikäli kiinnostaa ja ehtii, voi käväistä omin päin myös Helsingin yliopiston pääkirjaston ja rautatieaseman Postihallin näyttelyissä. Juna lähtee Turusta klo 10:00, bussi klo 9:30. Mikäli haluaa matkata edullisemmin (15,90e), lähtee Onnibus klo 9:00 Kupittaan asemalta. Takaisin menee junia ja busseja ainakin tasatunnein, Onnibusseja palaa Helsingistä Turkuun 18:45 ja 21:45. Retkelle tulevat ostavat kaikki omat lippunsa. Valokuvataiteen museon näyttely maksaa 8 euroa, muut näyttelyt ovat maksuttomia. Osta oma matkalippusi ja ilmoittaudu mukaan viimeistään torstaina 10.4. viestitse osoitteeseen: viestinta@peri.fi

Perin ranskalaiselle valokuvataiteilijavieraalle etsitään asuntoa

Perin ranskalaiselle residenssitaiteilijalle, valokuvaajalle Sandra Rochalle etsitään majoitusta Turusta 2.-15.6.2014. Ensisijaisesti haussa on edullinen, siisti ja  kalustettu asunto, mutta huoneen vuokraus voi myös tulla kyseen jos esim. oma sisäänkäynti tai mahdollisuus yksityisyyteen. Pyrimme majoittamaan taiteilijan keskustaan tai keskustan tuntumaan, koska hänellä ei ole pyörää eikä autoa käytössään. Jos olet lähdössä lomille tai sinulla on muuten majoitusvaihtoehto tarjota, ota yhteyttä Sade Kahraan: toiminnanjohtaja@peri.fi, puh. 044 0780801.

Perin jäsenille 10% alennus taideteos-ostoista

Hallitus päätti lisätä Perin jäsenetuihin 10% ostoalennuksen taideteoshankinnoista Perin omasta galleriasta Wäinö Aaltosen museossa. Alennus otetaan Perin välityspalkkiosta eikä se vaikuta taiteilijan tuloihin kaupassa. Alennuksella toivomme lisätä tietoisuutta siitä, että taideteoksia voi galleriastamme ostaa, sekä tarjota jäsenille lisää etuja. Valokuvataideteos tuo kotiisi, työhuoneellesi tai edustustilalle nykyaikaisen, visuaalisen lisäarvon. Taideteoksen ostaminen antaa myös mahdollisuuden kannustaa sellaisia taiteilijoita jotka näkee kiinnostavina.