02_Tutti-Tuomas_Juuso_Westerlund_web

Kuva: Juuso Westerlund

Suomalaisen kansalliseepoksen Kalevalan mukaan maailma syntyi rautaisista ja kultaisista sotkan munan sirpaleista ja sen loi tuulen hedelmöittämä tylsistynyt jumalatar. Kertomus pohjautuu Vienan Karjalan ja Itä–Suomen, erityisesti Kainuun seudun, runonlauluperinteeseen – laajojen metsien ja rajamaan ihmisten sukupolvelta toiselle siirtämään tarustoon.

Itä ja länsi, perinne ja muutos sekä villi luonto ja kehittynyt teknologia ovat vastakohtia joiden välimaastossa suomalainen identiteetti elää. Menneisyyden ja tulevaisuuden kautta jäsentyvää nykyhetkeä punnitaan sekä myyttisten että historiallisten selitysten valossa. Kainuu vuonna 2014 on paitsi luomiskertomuksen syntysija, myös hitaasti autioituva metsäinen maailmankolkka.

Mitä on jäljellä tarujen Suomesta globaalissa nyky–yhteiskunnassa? Kainuu–projekti etsii tähän vastauksia subjektiivisen valokuvadokumentarismin keinoin: Viiden kameran tallentaessa samaa maisemaa on lopputuloksena vähintään kymmenen kerrosta todellisuutta kuvaajan ja kuvatun maailman leikkauspisteestä.

http://kainuu.tumblr.com/

08_Maria_Gallen-Kallela_Out_Dancing_web

Kuva: Maria Gallen-Kallela

Ilmainen sisäänpääsy.

Lisää tietoa:
nayttelyt@peri.fi, 040 350 1954
Lehdistökuvat