Kutsu kevätkokoukseen 2.4.2014

Perin kevätkokous pidetään Perin galleriassa, Wäinö Aaltosen museossa keskiviikkona 2.4.2014 klo 17:30. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat; esitetään tilinpäätös, vuosikertomus sekä tilin- ja toiminnantarkastajan lausunto. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Lisäksi kokouksessa valitaan vuoden 2015 taiteellisen toimikunnan jäsenet. Kokouksen päätteeksi keskustellaan tulevista projekteista, residenssitaiteilijasta ja mahdollisesta jäsennäyttelystä. Kaikki toiminnan suunnittelusta ja aktiivisesta osallistumisesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita paikalle. Tarjolla pientä purtavaa.

Suomen valokuvaterapiayhdistyksen juhlavuosi 2014

Suomen Valokuvaterapiayhdistys ry perustettiin Turussa 2004. Perustajajäseniä olivat alueella toimivat valokuvaterapian kehittäjät ja Peri ry:ssä aktiivisesti toimineet valokuvaajat. Valokuvaterapiayhdistys ja Valokuvakeskus Peri ovat toteuttaneet vuosien varrella yhteistyössä mm. Portsakodissa PERIAATE-hankkeen sekä valokuvanäyttelyitä Euroopan ensimmäisen valokuvaterapian ja terapeuttisen valokuvan kongressin, International Congress on Phototherapy and Therapeutic Photography, yhteydessä.

Suomen valokuvaterapiayhdistys järjestää juhlavuoden 2014 kunniaksi kansainvälisen I AM WE_ / SELFPORTRAIT.EXTENDED symposiumin ja näyttelyn yhteistyössä mediataiteilija Wolf Helzlen, Turun yliopiston Brahea-keskuksen, Turun ammattikorkeakoulu Taideakatemian ja Valokuvakeskus Perin kanssa. Tapahtuma järjestetään Turussa 12.–15.6.2014. Valokuvanäyttely pidetään Turun Taideakatemian Köysiratagalleriassa ja symposiumpaikka työpajoineen on Turun Taideakatemian Köysiteatteri. Symposiumissa esityksiä pitävät mm. Wolf Nkole Helzle, Ulla Halkola, Taina Erävaara, Justus Theinert, Pia Bartcsh sekä Sade Kahra.

Homo Universalis – the Face of Turku -projekti

Valokuvaterapiayhdistyksen ja Perin yhteistyön ydin muodostuu I am we -projektin ohjaaja, mediataiteilija Wolf Nkole Helzlen yhteisöllisestä muotokuvaustapahtumasta, Homo universalis : the Face of Turku, Turussa 5.-10.6.2014.
Face of Turku -projektissa taitelija Wolf Hezle valokuvaa 3-5 päivän aikana noin 1 000 yksittäistä kasvokuvaa vapaaehtoisista osallistujista ympäri Turkua. Kuvausten päätteeksi Helzle yhdistää itse kehittämän ohjelman avulla kaikki kasvot yhdeksi, Turkulaiseksi kasvoksi. The Face of Turku -teos ja kaikki yksittäiset kasvokuvat julkistetaan Suomen valokuvaterapiayhdistyksen juhlaohjelman yhteydessä 11.6.2014.

Wolf Helzlen teoskokonaisuus Face of Turku on visuaalinen leikki, johon kaikki turkulaiset voivat ottaa osaa. Identiteettiä käsittelevä ja nykymediaa hyödyntävä projekti antaa Turulle kasvot, unohtamatta yksilön merkitystä. Teos sitoo sekä symposiumin että I AM WE_näyttelyn teemaa: indiviidi ja yhteisö, sekä näiden suhde toisiinsa. Valokuvakeskus pyrkii tukemaan projektia tarjoamalla paikallista projektisuunnitteluapua sekä assistentin työpanos kuvauspäivien ajaksi. Lisää apua tarvitaan tosin myös Perin jäsenistöstä, joten jos olet kiinnostunut auttamaan kuvauspäivien aikana, ota yhteyttä mitä pikemmin Ulla Halkolaan (ulla.halkola@spectrovisio.net, 040-7236217) tai Sade Kahraan (toiminnanjohtaja@peri.fi, 044-0780801).

Lisää tietoa ja ilmoittautumiset Selfportrait.extended -symposiumiin verkossa.

Avoimet haut:

Perin kesänäyttely venäjä@fi, viimeinen hakupäivä 31.3.

Backlight Photo Festival 2014, Tampere, viimeinen hakupäivä 15.3.!

Galleria Å:n näyttelyajat tammi-kesäkuu 2015, viimeinen hakupäivä 15.4.

Suomen valokuvataiteen museon:
Börje ja Dagmar Söderholmin tutkimusapurahat, viimeinen hakupäivä 28.3.
Portfoliokatselmus 28.4., viimeinen hakupäivä 31.3.
Projekti-tilan näyttelyajat vuodelle 2015, viimeinen hakupäivä 9.5.