Keinovalossa väljähtynyt spektaakkeli tekee comebackin. Unohdettu roolimalli ei enää mahdu esiintymisasuun. Skenaarioiden pohjavire on ennustettavissa. Se on alkukantainen vietti, joka kietoutuu silmien eteen läpinäkyväksi käärmeeksi.

Minä-Minä-Maa on anonyymi, silmiään räpäyttämätön katse visuaalisiiin järjestyksiin, joissa kasvoton human interest muuttuu käsitteelliseksi. Masinoidun oloinen tyhjyys korvautuu anonyymeilla skenaarioilla. Toden fiktioksi muuttuvan kokonaisuuden johtoajatus on valokuvan läpinäkyvä aikaikkuna: tapahtuman kesto. Minä-Minä-Maa toimii sisäänheittäjänä odottamattomalle ristiriidalle. Ristiriidan yhteensovittelijana valokuva – jos mikä – on kertakäyttöinen virkistysalue.

 Jere Aalto on Turun AMK:n Taideakatemiasta valmistuva valokuvaaja. Hän on opiskellut valokuvaa myös Moholy-Nagy University of Art and Design Budapestissa (2013). Minä-Maa-Maa on jatkuva projekti, joka on Aallon opinnäytetyönäyttely Turun AMK:n Taideakatemiaan ja ensimmäinen yksityisnäyttely.

 

MeMeLand_11-4_11-5-2014

 

 

Lisätietoja ja lehdistökuvat:

nayttelyt@peri.fi, 040 350 1954